Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyire gáz, hogy nem tudok rántást csinálni?
Soha nem tudtam jó főzeléket csinálni, vagy híg maradt, vagy sűrű lett és/vagy csomós maradt a rántás/habarás. Én nem is vagyok oda annyira értük, ha nagy ritkán csináltam, keményítővel sűrítettem. Ami tudom nem olyan jó mint a liszt, de legalább nem lett csomós. Ma viszont a párom kelkáposzta főzeléket kért, de rántásosan!!, mert az anyukája is úgy szokta. Hát mondom jól van... Megpróbáltam, pontosan úgy csináltam mindent, ahogy a neten írták, és így elvileg tökéletesnek kellett volna lennie, hát miután fölengedtem a megpirított olajos lisztet vízzel, összeugrott egy csomóba, aminek elvileg önthető állagúnak kellett volna lennie, hogy hozzá tudjam csurgatni a főzelékhez... Belekevertem a főzelékbe, hátha ott feloldódik, de csak csomóka esett szét, mintha galuskát szaggattam volna bele. Ízre nem volt rossz. Hát a páromnak nem tetszett, húzta is a száját, hogy nem igaz, hogy nem tudok egy rántást megcsinálni, mert az milyen alap dolog már, illene tudnom. Na azért megette, de tényleg ilyen alap dolog lenne a rántás? Miért baj, ha valaki nem tud tökéletesen sima főzeléket készíteni?
L/25
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Csak akkor jogos a hiszti, ha ő tökéletes rántást csinál.
Én egyszer próbáltam és nem jött be, én habarni szoktam, az megy. De ha egyik se megy, szerintem az se ördögtől való.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Fogd meg a seprenyot, amiben a rantast kesziteted es vidd a mosogatoba. Nagyon lassu sugarba engedd ra a vizet es kozben habverovel keverd. Ha teflonod van, akkor muanyag habverovel. Igy nem lesz csomos. Szep lassan a kivant allagura felengeded.
On: a legtobb 25 eves azt sem tudja mi az a fakanal. Igyekszel, probalsz a kedvere tenni. Ennel nem kell tobb. Ugyes vagy, igy tovabb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én sose engedtem föl vízzel.
A megpirított olajos lisztet hagyom lehűlni (pár perc, mert kis mennyiség), és utána belekeverem a főzelékbe. Forró ételbe lehűlve célszerűbb a rántást belekeverni. Horváth Ilona szakácskönyvéből tanultam ezt, és nálam bevált.
A párodról nekem is rossz véleményem van. Ha őt zavarja, hogy nem tudsz olyan főzeléket csinálni, mint az édesanyja, akkor tanulja meg ő, és olyat csinál, amilyet akar (ill. amilyet sikerül :DDD). Te olyan ételeket tudsz jól főzni, amilyeneket te szoktál enni. Ő meg tanulja meg azokat, amiket ő szeretne enni, de te nem ismersz. Én is férfi vagyok, és nem esik le a karikagyűrű az ujjamról, ha házimunkát végzek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Illik tudni egy rántást elkészíteni. Gyakoroljad, menni fog az. Azt nem értem, ha láttad, hogy rossz lett, minek keverted bele a főzelékbe?
Egyébként a párod megmutathatná hogyan kell, elvégre olyan alap dolog, biztos tudja :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nyugi,nekem sem sikerül sokszor :)
Nem mindig olyan állagú az étel,amilyennek lennie kell, de a párom leglaabb örül,hogy van mit ennie és nem hányja fel, nekem is rosszul esne amit a te párod mondott.
Mond meg neki szèpen, hogy ha olyan alap dolog,akkor mutassa meg ő hogyan kell csinálni. Hozzávágnám, hogy ő biztosan sosem hibázik semmiben!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!