Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a krumplileveshez...

Hogyan kell a krumplileveshez rántást csinálni?

Figyelt kérdés
friss vagyok még a konyhában szóval annyira nem értem ezt , liszt paprika olaj ezt külön meg kell pirítani és úgy kell bele önteni a levesbe vagy csak simán bele szórni? :)
2014. febr. 25. 10:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Rántás zsírral készül:

Kevés forró zsíradékba beleszórjuk a lisztet, majd mérsékelt tűzön, gyakorta kevergetve pirítjuk. (Így lesz a rántás világos, aranysárga, vagy barna.) Ha nem zsírral, hanem olajjal vagy vajjal dolgozunk, akkor csak gyengébben hevítsük a zsiradékot és a pirítás is legyen gyengébb, különben kellemetlen mellékízt kaphat. A kész rántáshoz annyi hideg vizet adunk, amennyivel simára tudjuk keverni. (Fontos alapelv, hogy a meleg rántást hideg vízzel, a hideg rántást viszont melegvízzel engedjük fel.) A felengedett rántást állandó keverés mellett öntjük vagy szűrjük a forró ételhez, amit tovább is kell forralni (úgy 3-4 percig), hogy a liszt megfőjön.

(Ha a recept a mennyiségekről nem mond semmit, akkor azzal lehet számolni, hogy mondjuk négy adag leves berántásához 2 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat érdemes használni. A főzelékek berántásához is legfeljebb csak másfélszer ennyivel érdemes kalkulálni.) FŰSZERES RÁNTÁSOK A fűszereket már csak akkor keverjük a rántásba, ha a liszt a szükséges mértékben megpirult, és ekkor az edényt a tűzről is levesszük.

2014. febr. 25. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen külön serpenyőben olajat vagy vajat forrősitol lisztet és mkor már pirul akor egy kis piros paprikát.de nehogy odaégesd.És bele a levesbe.Hipp-hopp kevergetet besűrűsödik és kész.
2014. febr. 25. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha rántással szeretnéd, akkor jól megpirítod olajon a hagymát, utána teszel bele kevés lisztet, majd ha a tűzről levetted a pirospaprikát is hozzáadod, hogy ne égjen meg.


Ezt öntöd hozzá a leveshez. Azonban a rántás nekem leveseknél így hozzáadva előfordul hogy csomós lesz, ezért én a levest habarni szoktam. A krumpli levest egyszerűen imádom tejföllel.


A hagymát a levesbe főzöm, amikor megfőtt a leves, egy pohár tejfölbe keverek lisztet, és azt öntöm hozzá.

2014. febr. 25. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
kipróbálom ezt a tejfölös habarást :) jól hangzik és imádom a tejfölt, köszönöm mindenkinek a sok sok hasznos választ
2014. febr. 25. 10:34
 5/5 A kérdező kommentje:
és akkor hogyan lesz piros a leves? :)
2014. febr. 25. 11:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!