Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Barátom fél éve költözött el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátom fél éve költözött el velem. Mikor fog "felnőni"? Nem tudom szebben fogalmazni.

Figyelt kérdés

Ő 24 éves lesz nemsokára, én 22 éves vagyok. Két éve vagyunk együtt.

Tavaly júliusban költöztünk össze.

Sok minden javult, de mégis azt érzem, hogy nagyon lassan halad.

Én világéletemben házias voltam, mert anyukám alig volt otthon. Mostam, teregettem, porszívóztam, főztem, fürdőt pucoltam, bevásároltam.

Neki a szülei mindent megcsináltak, mindig bevásároltak. Gyakorlatilag akkor fogott csak seprűt a kezében, ha már nagyon szöszös volt a szobája. Eleve szemüveges, nagyon rosszul lát, de alapjáraton se veszi észre, ha itt-ott kosz van.

Mióta összeköltöztünk sok mindenre odafigyel már. Kiszedi a macska kakit az alomból ha hazaér, megeteti a cicát, ha nincs ruha berak mosást, kiteregeti. De szerintem ő nem is tud arról, hogy néha a wc-t ki kell sikálni. Én hetente csinálom, igazából 5 perc, nem zavaró. De szerintem neki eszébe se jutna, max ha már életre kelne benne a sz*r...

Vagy portörlés. Nekem egyből feltűnik ha mondjuk a tv tetején por van, ő simán ellenne hónapokig enélkül.

Lefolyó tisztítás? Erről még tuti nem is hallott, én meg 2 hetente csinálom, mert iszonyat hosszú és dús hajam van, minden lefolyót hajlamos vagyok eldugítani és az ő haja is félhosszú.

Azthiszem fél év alatt 2x porszívózott ki, inkább én csinálom. Nagyon nem "precíz". Nem nyúl be a bútorok alá stb. Csak ahol látható.

Igazából bátyám volt hasonló, semmit nem lehetett soha rábízni otthon mert vagy elfelejtette, vagy rémesen csinálta meg. Most meg már külföldön él a barátnőjével és főz, takarít. Szóval ha ő is "felnőtt" akkor szerintem barátomnak is van remény.

Én igazából azt utálom, hogy sokszor anyának érzem magam. Mindig azt mondja, hogy bármiben segít, csak szóljak neki. Miért kell szólnom? Miért kell feladatokat osztogatnom neki? Ő is itt lakik, van szeme. Nem rosszindulatú, nem lusta (nem annyira...), de olyan jól esne ha néha hazaérnék és mondjuk főzött volna valamit... vagy bármi... de főzni is max akkor szokott, ha együtt csináljuk és besegít. Tetszik neki, ügyes is, de egyedül soha nem csinálná szerintem.

Igen, beszéltünk már róla. Azt mondta odafigyel ezekre jobban. Szerintem a fél év alatt fejlődött, de borzasztó lassú lesz ez így... 1-2 évet kéne még várnom arra, hogy úgy éljen, mint egy önálló felnőtt férfi?

Köszi előre is

2021. febr. 17. 17:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
1%

Mit vársz tőle?

A herék életképtelenek:)

2021. febr. 17. 17:50
 2/14 anonim ***** válasza:
72%

NEM. FOG. SOHA. FELNÖNI.

Ezt felejtsd el. Föleg, ha már most át is vetted a meló nagy részét.

Nincs rá megoldásom, de kérlek ne reménykedj.

2021. febr. 17. 17:53
 3/14 anonim ***** válasza:
96%

Ne listát írj, hanem osszátok be a feladokat. Írjátok fel egy listára, hogy milyen feladatok vannak, a wc takarítàstól a heti 3x főzésig mindent. Utána minden feladatnak keressétek meg az időpontját, hogy ki, mikor, mit csinál, és rakjátok ki a falra.

Egy idő után kicsit lehet lazítani, de az első évben próbáljátok meg tartani...

2021. febr. 17. 17:58
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Felnőtt férfi már, szóval soha. Mindig is a te feladatod lesz mellette, hogy beoszd rá a házimunkát, és még te fogsz örülni, ha tényleg megcsinálja.
2021. febr. 17. 18:21
 5/14 anonim ***** válasza:
77%
Egy kis átmeneti javulás után vissza fog térni az eredeti felállás, magyarul te csinálsz mindent.
2021. febr. 17. 18:39
 6/14 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk mindennek megvan a gazdája. A férjem törli a port, ő porszívózik, enyém a fürdő, a wc, a konyha és a felmosás. Ő mosogat szinte mindennap, én ágyazok be mindennap. Heti kétszer-kétszer főzünk.

Mosni heti kétszer szoktunk kb., mind az rakja be, akinek előbb eszébe jut, a másik tereget, vagy megbeszéljük.

A lényeg igazából, hogy nem össze-vissza csináljuk a dolgokat. Mindig kijelölünk egy napot a héten, ami a takarításé (2 óra kb.). Akkor kezdünk mindketten bele a dolgunkba, már arra is megvan a sorrend, hogy ne kerülgessük egymást. :D Mivel mindenki tudja a dolgát, nincs vita. :)

2021. febr. 17. 18:40
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Ha valamit hanyagul csinál, büntesd meg, ha valami jól csinál, akkor ajánld fel egy nyalintásra a lemeztelenített kebledet. Így hamar rávezetheted a megfelelő színvonalú háztartási tevékenységekre. :)
2021. febr. 17. 19:51
 8/14 anonim ***** válasza:
Férjem 38 éves, mai napig képtelen a szennyestartoba rakni a ruháit. Néha sikerül mosogatnia, de ennyi.
2021. febr. 17. 22:40
 9/14 anonim ***** válasza:
91%

Írod, hogy ő így szokta meg otthon, ezért szerintem nem elvárható, hogy kapásból "hamupipőke" legyen. A leírásodból (a többi válaszolóval ellentétben) azt látom, hogy igyekszik.

Jó ötlet, amit az egyik kommentelő javasolt: csináljatok beosztást, kinek, melyik nap mi a feladata.

2021. febr. 17. 23:01
 10/14 anonim ***** válasza:
Én nem igazán értem ezt a kérdést? Igazából az a kérdés inkább, hogy te mit akarsz. Neked kell tudni.
2021. febr. 18. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!