Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hipohonder lenne a párom ?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bernadett199504 kérdése:

Hipohonder lenne a párom ?

Figyelt kérdés
Férjemmel 7 éve vagyunk együtt ,van egy 2 éves kislányunk. Pár éve azt vettem észre ,hogy a párom mintha beképzelné a betegségeit magának. Múltkor is azt mondta ,hogy ő szívinfarktust fog kapni. Elmentünk együtt a kardiológiára és a vizsgálatok hál istennek semmit nem mutattak ki. Utána kitalálta azt neki agyvérzése lesz. Neurológián is voltunk ott sincs semmi baj. Őszintén megmondom azt gondolom hogy hipohonder és már unom,hogy állandóan kitalál valamit.Szerinzetek ?
2020. aug. 7. 15:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is hipochonder, és szerintem is unod, hogy állandóan kitalál valamit.
2020. aug. 7. 15:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván az, ha semmi ésszerű oka, tünete nincs, és orvosok sem találnak semmit.
2020. aug. 7. 15:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én járok pszichológushoz hipochondria miatt, de nekem igazi tüneteim vannak, csak mindig a legrosszabbtól félek. Pl. ha megfájdul a fejem, akkor rögtön agytumort vizionálok, vagy ha hullik a hajam, akkor valamilyen rákot gyanítok, vagy legutoljára bekeményedett a szemem, és féltem, hogy zöldhályog, de csak sima kötőhártyagyulladás volt.

Nem tudom, hogy az is hipochondria-e, ha nincsenek tünetei, csak beképzeli. Magamtól nem szoktam beképzelni tüneteket, ha valami fura, akkor kezdek kombinálni.

2020. aug. 7. 15:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám igazi hipochonder. Ha csak érzi akár egy kicsit is, hogy faj a feje, azonnal bevesz rá valamilyen gyógyszert. Azt szokta mondani: " úgy fáj az agyam".

Amikor a nővéremnek terhességi cukra volt, akkor neki is "magas" volt a cukra. Amikor apukámnak infarktusa volt, neki is az volt. Amint kimond valaki egy betegséget, az neki is van. Ebben nőttünk fel, ezen én már csak nevetek, oda sem figyelek rá. Egyik tesóm sem lett sem hipochonder, se nem szedünk semmire gyógyszert, sőt kerüljük az orvosokat :)

Mit ad Isten, kifogtam egy hipochondert a férjem személyében. De erre csak évek múlva jöttem rá, ő sokkal kevesebbszer nyavalyog, de őt sem veszem komolyan, csak szoktam neki mondani, hogy "anyukámat utánozod?"

Ezekre rá kell hagyni :)

2020. aug. 7. 16:05
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
Én azt mondom inkább menjetek. Ha hirtelen meghal melletted mit fogsz gondolni magadról amiért nem vetted komolyan a problémáit?
2020. aug. 7. 16:50
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

Igen, jó eséllyel az a párod. De talán a hipochondria még nem egy olyan fokú dolog amivel ne lehetne együtt élni. Én is az vagyok. Ilyenkor meg kellene nyugtatni a párod.

F

2020. aug. 7. 18:55
 7/8 anonim ***** válasza:

"Ilyenkor meg kellene nyugtatni a párod."

3-as vagyok, ilyenkor engem csak egy orvos tud megnyugtatni. Már attól jobban érzem magam, ha belépek egy kórházba, hogy ha összeesek, közel vannak az orvosok.

2020. aug. 7. 22:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is sokszor a legrosszabbra gondolok sajnos... Ha megfájdul a fejem, tuti, hogy agytumorom van, vagy agyvérzésem lesz. Ha homályosabvan látok, akkor is, nem baj, hogy előtte órákig bámultam a képernyőt... 😂 Sajnos ez ilyen. Mivel tudatában vagyok, hogy így működök, ilyenkor próbálom megnyugtatni magam, de mindig ott van az a kis genyó gondolat, hogy "mi van, ha most mégis van valami?".
2020. aug. 8. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!