Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek férfiatlan a "túl sok" házimunka?
Sziasztok!
Nos, úgy alakult az életünk, hogy a feleségem rengeteget 12 órázik, én pedig nem szakadok bele a munkámba, és azt is simán, 80%-ban, itthonról tudom végezni.
Ebből alakult, hogy én végzek szinte minden házimunkát. Főzök, sütök, mosok, takarítok, rendet rakok, kerti munkák stb. (kivéve a vasalást, mivel Ő nem szereti, ahogy csinálom, így ezt megosztjuk). Gondolom nem kell taglalnom, hogy miért alakult ez így. Teljesen ki van szipolyozva a nap végére, és nem szeretném, ha az a kis idő, amit szabadon együtt tölthetünk, a ház körüli teendőkre korlátozódjon.
Ezzel így nincs is gond - legalábbis eddig nem éreztem, hogy az lenne - de mióta ez így működik, apósom és apám (a megmondó főosztály), teljesen függetlenül egymástól megállapították, hogy ennek nem lesz jó vége. "Hiszen nem feleségül vett téged - érezze, hogy ki a férfi a háznál! Ha nem is mutatja, de ösztönösen, tudat alatt meg fog undorodni tőled! Még a végén p*nád nő!" - s a többi.
Elképzelésük szerint a férfi attól (is) férfi, hogy hagyja a házimunkában érvényesülni az "asszonyt".
Félre ne értsetek, pont ezért hozom fel ezt a kérdést, mert nem értek egyet ezzel a hozzáállással. Viszont! Az ő hátuk mögött ott van 20-30 évnyi házasság, csak tudják miről beszélnek. Elvégre nem boldogtalan egyikük sem.
Hölgyek, urak, Ti hogyan vélekedtek erről? Jártatok hasonló cipőben? Nettó f*szság az egész?
Köszönöm,
Egy fiatal férj
Szerintem a feleséged nagyon szerencsés. :)
Nem szeretem azt a szexista szemléletet, hogy a házimunka a nők dolga. A házimunka annak a dolga, aki generálja a feladatot, ergo ha együtt laktok, akkor megosztva mindkettőtöknek részt kell vennie benne. Az már a körülményektől és megállapodástól függ, hogy ki mit csinál, de alapvetően nincs olyan, hogy ez a nő feladata.
Az öregekre ne hallgass, a feleséges biztos nagyon hálás a segítségedért, ha pedig még szívesen is csinálod, az csak bónusz. Nincs ebben semmi férfiatlan, ez baromság.
Na jó, azért csak megnyugtattok a végére :D
Annyira hálás, amennyire én, és annyira szerencsés, amennyire én. Jó kis csapat vagyunk.
Köszönöm az időtöket!
Attól, hogy 20-30 éve házasok, és nekik bevált ez a kicsit hímsovinisztább munkafelosztás, nem jelenti azt, hogy:
- más felosztás nem működött volna náluk (ki se próbálták, nem tudhatják)
- minden kapcsolat más - más a felek személyisége, más a munkafelosztás
Ha nektek ez így jó, akkor csináljátok tovább így. Sztem pl. nem férfiatlan, és igazságosnak tűnik az alapján, hogy melyikőtök mennyit dolgozik és mennyit "utazik a munkahelyre".
Szerintem egyáltalán nem férfiatlan.
Nem attól lesz férfi a férfi, hogy sikítva elájul a porszívó érintésétől. Attól csak egy visszataszító here lesz.
A párom is főz és mindent megcsinál.
Nettó f**ság amit mondanak@
attól mert van mögöttük 30 évnyi házasság nem jelent semmit.
Én szüleim is 35 éve házasok, aztán most derül ki, hogy nem is ismerik igazán egymást, csak elélték az életüket egymás mellett.. kényelemből, megszokásból..
17 - Néha nekem is ez az érzésem anyámékkal kapcsolatban.
Hajrá srácok, mutassuk meg, mitől lesz igazán tiszta az az edény! :D
Köszönöm a hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!