Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik az összeköltözés után felmerülő VALÓDI problémák?
Nyáron ha minden jól megy sikerül elintézzünk mindent a párommal hogy végre összeköltözzünk és én megpróbáltam neten utána nézni, hogy mások hogy számolnak be erről a dologról. Az első összeköltözés az első komoly kapcsolatomban...valószínűleg maradandó tapasztalat lesz amikben olyan hibákat fogok elkövetni amik rengeteget adnak majd a gondolkodásomhoz.
Az internet viszont nem az a hely ahol értelmes dolgokat tud olvasni az ember ilyen témában. Vagy olyan cikkeket találtam amik olyanok mint amit egy stresszes 17 éves ír "nekem nem kell elköteleződés, összeköltözés=kapcsolat halála, sose költözz össze ha pasit akarsz, nem lesz többé külön szobám, omg"
Vagy olyan cikk amit babapopsis 10 éves írt, miszerint az összeköltözés első és legfontosabb buktatója az lesz, hogy a párod HALLANI FOGJA, HOGY MIKOR MÉSZ VÉCÉRE NAGYDOLGOZNI. Come on...
Szóval igazi problémákat, kríziseket, tapasztalatokat szeretnék olvasni a válaszokban. Mindent amit van kedved leírni, bármit amiből tanultál vagy amiből nem.
Házimunka, ki mennyit csinál ténylegesen, másik mit várna el.
Pénz, főleg közös kasszánál.
Privát tér megszűnése.
Elszürkülés, rutin, szexben, programokban.
3ik személyek, túl sokat ott lógó haverok, túl sokba beledumáló anyu.
Egy tévé, két érdeklődés és az ebből adódó sértődések.
Viták kezelésének módja, vagy a mód hiánya. Nem lehet hazamenni lenyugodni, össze lesztek zárva.
Baráti kapcsolatok leépülése. Már van ott valaki, nem kell felemelni a segged, hogy emberek között legyél.
Bagoly vs. pacsirta.
Háziállat kérdés.
Cigizés, otthoni iszogatás, egyebek.
Kommunikáció: el tudod nyíltan mondani mi a bajod, vagy levágsz egy hisztit a felhajtott wcdeszka miatt.
Ha későn érsz haza, hol voltál, kivel voltál, miért nem szóltál.
Ha eszembe jut még, majd írok.
Szinte ugyan azt írtam volna mint a 2es.
Az együttéléshez sok türelemre és kompromisszumokra lesz szükség.
Lesz hibája, mint ahogy neked is, kérdés, hogy ez a felek számára elfogadható vagy nem.
Párom fogpiszkálómániás, a lakás m8nden területén találok belőle, még a zsebeiben is van.Ez egy apróságnak tűnik, de mondjuk egy tisztaságmániás nem viselné.
Vagy pl. mindig kint hagyom a pulton a tejet ha kávézok.Zavarja, de emiatt nem hagy el😊
Sok sok apróság felmerülhet, ami egy idő után bosszantóvá válik.
De az igazán fontos dolgokat a 2es leírta.
Nálunk pl a margarin és a fogkrém ami az én agybajom De ezt tudta rólam. Ó össze túrja a margarint mintha hasmenéses esőtáncosok táncoltak volna benne, én pedig ívesen kenem. Vagy ő csak rámarkol a fokrémes tubusra, én meg feltekerem ha fogytán az aljában.
Vagy ő nem szeret azonnal elmosogatni, csak púpozza a mosatlant, én meg főzés közben szisztematikusan mosogatok.
Ő szereti háttérzajnak a tévét én nem, én telefon fénynél valami butaságot nézve szoktam elaludni, ő nem.
Én néha hajcsimbókókat hagyok a kagylóban ő szakál darabkákat.
De ezeket tudtuk egymásról eddig is, ha valakinek töke tele a másik rigólyaival akkor szólunk, vagy elmegyünk sportolni és lenyugszunk, vagy szexelünk egy dühőset.
Ismered azt a mondást, hogy "lakva ismerszik meg az ember"?!
Nincsen kész recept arra, hogy mi jelent majd számotokra valódi problémát! Vannak olyan dolgok, amik az egyik kapcsolatban nem jelentenek gondot, míg a másikban folyamatos veszekedések melegágyát adják.
Egy biztos, a hozott és tanult normátok, életfelfogásotok, szokásaitok valamilyen szinten eltérőek lesznek, ezekből fognak kialakulni a saját, közös szokásaitok, napi rutinotok stb. ha minden rendben megy!
Az sem mindegy, hogy hány évesek vagytok! Nem mindegy, hogy tapasztaltabb felnőttek vagytok vagy fiatal tinik, akik a szárnyaikat próbálgatják éppen!
Ezeket gondold, illetve gondoljátok át, mielőtt összeköltöztök:
- Mennyire vagytok toleránsak a másikkal szemben?
- Tiszteletben tudjátok tartani a másik elvárásait és igényeit?
- Közösek az elképzeléseitek a jövőt illetően?
- Van tervetek a jövőre nézve?
- Kompromisszumot tudsz kötni a pároddal, ha szükséges? És ő?
- Hajlandó vagy kivenni a részedet a házimunkából és képes vagy a pároddal összeállítani egy feladatlistát, hogy ki mit csinál meg?
- Arra is képes leszel, hogy ha ő fáradt, akkor ennek tolerálása mellett megcsinálod helyette a rá eső feladatokat? És ő erre képes lesz ugyanígy?
- Képes leszel tolerálni, ha a párod mondjuk horkolna éjszaka, szuszogna, vagy félóránként kimenne pisilni? Ő képes lenne ezt tolerálni?
Amikor én összeköltöztem a párommal azt hittem hogy majd én fogom csinálni az összes házimunkát.és nem így lett. Rengeteget segített ottbent pedig kint is rengeteg dolga lett volna az udvaron.nekem kellemes csalódás volt.sose gondoltam volna hogy ilyen segítőkész lesz.a pénz dolog nekünk már az összeköltözés előtt tiszta volt.az első fél évben amikor összejöttünk akkor még úgy nem nagyon mert az ember ilyen pénz dolgokról beszélni.
De aztán utánna nálunk télleg úgy volt ami az enyém az az övé is és ami az övé az az enyém is. ❤️
2-es listájával egyetértek. Nagyjából felsorolta az általános problémákat. Ezek persze áthidalhatók némi kompromisszummal és így laikusként talán még meg is mosolyogtatnak, de amikor fáradtan eldőlsz a kanapén és szeretnéd megnézni a kedvenc műsorodat, majd jön a párod, kiveszi a kezedből a kapcsolót és ő is szeretné feltett lábakkal nézni az esti focimeccset, akkor az azért tud feszkót okozni. Avagy ha te takarítottál 4 órát, majd a párod végigsétál cipőben a lakáson, akkor megint ott a vita alap. Nálunk pl. állandó probléma a hűtő elrendezése is. Én szeretem, ha minden polcnak megvan a funkciója, a párom mindent behány csak úgy valahova. Ha valamit nem találok, idegesít. :)
Összességében azt mondanám mindig legyen két tévé és legalább még egy szoba ajtó, amit magára csukhat az ember, ha elvonulna.
A legkomolyabb probléma még is azt gondolom az lehet, ha nem tisztelitek egymás életterét, szokásait, életvitelét, nem adtok egymásnak szabadságot, nem tudjátok együtt megoldani a felmerülő problémákat, nem jól kommunikáltok egymással, egymás mellett éltek és nem együtt. Könnyen elszürkülnek a hétköznapok, ha nem dolgoztok a kapcsolatotokon.
Ha nem egy 3 hete "ismert" idegennel költözöl össze akkor nem kellene semmilyen "buktatónak" lennie.
Tökéletesen tudtam hogy mi lesz mikor össze költözünk, hiszen ISMEREM a Férjemet. Nem lakva kell megismerni, mert akkor az azt jelentené hogy egy idegennel voltál párkapcsolatban egészen addig.
9 éve vagyunk együtt
25/N
Ott a lényeg a 2-esnél.
Engem például az idegesített, hogy fogmosás közben folyatta a vizet.
Egyebekben igyekeztünk megoldani a munkamegosztást. Ő főzött, én elmosogattam utána. Segítettem teregetni, az ágyneműt felhúzni. Ha valamit kellett, akkor azt megszereltem a lakásban.
Amit nem tudtam hová tenni még, az az volt, hogy csak akkor tudta a nagydolgát végezni, ha én nem császkáltam a lakásban és maradtam benn a hálószobában. Nem tudom, én bárhol, bármikor tudtam egy jót szаrni, nem kellett hozzá így meditálni vagy a fene tudja, mit csinált a WC-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!