Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az olyan nők,akiknek fontos,hogy a férfiak is részt vegyenek fele- fele arányban a házimunkákban,milyen feladatokban várnak segítséget?
Szerintem alapvető elvárás nemtől függetlenül egy felnőtt emberrel szemben, hogy a saját környezetét képes legyen rendben tartani, a ház körüli teendőket önállóan is el tudja intézni. Mindegy, hogy férfi vagy nő valaki, szerintem olyan nincs, hogy "én nem tudok vasalni/mosni/főzni". Legfeljebb nem szeret vagy nem akar, de ha tényleg nem *tud*, még a legalapvetőbb szinten sem, akkor nem egy cselekvőképes felnőtt emberről beszélünk, hanem egy olyanról, aki gondozásra szorul ilyen vagy olyan okból.
Ez az elvárás nem változik attól, hogy valaki párkapcsolatban van. Szerintem elég alapvető dolog, hogy ha látom, hogy valami koszos, akkor letisztítom, ha látom, hogy rendetlenség van, akkor összepakolok, ha sok a mosatlan, akkor elmosogatok, ha tele van a kuka, akkor leviszem a szemetet. Ez akkor is így van, ha egyedül élek és akkor is, ha párkapcsolatban, nyilván a második esetben a páromra is vonatkozik mindez.
Szóval én úgy képzelem el a munkamegosztást, hogy ha valamelyikünk látja, hogy valamit meg kell csinálni és épp ráér, akkor megcsinálja. Nem fogok beosztást írni, mert egyedül sem pl minden kedd este 7-kor szoktam mosogatni, hanem akkor, amikor kell.
Amit nálunk a férjem végez: Porszívózás, bevásárlás, fürdőszoba takarítása, konyhában a mosogató, tűzhely takarítása, terasz felmosása, kerti munka mind.
Amit én csinálok: portörlés, vasalás, felmosás, főzés-sütés, mosógépbe bepakolás és kiteregetés, ruhák rendezése száradás után.
Nem vagyunk fiatalok, 25 éve együtt vagyunk, ez az elejétől így van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!