Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki szeretne több mint 1 gyereket, miért? Aki maximum egy gyereket akar, miért? Veletek ez hogy van, mi ok miatt?
Akkor is lehetsz magányos, ha 5 testvéred van, de egyikkel sem jössz ki jól. Legyenek barátaid meg párkapcsolatod, ha nem akarsz magányos lenni.
Nekem van egy nővérem, de én csak egy gyereket szeretnék. Akkor neki jut minden figyelem és szeretet.
Itt az anyagiak nagyonis döntőek lehetnek! Aki normálisan gondolkodik, az azért van az egy gyerek mellett mert, azért mégis lesz egy saját aki tovább viheti a nevét, illetve azt becsülettel fel tudná nevelni,nélkülözések nélkül.
Nekem ikreim vannak, ott már azért meg kell gondolni mire is költ az ember.
#3 Nem mindegy neked, hogy ki, miért és hány gyereket akar? Tipikus tapló magyar hozzáállás. Senki nem kérte, hogy elemezd más döntését...🤦 Nem erről szól a kérdés.
Kettőt szeretnék. Hogy összejönn-e, azt nem tudhatom, de remélem.
Jelenleg egyet sem akarok, de ha megváltozik a döntésem az elkövetkezendő 6-8 évben, és vágyom majd egy gyermekre, akkor tudom, hogy kétszer kell bevállalnom.
Tehát: dupla vagy semmi.
Én egyke vagyok, egyedülálló anyával, és úgy érzem, hogy túlfélt, nagyon rám telepszik. Tudom, csúnya ilyet mondani, de ez van. Ha pedig lenne egy tesóm, akkor könnyebb lenne nekem is, és a tesómnak sem lenne olyan nehéz, mint most nekem, egykeként.
Nálam az anyagiaknak már nincsen szerepe, beleférne akár 3 is. Sajnos sok embernek ez elég a sok gyerekhez. De az az igazság, hogy szinte lehetetlen felnevelni több gyereket úgy, hogy egyik se sérüljön komolyan. Én megmondom őszintén, hogy soha nem találkoztam olyan többgyermekes családdal ahol ne lett volna legalább az egyik gyerek durván sérült érzelmileg. Lehetetlen ugyan úgy, ugyan olyan feltételekkel, ugyan annyi idő és energia ráfordítással felnevelni őket. Valamelyiknek mindig lesznek komoly sérelmei a szülő és a testvérek felé is. Nem érdekelnek az anyagiak de a gyerek lelki egészsége mindenek felett kellene hogy álljon. Sajnos pont erre tesznek magasról az emberek.
A másik pedig, hogy nekem első sorban a saját életem a fontos. Abba amit én szeretnék elérni nem fér bele egy gyerek sem, nem engedhetem meg magamnak, hogy évekre kiessek a munkából. Így is nehéz nőként érvényesülni, pláne "férfias" területen. Annak semmi értelmét nem látom, hogy van egy gyerekem de nem nevelem és nem tudok vele elég minőségi időt tölteni. Ez a másik amibe az emberek nem gondolnak bele. Egy nap mindenkinek 24 óra és ha ebbe nem fér bele több óra minőségi idő a gyerekkel akkor nem felelősségteljes döntés a gyerekvállalás. Ha van mondjuk egy gyereked ott azért még belefér az a napi 2-3 óra. De ha már van 3 akkor ennek legalább 6-9 órának kéne lennie, amit emberi erővel lehetetlen. Ez megint csak olyasmi ami kellene ahhoz, hogy lelkileg egészséges gyereket neveljen fel valaki. Sajnálom, hogy ez nem prioritás még mindig a magyar kultúrában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!