Hipohonder vagyok?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudom, hogy hipohonder vagyok. Viszont tejallergiám van es 8 éve ajánlott az orvos gyomor tukrozest, akkor még nem tulajdonítottam neki jelentőséget, ezért nem csináltattam meg. De kb 1 hónapja fájdogál a hasam, nem tudom a gyomrom e, inkább ugy össze vissza a hasam. Na elhataroztam, hogy elmegyek tukrozesre. De már meg félek, hogy mit fognak találni. Iszonyat stresszes volt az elmúlt évem. Érdemes menni ilyenkor, vagy lehet a stressz miatt fáj a hasam? 5 hónapja szültem, szóval a baba miatt nem egyszerű megoldani, de őszintén szólva magam se tudom érdemes e vagy szükséges e mennem. Székletem rendben van, hányás, hányinger, láz ilyesmi nincs.2020. jan. 7. 21:25
1/15 anonim válasza:
Ne kínozd magadat fölöslegesen. Ha 8 éve akartak tükrözni, és azóta nem történt semmi súlyosbodás, akkor nincs rá szükség. A stressz miatt fáj a hasad, pihenj. Mi okozza a stresszt? Inkább azt kéne észszerűen megoldani!
2/15 anonim válasza:
Nekem a stresszt miatt görcsölt a gyomrom 2-3 hétig hébe-hóba és azt javasolta az orvosom nézessem meg, mert a stressztől fekély alakulhat ki. Nézesd meg, azt javaslom.
3/15 anonim válasza:
És kialakult neked fekély, kettes? Nem. Akkor? 2-3 hét fájogatás alatt nem alakul ki semmi. Az orvosoknak biznisz a beavatkozás, mert arra fizet a TB.
4/15 anonim válasza:
Egy nagyon jó minőségű probiotikum megoldhatja a problémádat. Ne a legolcsóbbat keresd!
5/15 anonim válasza:
A tejallergia miatt biztos nem kell tükrözés. A tejallergia nem látszik a tükrözésen, nem gyógyítható tükrözéssel, a diagnosztikának nem része a tükrözés.
Hipochonder vagy-e? Igen.
6/15 anonim válasza:
Minek is vannak orvosok ha itt van a gyakori...
Kialakulhat fekély, mert évek óta stresszes az életem...
2-es voltam.
7/15 anonim válasza:
Hát ha feleslegesen szeretnéd magad kínózni,akkor menjél. Én évek óta tartó gyomorégés miatt mentem el,mindig csak halasztottam. Aztán mikor végre elmentem, akkor megtudtam,hogy miért. Életem legkellemetlenebb élménye. Nem fáj, de annyira kellemetlen,hogy beszédültem, pulzusom kb 150 volt. Ha semmi komolyabb panaszod nincs, akkor ne vesd magad alá egy ilyen komoly vizsgálatnak.
8/15 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva régebben is aggódós voltam, de mostanában megjobban. Sajnos nagyon nehéz terhességen vagyok túl, bevéreztem 12 hetesen, cukros lettem. Szerencsére a baba jól van, de sérve lett, emellett 2 másik gyerkőc is van akikért aggodok. Tudom túl aggodok, de egyszerűen nem tudok változtatni. Pedig már elmentem pszichológushoz is, aki azt mondta nem vészes, de én úgy érzem vészes. Már egész nap aggodok, szomorkodok, olvasom a tünteteket. Este óta újra fáj, de nem tudom meghatározni hogy fáj, talán mint amikor sok cukros üdítőt iszok es a sok cukor miatt olyan kellemetlen. De nem szoktam ilyesmit inni, max ünnepkor. Szóval nem tudom. Ilyesmit is okozhat a stressz?
2020. jan. 8. 06:55
9/15 anonim válasza:
Okozhat. Ha annyira izgulsz, akkor menjél el gasztroenterológushoz, de ne te írd elő a vizsgálatot. A pszichológushoz viszont nem egyszer kell elmenni, az nem az a műfaj, hanem rendszeresen kell járni a tüneteid elmúlásáig.
10/15 A kérdező kommentje:
Volt időpontom gasztrora, ma hivtam őket es a nő lebeszélt róla, mondta minek konzultáció, menjek egyből tukrozesre. De amúgy nagyon aggodok, félek nehogy valami gondot találjanak.
2020. jan. 8. 20:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!