Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan próbálkozhatnék még,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan próbálkozhatnék még, hogy ne bántsam meg? Illetve hogyan magyarázzam el neki, hogy nem sértegetem, hanem a higéniára hívom fel a figyelmét?

Figyelt kérdés

Páromnak az utóbbi időben megromlott a higéniája. És sértésnek veszi, ha felhozom.

Eleinte csak kimaradt itt-ott egy-egy zuhany, amit dezodorral próbált leplezni, így néha az intimitást is inkább kerülte. Az utóbbi időben azonban a fogmosást is hanyagolja. Nem 1-2 nap kimaradásról beszélek, hanem 1-2 hétről.

Az normális, ha reggel az embernek büdöskés a szája, ezért is kezdem a reggeleim fogmosással. Ő viszont mindig talál kifogásokat;

-kávé előtt nem akar, mert elrontaná a szája ízét,

-miután megitta már nincs rá ideje... pedig a munkáját akkor kezdi, amikor akarja (kivéve, ha konkrét időpontja van),

-ha hazaér nem jó, mert úgyis enni fog,

-utána azonban túl fáradt, pihenni akar. És így tovább, amit csak el lehet képzelni.

Próbálkoztam alternatív megoldásokkal; rágó, szájvíz. Az utóbbit használta is, viszont pár kifogás megmaradt, és az esetleges eredmény nem ér fel a fogmosással.

Emellett mindig is gondok voltak a fogaival. Már többet gyökérkezeltek, azok küzül is gyulladtak be, húzatni viszont nem akar. (Genetikára nem foghatja, ismerem a családját.) Valamint a fogorvosi időpont napján persze sikálja a fogait, majd amikor a doktor kérdőre vonja, hazudik, hogy ő mossa...amire nyilván rájön a szakember, és felhívja a figyelmét a szája higéniájára. Amire bólogat is, 2-3 napig figyel is rá, majd visszatér a szokásos kerékvágásba.

A fogmosás hiánya már arra a szintre jutott, hogy, ha fogat is mos...a szájának ugyan olyan kellemetlen szaga marad, csak enyhén mentolosan. Bár nem is mossa annyi ideig, ameddig kellene.

Nem fogok hazudni, csókolózni is kellemetlen néha, mivel rossz a szájíze, valamint az intim pillanatok minőségét is rontja, amikor megérzem a szagot.

Próbáltam felhívni rá a figyelmét, próbáltam emlékeztetni, viszont mindig felkapja a vizet, hogy ne szóljam meg...megsértődik, bántásnak veszi.

Bosszúnak sem lehet mondani felém, hiszen nekem a higénia első számú dolog.

2020. dec. 11. 12:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Jézusom, nálunk alap az igényesség, nem tudnék ilyen emberrel együtt élni, csókolózni, lefeküdni, aki ennyire sz.rik a higiéniájára.
2020. dec. 11. 12:40
 2/12 A kérdező kommentje:

KIHAGYTAM: a zuhanyzás hiányának hibáját elismerte, és nem is hagy napokat.

#1 Tanácsokat kértem, nem rosszindulatot, bár megértem, honnan ered. "Csak" fogmosásról van szó, a többi teljesen rendben van.

2020. dec. 11. 12:45
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már alapból a fogmosás hiánya miatt tönkrementek a fogai, és hiába állna neki most már rendszeresen mosni, amíg nem lesz javítva a gond, mindig büdös lesz. Első körben egy fogorvoshoz kellene elmenni, Jó minőségű fogkrémmel és rendszeres szájhigiéniával lassan rendbe jönne a szájszaga. De amíg ez ellen önmaga nem tesz, nem tudsz mit csinálni. Erőszakkal nem cipelheted be a fürdőszobába. Én tennék neki egy ultimátumot, és gondolom tudod milyenről beszélek...
2020. dec. 11. 13:06
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez túlvan azon a ponton, amikor az a legnagyobb gond, hogy ne bántsd meg.

Ha büdös a szája, akkor meg nem kell csókolózni, azért szoktuk csinálni, mert élvezzük, nem mert kell.

2020. dec. 11. 13:06
 5/12 A kérdező kommentje:

#3 Az az igazság, nemsokára is mennie kell, illetve kellene fogorvoshoz. Csak ő tologatja, mivel biztos a húzás, az implantátumus procedúra pedig hosszú, drága folyamat. Remélem, a seb a szájában elég lesz, hogy odafigyeljen.

Valamint értem az ultimátumot, viszont ő életem párja, és csupa szív ember, egyetlen "apró" hibával. Viszont rá fogom szoktatni a fogmosásra, csak ki kell találni, hogyan.

#4 Értem, amit mondasz, és élzevem is, hiszen a párom, kívánom. De igen..nagy hátrány.

2020. dec. 11. 13:15
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
A "csupaszív" ember annyira nem tiszteli az érzéseidet, mint annak a rendje. Nem tiszteli, hogy neked szükséged van a normális kontaktusra, és nem tiszteli önmagát sem, hogy ennyire nem ad magára. ez alap higiénia kategória, amin én rendesen elgondolkodnék, megéri-e vele folytatni ilyen felfogással.
2020. dec. 11. 13:18
 7/12 anonim ***** válasza:
39%

Nalunk is vannak ilyen gondok, sztem ez rossz szokas o se szeret reggel fogat mosni, a rendszeres estere mar raszoktattam. Nehez nem ugy erezni h nek az anyja vagy.

Szerintem amugy az lehet a hatterben h nagyon erzekenyek a fogai hiszen el vannak hanyagolva. Egyebkent en meg egy ideig toleralom mert sok mindent valtoztatott mar ugyhogy egyszerre csak egy fronton kuzdok. Pl többször zuhanyzik, este mindig van mar fogmosas, a cigit is kezdi felvaltani ecigire, ezek sokat segitettek.

2020. dec. 11. 13:50
 8/12 anonim ***** válasza:
50%
#7 Vegyetek jó minőségű fogkefét. 2000-3000 forint között van egy darab (általában kicsi a feje, sűrű, és nagyon puha), de ha azzal tud fogat mosni, akkor megéri.
2020. dec. 11. 14:05
 9/12 A kérdező kommentje:

#6 Fogmosás miatt nem szakítok a párommal...nem kell túlzásokba esni. És a tisztelet sokkal mélyebb téma, tisztel, de megértem az álláspontod, valamint bizonyos szinten egyetértek.

#7 Nálunk semmi más probléma sincs, csupán a fogmosás. És nem is kell nagyon anyáskodni felette, de megértelek.

2020. dec. 11. 14:10
 10/12 anonim ***** válasza:
#8+ Curaprox, csak eszembe jutott, hogy milyen fogkefe kell :) Nekem ezt ajánlotta a fogorvos rokonom.
2020. dec. 11. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!