Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők a pénzkeresésből miért akarják kevésbé kivenni a részüket mint a férfiak, ezen a téren hol van a nagy egyenlőség iránti vágyuk?
Nekik jó az alibi irodai lötyögős munka, nekik jó a bolti eladó állás, a férfi persze legyen mérnök vagy talpraesett három lábon álló vállalkozó.
Ja és ez még a jobbik eset, mert egy részük dolgozni se akar ugye.
Nem nevetséges ez egy kicsit?
No, azt ígérted, h leteszed a piàt. Làtom, nem sikerült.
A vàlasz a kérdésedre: ha ez zavar, fejlődj.
Ha növesztenél agyat, megfigyelőképességet és nem csak a Bàstya csillogó, verejtékező szàjàra lennél nyitott, minden bizonnyal több sikerélményed lenne.
hát az én környezetemben lévő kapcsolatok alapján kb a kapcsolatok 90%-ában a nő hasonló szintű vagy magasabb szintű oktatásban részesült, mint a férfi.
Azért mert bolti eladóból több a nő, és mérnkből több a férfi ez nem jelenti azt, hogy a nők nem akarnak pénzt keresni vagy bolti eladó munkája kevesebbet érne egy mérnök munkájánál.
Elég szomorú, hogy magyarországon olyan szituáció van, hogy a bolti eladói munkából sokszor csak kínlódva tud megélni az ember, mikor legalább olyan felelősségteljes a munkája, mint egy mérnöknek.
És szerinted a mérnökök egy része nem egy irodában irka-firkál? :D Mondjuk építészmérnök vagy valami tervező mérnök?
Mondjuk nekem valóban az fontosabb, hogy a munkába ne őszüljek bele, és amikor lejárt a munkaidőm, bűntudat nélkül dobjam el a billentyűzetet és mehessek haza a családomhoz, miközben tudom, hogy másnap nem fognak ezért kirúgni (se azért, mert elmentem szülni, vagy mert sokszor vagyok táppénzen, mert beteg a gyerek). Ennek érdekében valóban nem teperek annyit, nem vállalok hétvégéket, túlórákat, és a fizetésem is csak annyi, hogy ha egyedül maradnék a gyerekkel, meg tudjunk belőle élni, de különösebb luxusra már nem lenne elég. Számomra a "karrier" az megegyezik azzal, hogy van munkám, amitől nincs gyomorgörcsöm hétfő reggelente, és amiért pénzt kapok, más nagy vágyaim ilyen téren nincsenek (amúgy tingli-tangli irodai dolgozó vagyok 350 nettóért, szóval olyan rettenetesen nem kell rosszul éreznem magam miatta). A férjem esetében kevésbé prioritás a nyugalom, neki vannak szakmai céljai is, ő többre törekszik, tanul, képzi magát (jó, ezt mondjuk én is csinálom), sokszor bevállal extra projekteket, extra pénzért, mert neki a megnyugvás nem csak a munka stabilitásából ered, hanem az anyagi kompenzációból is. Neki hosszú távon unalmas is ugyanaz a pozíció, ugyanazokkal az emberekkel, ő párévente váltogat is munkahelyeket, nyilván nagyobb fizetésekért, felelősségteljesebb beosztásokba, ő így érzi jól magát (szerencsére megteheti, keresett szakmája van, amiben kifejezetten jó). Mások vagyunk, de kiegészítjük egymást, amíg ő több pénzt tesz a kasszába, addig én több időt ölök a családba, nálunk így kiegyensúlyozott a dolog. Az egyenlőség az nem feltétlenül úgy értendő, hogy tükörképei vagyunk egymásnak, hanem hogy ugyanúgy megbecsüljük egymás munkáját, idejét, befektetett energiáját, függetlenül attól, hogy az pontosan hol mutatkozik meg.
Mindemellett amúgy csomó ismerősöm esetében a nő többet keres, mint a férfi, ahol a nő a vállalkozó, ahol a nő sikeresebb úgy általában, és sok helyen a férfi maradt otthon a gyerekkel, mert miért ne. Szóval szerintem te is egy kicsit rossz körökben nézelődsz, ha egyáltalán nem látsz ellenpéldát, mert amúgy van bőven.
Valakik nagyon zokon vették, hogy kifejtettem a véleményemet arról, hogy a bolti eladókat tisztességesen meg kell fizetni és hogy a mérnökök nem különbek tőle.
Sok itt a mérnök? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!