Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ha a barátnőm nagyon szeretné hogy összeköltözzünk?
Mindketten 24 évesek vagyunk, 6 éve vagyunk együtt és már fontolgatok egy esetleges lánykérést, mindketten szeretnénk esküvőt végre. Én 19 éves koromtól külön élek a szüleimtől, ő náluk él, és a minap felvetette hogy költöztünk össze.
Egyrészt sem én, sem a szüleim nem hívei az ilyesminek, másrészt a ház nem az enyém, hanem a szüleimé, ahol lakok.
Mondtam neki hogy ez nem a legjobb ötlet, de ő nagyon szeretné. Kéne valami kompromisszumos megoldás...
"Majd megosztom vele a napokat ha összeházasodtunk. Akkor lesz elég időnk."
Mitől lesz akkor több időtök, mint amennyi most van?
9
Esküvő után össze lehet költözni. Ha szakítani akar, akkor jó, tegye meg.
10
Igen.
12
Addig milyen gyermek, ameddig nem vagyunk házasok? Szó sincs róla.
De ezt vele megbeszelted? Hogy csak akkor lesz osszekoltozes, ha osszehazasodtatok? Mert ha nem akkor jogosan mondja hogy ő szeretné.
Amennyiben ezt te korrekten közölted vele akkor mond neki hogy ez nem változott azóta sem.
Ha szexeltek, akkor meg tényleg minek ez a fene nagy konzervatív hozzáállás? Így elég álszentség. Ha házasságig várnátok a szexszel, akkor érteném, miért ellenzik (nem mintha egyetértenék azzal, de hát a ti életetek).
A lány is ilyen konzervatív? Esetleg probléma lehet még a különböző értékrendekből.
"Mi konzervatívabb család vagyunk. Majd megosztom vele a napokat ha összeházasodtunk. Akkor lesz elég időnk.
Szerintem nem túl erkölcsös ez, de persze nem az én véleményem a mérvadó."
Annyira vagytok konzervatívok, hogy szexuális életet lehet élni házasságkötés nélkül, együtt élni 24 évesen viszont nem???
16
Igen,mondtam neki. És azt is megmondtam, hogy nem változott a véleményem.
17
Amúgy én szerettem volna várni vele a házasságig, de aztán úgy alakult (részben amiatt hogy már hosszú ideje voltunk együtt, részben pedig amiatt hogy adta magát milliószor a helyzet) hogy megtörtént.
Nem, ő nem konzervatív.
Elárulod, mi a filozófia emögött? Hogy szex van, de összeköltözés nincs házasság előtt? Saját döntés vagy csak vakon átvett érték? Ezen gondolkodj el mindenképp. Nem baj, ha egyetértesz valamivel, de az ne amiatt legyen, mert semmi mást nem ismersz, hanem mert te magad választottad.
A nagy koppanás nem a szex, hanem az együttélés. Pont ez a fázis amiben vagytok a mindenszép időszaka, és a közös élettel jönnek a nehézségek. Biztos így akarsz beleugrani a házasságba, tapasztalat nélkül, úgy, hogy még senkivel sem éltél együtt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!