Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, lányok, számotokra mennyire kiábrándító, ha egy férfinek nincs semmi gyakorlati érzéke a szereléshez, barkácsoláshoz, és a házban vagy a ház körül felmerülő problémák esetében – a legegyszerűbb dolgokon kívül – inkább szakembert hív?
Támogatom. Utálom mikor valaki csak azért mert f_sz van a lába közt már azt hiszi mindenhez is ért. Aztán ha már kiszórakozta magát ígyis-úgyis szerelőt kell hívni.
Pont múlt héten elromlott a szomszéd kocsija, 5en állták körbe (még három szomszéd meg az én drága uram) és úgy nézték mintha értenének hozzá. Aztán 2 óra hülyéskedés után hívtak szerelőt aki 20 perc alatt megcsinálta.
"azt hiszi mindenhez is ért"
Nekem is van egy ilyen ismerősöm. Nagyon okosnak gondolja magát, aki mindenhez ért. Egyszer egy olyan ügyben adott tanácsot, ami az életemet is veszélybe sodorta. Úgy adta elő, mintha ezerszer csinálta volna, közben pedig fingja sem volt az egészről.
Nem az a fontos, hogy mit tud, hanem az, hogy hajlandó-e megpróbálni. Együtt megoldjuk, a páromat is megtanítottam főzni, miután a harmadik adag kaját égette szénné vagy sózta el. De legalább igyekezett, nem másra akasztotta a munkát.
Ez nem érzék kérdése, egy majom is képes rá. Ez egyszerű gyakorlás. A villanyszerelés meg a komolyabb kocsijavítás, stb kivételével nem indokolt a szakember. Kislány korom óta fúrok, faragok, varrok, főzök, festek, szerelek, nehogymár ne tudjam átadni másoknak... Ellenben a pénzem féltem és szívesebben költöm arra, ami nem a meg tudom-e csinálni kategória. A kiszâllás kapásból egy tízes, csókolom.
Ha őszinte és azt mondja, hogy nem tudja megcsinálni az ilyeneket, mert nem érdekli, nem tanította meg az apja, sosem próbálta és amúgy sincs hozzá kedve, hanem sz#rik az egészre és szerelőt hív, az nem érdekel, csak legyen megcsinálva.
Ha mindenféle kamu kifogásokkal áll elő, hogy hárítsa a felelősséget (egy totál lényegtelen dolog miatt) és azt mondja, hogy "nincs hozzá érzéke" meg "ő ilyen ügyetlen", akkor zavar, nagyon.
A sebésznek sem azért engedik, hogy bizonyos emberek szívét kivágja és egy másikat tegyen a helyére, mert ő valami csodálatos, kivételes "érzékkel" született a szívsebészethez, ami másokban nincs meg, hanem azért, mert évtizedek kemény munkájával és folyamatos gyakorlásával eljutott oda, hogy magabiztosan meg tudja csinálni a feladatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!