Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Barátom fél éve költözött el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátom fél éve költözött el velem. Mikor fog "felnőni"? Nem tudom szebben fogalmazni.

Figyelt kérdés

Ő 24 éves lesz nemsokára, én 22 éves vagyok. Két éve vagyunk együtt.

Tavaly júliusban költöztünk össze.

Sok minden javult, de mégis azt érzem, hogy nagyon lassan halad.

Én világéletemben házias voltam, mert anyukám alig volt otthon. Mostam, teregettem, porszívóztam, főztem, fürdőt pucoltam, bevásároltam.

Neki a szülei mindent megcsináltak, mindig bevásároltak. Gyakorlatilag akkor fogott csak seprűt a kezében, ha már nagyon szöszös volt a szobája. Eleve szemüveges, nagyon rosszul lát, de alapjáraton se veszi észre, ha itt-ott kosz van.

Mióta összeköltöztünk sok mindenre odafigyel már. Kiszedi a macska kakit az alomból ha hazaér, megeteti a cicát, ha nincs ruha berak mosást, kiteregeti. De szerintem ő nem is tud arról, hogy néha a wc-t ki kell sikálni. Én hetente csinálom, igazából 5 perc, nem zavaró. De szerintem neki eszébe se jutna, max ha már életre kelne benne a sz*r...

Vagy portörlés. Nekem egyből feltűnik ha mondjuk a tv tetején por van, ő simán ellenne hónapokig enélkül.

Lefolyó tisztítás? Erről még tuti nem is hallott, én meg 2 hetente csinálom, mert iszonyat hosszú és dús hajam van, minden lefolyót hajlamos vagyok eldugítani és az ő haja is félhosszú.

Azthiszem fél év alatt 2x porszívózott ki, inkább én csinálom. Nagyon nem "precíz". Nem nyúl be a bútorok alá stb. Csak ahol látható.

Igazából bátyám volt hasonló, semmit nem lehetett soha rábízni otthon mert vagy elfelejtette, vagy rémesen csinálta meg. Most meg már külföldön él a barátnőjével és főz, takarít. Szóval ha ő is "felnőtt" akkor szerintem barátomnak is van remény.

Én igazából azt utálom, hogy sokszor anyának érzem magam. Mindig azt mondja, hogy bármiben segít, csak szóljak neki. Miért kell szólnom? Miért kell feladatokat osztogatnom neki? Ő is itt lakik, van szeme. Nem rosszindulatú, nem lusta (nem annyira...), de olyan jól esne ha néha hazaérnék és mondjuk főzött volna valamit... vagy bármi... de főzni is max akkor szokott, ha együtt csináljuk és besegít. Tetszik neki, ügyes is, de egyedül soha nem csinálná szerintem.

Igen, beszéltünk már róla. Azt mondta odafigyel ezekre jobban. Szerintem a fél év alatt fejlődött, de borzasztó lassú lesz ez így... 1-2 évet kéne még várnom arra, hogy úgy éljen, mint egy önálló felnőtt férfi?

Köszi előre is

2021. febr. 17. 17:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
8%
Szexmegvonás, szakítás. Gyakorlatilag ez a két opció a legracionálisabb megoldás, ráadásul nem cseszel el éveket az életedből. Majd meglátod igazam volt.
2021. febr. 18. 09:25
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért magadon is érdemes dolgozni, ha nem akarsz ebből állandó konfliktust. Tudatosítsd magadban: _nem baj, ha valamit nem úgy csinál, mint te_.

A porszívózást pl te "vetted ki" a kezéből, mert nem tetszik, ahogy ő csinálja. Nincs ezzel gond, csak akkor ne emlegesd fel, hogy miért nem csinálja.

Anyukaként nevelgetés helyett vegyél egy mély levegőt, lépj hátra, menj át a másik szobába, és ne szólj bele *hogyan* csinál valamit, ha csinál.

(Nyilván ha nem csinál valamit egyáltalán, az megint más.)

2021. febr. 20. 10:33
 13/14 anonim ***** válasza:

Érdekes. Nálunk barátnőm pont ugyanaz, mint neked a barátod

Hihetetlen.

Ő még a tamponos zacskó mellett a földön is képes napokig elmenni. Nem zavarja. Hiába szólok ezerszer. Semmi.

2021. febr. 22. 00:05
 14/14 anonim ***** válasza:

Várjunk egy kicsit. Egy "apró, jelentéktelen" részletről megfeledkeztek a kedves kommentelők.

Nem olyan egyszerű téma a takarítás egy látássérült számára. Tapasztalatból mondom (50% látásélleség), hogy tökéletes alaposságot ne várj! Nem mindig meg látjuk meg a porszívózásnál a port (vagy más takarítás során a piszkot). (és megalázónak tartjuk, hogy minden jó szándékunk ellenére hibát találtok).

De ez nem jelenti azt, hogy ne törekednénk a jóra. (bútor alatt fel nem takarítás alól nincs mentség)

A leírtak alapján a barátod is törekszik. Lassúnak érzed a fejlődést? Csinálj beosztást, hogy ki mit mikor.

2021. febr. 27. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!