Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha a párom kb videojátékfüggő,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a párom kb videojátékfüggő, más nagyon nem érdekli, azzal lehet valamit kezdeni?

Figyelt kérdés

Összeköltöztünk, amit ő akart minden áron, én nem sürgettem a dolgot. Most ez jobban kihat rám, hogy konkrétan amikor szabad ideje van, tehát nem dolgozik és nem alszik, akkor csak nyomja a gépet és más program nem is nagyon érdekli. Arra rá tudom venni, hogy együtt elmenjünk boltba, segítsen főzni (annyit, hogy krumpli-hagyma hámozás és aprítás), és a házimunkából a mosogatást ő szokta csinálni, a saját ruháját ő mossa. De ezeket sem minden nap és csak előre szólással meg nem nagy kedvvel.

A szex jó, de ritkább, mint amikor külön éltünk, és feldobjuk játékokkal, szóval az nem lehet a baj. Szoktunk beszélgetni is. De kezdek megőrülni attól, hogy őt semmi nem érdekli. Jó, persze most a covid miatt kevesebb a program, de azért itt lakunk egy új városban, eljárhatnánk sétálgatni. Azt is próbáltam már, hogy játsszunk együtt, vagy én nézem, hogy játszik, de az se tetszik neki. Most karácsonykor aranyos volt, társasoztunk, meg töltöttünk együtt időt. De nagyrészt alszik meg játszik most a 2 hét szabi alatt és ez így nekem elég rossz. Beszéltünk már erről sokszor, végleges megoldásra nem jutottunk. Szerintetek hagyjam játszani és keressek addig én is más elfoglaltságot vagy ez tényleg kóros nála és próbáljak segíteni leszokni? Előttem, tiniként bulizós meg játszós volt, utána jöttem én, akkor 2-3 évig az olvasás meg a filmnézés volt a hobbija, most meg megint visszajött ez a játszás. Úgy érzem, hogy kizár az életéből egyrészt, másrészt, hogy nem is ismerem igazán.

Ha én is próbálok játszani, akkor az általában kudarcba fullad, mert én béna vagyok, mert nem gyakoroltam annyit mint ő és hasonló indokok.

2020. dec. 27. 01:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
14%
1-es vagyok. 6-os,az én párom programozó és mindenki nyomatja a munkahelyen, a főnöke is. És ami a legszomorubb, hogy kisgyerekes apukák is! Hát azt a nőt is csak sajnálni tudom. És nem, nem a pénzért vagyok vele, mivel egy ruppot nem ad nekem. Külön kasszan vagyunk teljesen. Igen, pl segít, ha nagyon csesztetem, de kinek van ehhez türelme mindig? Akkor már egyszerűbb, ha én megcsinálom. Az meg, hogy ki érdekes kinek, hát nem tudom. Semmi és senki nem érdekli igazából.
2020. dec. 27. 09:00
 12/23 anonim ***** válasza:
72%
#11 Miért baj az, ha valaki játszik? Milyen jogon szólsz bele, hogy mivel tölti a szabadidejét? Neked hogy esne, ha azt mondaná, hogy ne járj műkörmöshöz vagy szoliba?
2020. dec. 27. 09:28
 13/23 anonim ***** válasza:
35%
Neked is el kellene kezdened játszani, akkor játszhatnátok közösen, lenne több közös téma.
2020. dec. 27. 09:33
 14/23 anonim ***** válasza:
64%
12.nem az a baj, hogy játszik, azzal nincs bajom, egészségére. Az a baj, hogy mértéktelenul, egyfolytában, hogy mellette egyáltalán nem foglalkozik velem.. 0 közös program. Miért nem lehet az egyensúlyra törekedni?
2020. dec. 27. 09:43
 15/23 anonim ***** válasza:
Sőt én még azt is megertem, hogy bizonyos napokon raidelnie kell és azt nem mondhatja le. De akkor a másik 4 nap miért nem lehet megnezni pl egy filmet? Még a házból se kell kilépni...
2020. dec. 27. 09:53
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Az én párom is ilyen, eddig az összes exe cseszegette miatta. Engem nem zavar, covid van, úgysem lehet semmit sem csinálni a sétán kívül. Amikor voltak koncertek stb, akkor eljártunk, de akkor is játszott szinte naponta. Egyébként meg elfoglalom magam, amíg játszik, nekem is vannak hobbijaim. Az együttélés nem azt jelenti, hogy 0-24 egymás nyakán kéne lógni. Felnőtt ember, ha őt ez kapcsolja ki, akkor csinálja. Én meg az akciófilmeket szeretem, mégsem baszogat, hogy filmnézés helyett lógjak rajta.

Ha ez nem tetszik, akkor lehet olyan pasit választani, akinek az a hobbija, hogy hetente 3x haverozik meg sörözik, házibulizik. Én ebből köszönöm nem kérek, volt már épp elég ilyen pasim.

2020. dec. 27. 10:36
 17/23 A kérdező kommentje:
6-os ő is pont az egyetem befejezése előtt álló (szakdolgozatot író) szoftverfejlesztő informatikus. :)
2020. dec. 27. 11:02
 18/23 A kérdező kommentje:

13-as: ezt már mondtam, hogy többször, többféle játékkal próbáltam, de nem sikerül. Ha nyerek, akkor az a baja, ha béna vagyok, akkor az, ha nem annyira érdekel a játék, akkor az, 1-2x az is előfordult, hogy én is ráfüggtem, akkor azzal cseszegetett. + Én nem érek rá olyanra, ami engem nem épít eléggé: vállalkozásom van, mellette egyetemre járok, házimunka stb.

12-es: Jogosan cseszegetne akkor, mert a műkörmös meg a szoli is akkora egy baromság!

Majdnem 10 éve csinálja az egyetemet, például ilyen jogon szólhatok bele. A diákhitelt meg ugye fizetni kell, így nem lesz megtakarított pénze = közös házunk, folytassam még? Egyedül nem tudok annyit összehozni. Meg az is szerintem hosszútávon csak vitákat szülne, hogy ő él kvázi az én lakásomban, amit tisztán én vettem.

Most is vett pl. 30+ k-ért játékokat, és már a konzolokat nézegeti, mintha nem lenne még elég neki, azokat se használja ki... Én meg kaptam 2 k-ért karácsonyi ajándékot. Az oké, hogy az ő pénzéből azt vesz, amit akar, de én hogy lássak egy biztos-stabil jövőképet? Így hogy fogjuk összerakni egy lakás + kocsi árát szerintetek?

" Igen, pl segít, ha nagyon csesztetem, de kinek van ehhez türelme mindig? Akkor már egyszerűbb, ha én megcsinálom. " - pont ez

És azért baj, mert én nem ebbe szerettem bele, nekem évekig azt mutatta, hogy ő egy érdeklődő, a világra nyitott ember, aki magától olvas klasszikusokat, sőt még mindig le is nézte azokat a párokat, ahol a pasi sokat gamelt, vagy a gamingről beszélt a barátnőjének! Csak azt nem tudom, hogy ez az énje még benne lakozik-e, vagy feleslegesen várok.

Már azt is mondtam, hogy tanítson engem programozni, akkor együtt vagyunk, az ő témája, de mégis értelmes, de azt is kudarcba fulladt. Én is próbáltam tanítani az én területemre, régen érdekelte meg magától is tanult benne, most meg ha én hozom fel, már mondja, hogy ő álmos ehhez...

Pl. beszéltünk arról, hogy milyen magyar városokba ill. európai országokba szeretnénk elmenni egy-egy hétvégére, ha vége lesz a Covidnak (fapados járattal 2-3 napra, ne gondoljatok nagy dolgokra), erre kb. kiderült, hogy nem is tudja, milyen országok vannak Európában, illetve ha tudja is, nem tudja, miért lenne jó oda elmenni, mert nem tud róluk kb. semmit, és múzeumokba, kulturális programokra se nagyon akar menni, csak a tengerpartra, meg enni meg hasonlók. Nekem ez nagyon furcsa, mert eddig színházba jártunk és hasonló programok, nem tudom, mi történhetett. De mivel szoftverfejelsztő informatikus, nem is várom el, hogy alapból művelt legyen, csak azt a nyitottságot várom tőle, ahogyan korábban viselkedett. Nem azt, hogy "Miért kell engem Portugáliának érdekelnie?"

Aztán néhány országot mégis felsorolt végül, hogy az "érdekli", majd kiderült, hogy azokat is videojátékokból ismeri, és azért "érdekli" mert az ott játszódó videojáték tetszett neki.

2020. dec. 27. 11:32
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

ülj le vele beszélgetni. mondd el amit itt nekünk, aztán gondolkodjon róla mit is szeretne valójában és ebbe hobbija hogy fér bele. ne egyből kelljen megmondania, hanem gondolja végig.

azt is nyugodtan elmondhatja miért játszik annyit.

16 írta jól. mindenkinek kell tér, ez a hosszú együttélés titka. ugyanakkor vannak feladatok amiket közösen kell megoldani

2020. dec. 28. 07:36
 20/23 anonim ***** válasza:
43%

Hat itt bizony nemcsak a videojatekfuggoseg a baj... hanem te mar az anyagiak miatt is aggodsz, tok jogosan teszem hozza.

Mennyire jol hangzott, h vezgzes elott allo, szakdogat iro szoftverfejlesztő informatikus, amig nem arnyaltad tovabb a kepet azzal, h 10 eve jar egyetemre.. akkor nyilvan kozel van a 30-hoz. Es megmindig jatszik, pedig mar egyeb dolgokon kene gondolkodni...

Nem biztos, h velemaradnek.

2020. dec. 28. 21:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!