Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó dolog közös kasszán lenni? Baj, ha én nem teszem?
1 éve se vagyunk együtt...És mégis..Családtagok, barátok támadnak, hogy a párommal miért nem vagyunk közös kasszán...No azért, mert ha netalántán szétmennénk (mindenkinél előfordulhat), a felesbe vett mikró, turmixgép, kenyérsütő, ágy... kié lenne? Albérletben lakunk, mindent vagy ő, vagy én vásároltunk, így is közös, de ha szétmegyünk, csak azt fogja elvinni amit ő vett. És akkor nincs az az osztozkodás, (ha egyáltalán meg lehet vele beszélni a szakítás után keletkező sértődöttség, düh miatt) hogy neked mire van szükséged? A kenyérsütőre vagy a pirítóra?
Nekem tökéletesen megfelel, hogy egyik héten te veszel wc papírt, másik héten öblítőt, kaját is néha te, néha én...Ez miért baj? Nem lehetek önálló 22 évesen?
Ráadásul havonta 100 ezret félre rakok..Ha közös kasszán lennénk, ez a pénz..nem érdekelne, ugyan úgy félre raknám akkor is..De akkor én csak 150 ezret raknék a kasszába, ő meg 300-at, és ez így nem igazságos. Vagy van valakinek erre valami ötlete? Pl konyhapénz, minden hónapban belerakunk 25-25 ezret, és akkor abból veszünk meg minden háztartási dolgot, ha meg valami tárgy kell, azt megvesszük magunknak? Ráadásul az is milyen már, hogy közös kassza, és a szülinapján abból veszek neki ajándékot (a saját pénzéből konkrétan)...Túlgondolom?
8 Ha teszem azt 7 évig külön intézitek a pénzügyeket, majd hirtelen váltotok közös kasszára, ott hamar kibukik, ha nem tudtok megegyezni mire mennyit költsetek. Ugye egy kapcsolatban az is fontos, hogy a két félnek közel azonos legyen a pénzügyi kultúrája. Ez viszont csak a gyakorlatban derül ki.
A közös kasszához nem kell közös bankszámla egyébként. Másrészt meg már nem a kőkorszakban élünk, egy bankszámlához több bankkártyát lehet csináltatni. Nem értem miért lenne szükség arra, hogy hol az egyik, hol a másik vigye magával a kártyát. Egyébként nem a kártyára utalják a fizetést, hanem a bankszámlára.
Egy év ismeretség után, ráadásul a fiúd sem tiltakozik - jól teszed. Szeretitek egymást (de 30-40 éves házasok is elválnak) így is. Ne adj a barátokra, semmi közük a pénzetekhez!
Ha évek múlva (esetleg összeházasodás után) úgy döntötök, hogy lesz egy közös kassza, akkor tegyétek meg. Addig nem ajánlom.
Ffi/79, 55 éve házas, közös kasszával.
Jol teszitek. Ami meg megoldas lehet, hogy van valamekkora kozos kassza(konyhapenz), bar az kb azzal egyenerteku, hogy 1x te veszel, 1x o vesz.
Azoknak a karogoknak pedig, akik azt mondjak, hogy mar most a szakitasra optimalizalsz, uzenem, hogy a hazassagok fele valassal vegzodik, tehat az osszes kapcsolatnak ennel meg tobb resze 70-90% veget er, ugyhogy teljesen valid, ha az ember idejeben gondol ra...
Tiszta dili, én ilyenről max akkor beszélnék a párommal, ha minimum eljegyzés lenne. Addig külön kassza, de szerintem én max hibrid kasszát vállalnék. Amúgy is veled értek egyet Kérdező, hogy az életben egy dolog a biztos - a halál. Innentől kezdve minden eshetőségre fel kell készülni és tudni kell önállóan boldogulni is, ha összeesik a világ körülötted. Ahhoz meg anyagi stabilitás kell. És ez nem arról szól, hogy nem bízok a páromban, hanem mert tényleg fene tudja holnap mi történik.
32N (18-as)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!