Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó dolog közös kasszán lenni? Baj, ha én nem teszem?
1 éve se vagyunk együtt...És mégis..Családtagok, barátok támadnak, hogy a párommal miért nem vagyunk közös kasszán...No azért, mert ha netalántán szétmennénk (mindenkinél előfordulhat), a felesbe vett mikró, turmixgép, kenyérsütő, ágy... kié lenne? Albérletben lakunk, mindent vagy ő, vagy én vásároltunk, így is közös, de ha szétmegyünk, csak azt fogja elvinni amit ő vett. És akkor nincs az az osztozkodás, (ha egyáltalán meg lehet vele beszélni a szakítás után keletkező sértődöttség, düh miatt) hogy neked mire van szükséged? A kenyérsütőre vagy a pirítóra?
Nekem tökéletesen megfelel, hogy egyik héten te veszel wc papírt, másik héten öblítőt, kaját is néha te, néha én...Ez miért baj? Nem lehetek önálló 22 évesen?
Ráadásul havonta 100 ezret félre rakok..Ha közös kasszán lennénk, ez a pénz..nem érdekelne, ugyan úgy félre raknám akkor is..De akkor én csak 150 ezret raknék a kasszába, ő meg 300-at, és ez így nem igazságos. Vagy van valakinek erre valami ötlete? Pl konyhapénz, minden hónapban belerakunk 25-25 ezret, és akkor abból veszünk meg minden háztartási dolgot, ha meg valami tárgy kell, azt megvesszük magunknak? Ráadásul az is milyen már, hogy közös kassza, és a szülinapján abból veszek neki ajándékot (a saját pénzéből konkrétan)...Túlgondolom?
Én fordítva vagyok, inkább tömöm más zsebét..ha szerencsém van egy barátomét, mint hogy a banknak adjam..Valahogy a bank számomra tényleg egy önző szemmét képében vetítődik elém..
Külföldön havi 500at keresel, ha okos vagy félre rakod mindet (ha állják a kajád és a szállásod) évi 6 milliód lesz..2 év alatt meg van az a 11 millió, és nem kell fizetned 20 évig. Ráadásul 30 milliót fizetsz vissza..A kamat emelődik, nem?
31 Én becsülöm benned, hogy vannak céljaid.
"Külföldön havi 500at keresel, ha okos vagy félre rakod mindet (ha állják a kajád és a szállásod) évi 6 milliód lesz..2 év alatt meg van az a 11 millió..."
De ez amit írtál nem egészen így van a valóságban.Sőt.
Nem életszerű, amit írsz. Lesz 2 lakásotok, oké. De hol fogtok élni? Egy harmadikban? Azt ki veszi? Vagy valamelyikőtökében? Oké, de akkor életetek végéig kínosam odafigyeltek arra, hogy abba a lakásba a másik egy vázát se vegyen? Ha fel kell újítani, csak a tulajdonos dolga?
Mi lesz a másik lakással? Kiadjátok? Az kinek a bevételét fogja képezni? A tulajdonosét?
Mennyire reális és igazságos, hogy az én lakásomban élünk, ami miatt nekem állandóan költenem kell erre, míg a párom lakása bevételt termel, amihez nekem semmi közöm!?
Te nagyon is arra készülsz, hogy szétmentek.
Ha nektek jó, én nem óhajtok így élni a férjemmel. Miért baj ha közös? Közösen teremtitek meg is rá abban az esetben! Akkor nyilván feleződne! Nekünk közös a pénz de mindenkinek a saját számlájára megy a pénz és magunknál van a saját kártya. Hol erről hol arról boltolunk. De férjeméről vonják a hitelt pl meg arról vannak a számlák fizetve mert egy 100 ezerrel kb többet keres nálam. Nekünk ez nem gond, így beszéltük meg. Tudjuk egymás pin kódját, elvisszük ha kell egymás kártyáját vagy veszünk le.
Engem zavarna egy olyan helyzet, hogy a férjem lakásában élnénk aki arra készül, hogy ha szét megyünk, ő vígan lesz mert neki ott a lakás. Most gondold el. Te is veszel házat meg ő is. Kinél laktok? Mindenki külön? Gondolom nem költenél az ő házára mert az nem a tiéd.
Én legalábbis úgy lennék, ha a párom ennyire különcködni akar, egy petákot nem költenék oda, egy liter falfestékre sem. Mert nem az én falam... akkor a festék árához se legyen közöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!