Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek férfiatlan a "túl sok" házimunka?
Sziasztok!
Nos, úgy alakult az életünk, hogy a feleségem rengeteget 12 órázik, én pedig nem szakadok bele a munkámba, és azt is simán, 80%-ban, itthonról tudom végezni.
Ebből alakult, hogy én végzek szinte minden házimunkát. Főzök, sütök, mosok, takarítok, rendet rakok, kerti munkák stb. (kivéve a vasalást, mivel Ő nem szereti, ahogy csinálom, így ezt megosztjuk). Gondolom nem kell taglalnom, hogy miért alakult ez így. Teljesen ki van szipolyozva a nap végére, és nem szeretném, ha az a kis idő, amit szabadon együtt tölthetünk, a ház körüli teendőkre korlátozódjon.
Ezzel így nincs is gond - legalábbis eddig nem éreztem, hogy az lenne - de mióta ez így működik, apósom és apám (a megmondó főosztály), teljesen függetlenül egymástól megállapították, hogy ennek nem lesz jó vége. "Hiszen nem feleségül vett téged - érezze, hogy ki a férfi a háznál! Ha nem is mutatja, de ösztönösen, tudat alatt meg fog undorodni tőled! Még a végén p*nád nő!" - s a többi.
Elképzelésük szerint a férfi attól (is) férfi, hogy hagyja a házimunkában érvényesülni az "asszonyt".
Félre ne értsetek, pont ezért hozom fel ezt a kérdést, mert nem értek egyet ezzel a hozzáállással. Viszont! Az ő hátuk mögött ott van 20-30 évnyi házasság, csak tudják miről beszélnek. Elvégre nem boldogtalan egyikük sem.
Hölgyek, urak, Ti hogyan vélekedtek erről? Jártatok hasonló cipőben? Nettó f*szság az egész?
Köszönöm,
Egy fiatal férj
Szia!
Nálunk a barátom főz - nagyon profi benne, tudja hogy mi mivel tökéletes, rengeteg praktikát ismer. Engem nem érdekel annyira a főzés, tapasztalatom sincs benne, én max. a szakácskönyvből/netről tudok csinálni ezt-azt, ahol szigorúan követem a receptet.
Párom is megkapta a "néha engem is engedjen oda" és hasonló kommenteket. Mi csak mondtuk, hogy "jó, rendben", aztán csináltuk tovább ahogy nekünk jó.
Szerintem egyáltalán nem férfiatlan, sőt, szerintem egy jó kapcsolat egyik fő ismérve, hogy a felek úgy osztják fel a házimunkát, hogy mindkét félnek jó legyen. Ti ezt csináljátok és hidd el, szerintem nagyon jó, hogy ennyire segítesz, egyáltalán nem férfiatlan.
Az apád és az apósod szerintem röhejesen vélekedik a dologról. Miért is lenne baj, hogy segítesz otthon, ha van rá kapacitásod és neked is igényed, hogy tiszta legyen az otthonod? Ne hallgass rájuk.
Anyós/após teljesen más generáció, amit ők természetesnek tartottak az mára jócskán megváltozott.
A párod szerencsés veled.
Nettó f*szság az egész. Abba menne tönkre a házasságotok, ha a férfi mivoltodra meg a micsodádra hivatkozva még tisztára nyalatnád vele a lakást azok után, hogy a nap felét munkával töltöte. Persze, megértem apósod meg apukád - gondolom mindkét helyen a nők tipikus elnyomott mártíranyák és/vagy élvezik, ha kiszolgálhatják a zurukat...
Ha nagyon zavar, kamuzd be, hogy a feleséged is csinálja a dolgokat, végre jól megmutattad neki, hogy hol a helye. Közben persze nem kell ezen változtatni, csak azt meg nem kell hangoztatni.
Több olyan férfi kéne a világba, mint te. :)
Nincs ebben semmi - csak találni kell egy olyasvalakit az életedbe, akiért ezt szívesen megcsinálod, nap mint nap. Inkább én vagyok a szerencsés.
Köszönöm az érdemi hozzászólásaitokat! Nem zavar, hogy zrikálnak, erre már megvan a bevett szöveg. Inkább a realitása érdekel a dolognak, mivel egyelőre elég tapasztalatlan vagyok a témában. :)
Szerintem ez a normális, hogy az csinál több házimunkát, akinek több ideje/ereje/kedve van hozzá.
Sajnos vannak, akik még a középkorban élnek és azt hiszik, a porszívó vaginával működik, de szerencsére egyre többen jönnek rá, hogy nem így van.
6#😆😆😆
Szerintem ezt a szoveget azert nyomjak mert ok nem csinalnak hazimunkat ezzel "vedik" magukat.
Dehogy férfiatlan, emiatt ne aggódj. Nem attól lesz valaki férfi, hogy az "asszony" csinálja a házimunkát. Inkább az menne a kapcsolatok rovására, ha elvárnád a feleségedtől, hogy 12 óra munka után még ő takarítson, csak mert ő a nő. Ilyenben nem kell hallgatni rájuk, hiába van hosszabb tapasztalatuk a házasság terén. Más generáció, ennyi.
Szüleimnél is úgy működött, hogy anyukám dolgozott (néha még többet is, mint apukám), ő csinálta a házimunka 95%-át és szinte mindig ő foglalkozott velem és a testvéremmel is. Apukám meg munka után csak beült a TV elé, mint aki jól végezte dolgát. Emiatt is váltak el végül, egy idő után anyukámnak elege lett, hogy hiába kéri, hogy segítsen már, akkor sem hajlandó és minden rá marad. Szerencsére most már nem ez a normális. A házimunka akkor egyedül a nő feladata, ha háztartásbeli. Teljesen érthető, hogy a ti helyzetetkben neki már nincs rá ideje és így te csinálod a nagy részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!