Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó dolog közös kasszán lenni? Baj, ha én nem teszem?
1 éve se vagyunk együtt...És mégis..Családtagok, barátok támadnak, hogy a párommal miért nem vagyunk közös kasszán...No azért, mert ha netalántán szétmennénk (mindenkinél előfordulhat), a felesbe vett mikró, turmixgép, kenyérsütő, ágy... kié lenne? Albérletben lakunk, mindent vagy ő, vagy én vásároltunk, így is közös, de ha szétmegyünk, csak azt fogja elvinni amit ő vett. És akkor nincs az az osztozkodás, (ha egyáltalán meg lehet vele beszélni a szakítás után keletkező sértődöttség, düh miatt) hogy neked mire van szükséged? A kenyérsütőre vagy a pirítóra?
Nekem tökéletesen megfelel, hogy egyik héten te veszel wc papírt, másik héten öblítőt, kaját is néha te, néha én...Ez miért baj? Nem lehetek önálló 22 évesen?
Ráadásul havonta 100 ezret félre rakok..Ha közös kasszán lennénk, ez a pénz..nem érdekelne, ugyan úgy félre raknám akkor is..De akkor én csak 150 ezret raknék a kasszába, ő meg 300-at, és ez így nem igazságos. Vagy van valakinek erre valami ötlete? Pl konyhapénz, minden hónapban belerakunk 25-25 ezret, és akkor abból veszünk meg minden háztartási dolgot, ha meg valami tárgy kell, azt megvesszük magunknak? Ráadásul az is milyen már, hogy közös kassza, és a szülinapján abból veszek neki ajándékot (a saját pénzéből konkrétan)...Túlgondolom?
"Családtagok, barátok támadnak, hogy a párommal miért nem vagyunk közös kasszán..."
A barátok, családtagok baromira befoghatják, mert semmi közük hozzá.
Legnagyobb idióta, aki belemegy a közös kasszázásba.
Megjegyzem egyébként, hogy általában a nők szokták erőltetni, és a férfi mire észbe kap, hogy mi van, addigra már ott tart, hogy a nő osztja be az ő pénzét is - gyakorlatilag a nőé minden.
SOHA!! NE!! KÖZÖS!! KASSZÁZZ!!
Hagyjad már ezeket az "elvesztette a saját házát"-jellegű sztorikat, ilyen nincs a valóságban, max. ha az illető olyan hülye, hogy belemegy.
Olyan párt kell választani, akivel egyetértetek a pénzügyekben és közösek a céljaitok, ennyi a titok, ha te spúr vagy, a másik meg két kézzel szórja a pénzt, az hosszú távon úgysem fog működni.
Megjegyzem, ha esetleg összeházasodtok, az ígyis-úgyis vagyonközösség, magyarul automatikusan közös kassza. Most lehet itt külön gyűjtögetni, csak van értelme? Amíg nem gyűjt össze mindkettőtök egy kis lakásra, addig albérleteztek majd? Akkod maradhattok ott 40 éves korotokig.
El veszítheted a házad, ha a pasid ügyvéd, és ő festett ki, cserélt ablakot a házban, stbstb, az nem számít hogy a kaját, rezsit a csaj fizette..És így a ház értékét a pasi adta..A pasié lett a ház. Nem tehet róla a csaj, hülyét választott, de ki nem..
Összegyűjtünk mindketten egy kis lakásra igen, van értelme. Ha évi 2 milliót félre teszel, pár éven belül sikerül. De inkább fizetek egy embernek havi 50-et albérletre, mint a banknak 20 évig a dubláját amit felvettem...Mert annak, ha kidob a volt férjed 3 gyerekkel az utcára, jobb esetben csak téged egyedül, az jobb?
"elveszítheted a házad, ha a pasid ügyvéd, és ő festett ki, cserélt ablakot a házban, stbstb,"
Ugyan már, ez nem igaz. A festés eleve nem értéknövelő beruházás. Az ablakcsere meg igen kicsi rész.
Nem a pasi az egyedüli ügyvéd a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!