Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hoznátok létre modern „kommuná...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hoznátok létre modern „kommunát?” Hogy képzelnétek el?

Figyelt kérdés

Gondolatokat akkor is lehet írni, ha nem akarsz ott élni, ez egy elméleti kérdés.

Az alapításhoz vezető út:

Közösség egy applikáción > Eventek > Tartós közösség > Modulokból álló, bővíthető épület, saját hálórészekkel, közös „közösségi terekkel” (nappali, konyha, medence, műhely, kert, terasz stb.) és eszközökkel (közös szerszámkészlet, járműpark stb.). Az épület természetesen minél inkább önfenntartó, környezetbarátabb lenne (napelem stb.) > Ha elég nagy a közösség, akkor ilyen épületek szövetségét lehetne létrehozni, nyaraló apartmanokat alapítani.

Ki kellene találni ennek a rendszernek a működő gazdasági modelljét. Úgy, hogy a bevételeket egyelőre mindenki saját maga, magának szerezné. A hozzájárulás a közös költség. A modellnek tekintettel kell tenni az együttélésre képtelen alakok kiszavazását vagy a bővítést is. Ki kell találni a házszabályokat, gondolni a válsághelyzetekre (járványok, munkanélküliség, személyes ellentétek stb.).

28L, 31F, 32F, 40N

2021. jan. 20. 19:16
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%

Én alapvetően bírom ezt a társadalomból kivonulósdit, jelenleg is egy hegyen élek egy üdülőövezetben, ahol vagy 200 méteres körzetben egy ember nincs körülöttem.

Nekem itt megvan a saját telkem, saját házam, saját szerszámaim, fúrt kutam, napelemeket is tervezek, meg egy minimális háztáji gazdaságot, szóval lehető legnagyobb mértékű önfenntartás a cél.

Nem bánnám, ha lennének itt még páran hasonló mentalitású emberek a környéken, akikkel lehet cserélni ezt-azt, esetleg néha átjárni egymáshoz sütögetni, adott esetben akár még segíteni is egymásnak.

De azért a távolságot tartsuk meg, ezt a nagyon szoros közösségi kommunásdit nem bírnám - nem szeretek ilyen szinten közösködni másokkal, és alkalmazkodni másokhoz, és pláne nem támogatnám a közös tulajdont.

2021. jan. 20. 19:49
 2/32 anonim ***** válasza:
0%
Minden héten lehetne szervezni világvégevárást kollektív öngyilkossággal. 😃
2021. jan. 20. 19:53
 3/32 anonim ***** válasza:
Lehetne az összes nőt dugni a kommunában?:)
2021. jan. 20. 20:10
 4/32 anonim ***** válasza:
#1 Szuper
2021. jan. 20. 20:28
 5/32 anonim ***** válasza:
#3 a te kommunád, olyan szabályt hozol, amilyet csak akarsz. :)
2021. jan. 20. 20:28
 6/32 anonim ***** válasza:

Kösz az infót.

Akkor nekem lehetne:)

2021. jan. 20. 20:31
 7/32 anonim ***** válasza:
#1 van ott még telek ócsón? :) Én egyelőre faluban vettem patakpartit és ott akarok csinálno ezt azt, de a hegyvidéki telek nagy álmom volt mindig. ;)
2021. jan. 20. 20:31
 8/32 A kérdező kommentje:

Kivonulásról nem feltétetlenül szó. Az életszerűség kedvéért a kommuna-ház egy Pest megyei telken (Budapesthez közel) vagy egy belvárosi bérházban valósulna meg. Munkahelyek és ember is több van errefele.

Igen ez, azoknak a társasági embereknek való, akik szeretnek a nap végén meginni egy sört egy klubban vagy hétvégénte közös sütögetést.

Szex? Nyitottabb lenne szexuálisan a kommuna, de ez abból következik, hogy nyitotottabb emberek élnének ott, de nem lenne kötelező nyitni.

Lenne egy közös nappali, billiárd, kártyaasztal stb.

Lehet egyszerűsítenne és olcsóbbá tenne dolgokat a közös lakhatás.

2021. jan. 20. 20:46
 9/32 anonim ***** válasza:
Ha jó fejek vagytok és mind bírjátok egymást, akkor ez az egész nagyon jól hangzik.
2021. jan. 20. 20:49
 10/32 anonim ***** válasza:
A gazdasági modell az lehetne, hogy bejártok Pestre dolgozni. Jól hangzik az egész, de az önfenntartó gazdálkodásban én nem hiszek.
2021. jan. 20. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!