Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Babánk lesz és még nagyon fiatalok vagyunk, tanulás mellett semmi komolyabb háttérrel, sikerülhet?
Olyat semmiképp, hogy vetesse el. Ez a kicsi a miénk még ha véletlenül is. Én 24, ő 21.
Család biztos segít majd ebben biztos vagyok de egyelőre tanulni is sokat kell még és azutân se rögtön felül kezdi az ember.
Van aki tapasztalt hasonlót? Hogy alakult? Ez a lány mindenem, ő van az életem közepén.
Rettegek hátha a mindennapi nehezségekkel valamit elveszítünk.
Esetleg megváltozok és olyan leszek amilyen sose szerettem volna.
Normális ez a stressz??
Hát Kérdező, aki úgy áll hozzá, hogy védekezésben is felelőtlen, mint ti, az sürgősen nőjön fel!!! A gyerek ezerszer nagyobb felelősség!
Ja, elszabadulnak az indulatok... Tudod az ember nem egy farok/pu.nci orientált primitív ösztönlény, hogy ne bírjon gumit húzni.
Mindegy, engem csak az aggaszt, hogy aki ilyen félvállról vall a védekezésről, az milyen felelősségtudattal nevel egy gyereket...
Van az a klasszik' mondás, ha akkor jó volt, most is legyen jó.
Nincs megoldóképlet az életetekre, és van egy még rosszabb hírem, a babára sem lehet felkészülni, mert nem tudod, hogy milyen lesz. Lehet este 11-től hajnali 2-ig fent lesz, mert ő neki úgy jó. Lehet hasfájós lesz, mert olyan.
Felelősségvállalás az is, ha apasági nyilatkozatot teszel, mert ha nem vagytok házasok, akkor csak ebben az esetben viselheti a vezetékneved. VISZONT, ha ezt leteszed, akkor onnantól kezdve jogilag IS az apja vagy, tehát egy esetleges szakítás esetén kőkemény gyerektartás fizetésére vagy jogosult. Nyilván közös megegyezés van, tehát van olyan, hogy a nő nagyon jól áll anyagilag, és nincs szüksége az ex-e havi 20-30 ezer Ft-jára. De olyan is van, hogy kimondatlanul fizet apa gyerektartást, pl. havi egyszer bevásárol, gyereknek vesz ruhát, stb. Tehát tényleg a gyerekre költ, nem pedig anyának ad cigire, meg konditerem bérletre.
HA nem teszel nyilatkozatot, akkor jogilag nem tudom hogy van pontosan, hogy kell-e gyerektartást fizetni egy esetleges szakítás után, viszont a gyerek vezetékneve automatikusan az anyjáé lesz.
Mérlegeld.
Amúgy nincs miért rettegni, előre mondom, hogy lesz egy minimál eltávolodás köztetek, de ezt természetes. Készül, hogy nem te leszel innentől kezdve a középpontban, hanem a baba. Nem lesz akkor kekszi amikor akarod, nem fogd mindig veled foglalkozni a barátnőd, őrül ha pihenni tud majd, stb. Kemény időszak tud lenni, sokan lépnek félre ilyenkor, mert nem bírják elfogadni, vagy elviselni azt, hogy kicsit (csúnyán fogalmazva) félre vannak rakva. Jönnek a munkahelyi viszonyok, a rosszlányokponthu, stb.
Úgy tudod ezt átvészelni, hogy nem duzzogsz, hogy nincs punci, hanem kiveszed a részed az apaságból, és belerakod magad. Peluscsere, fürdetés, mosogatás, mosás berakása, fölkelni a gyerekhez, stb.
Ha már megtörtént, akkor nézz erre az egészre úgy, hogy turbó férfivá válás. El kell tartani a családot, stb, amiket feljebb írtam.
Sok sikert és kitartást!
Borzalmas buta,ostoba vagy megérdemlitek egymàst két buta ember.
Aztán miből tartod el a gyereket?
Felelőtlen emberek vagytok,szegény gyerek majd nélkülözhet két ilyen szülővel.
Mesélj már melyik cégnél hány éve dolgozol?
Mennyi pènz van félretéve megtakarításban?
Az meg van ugye,hogy alvás nuku évekig?
Tanulni hogy akarsz meg dolgozni is,úgy,hogy gyereket neveljetek?
Tudom ,,majd megoldjuk" tipikus esete.
Na az ilyen szülőktől azonnal amint megszületik kiemelném a gyereket és olyan szülőkhöz helyezném el, ahol meg vannak az alapok.
Gyerek stresszel jár,megcsinálni bárki tudja,de felelősen kiszàmolva megfontolva megfelelő alapokkal na az a ritka.
Szerinted a tehetős réteg miért 30+-on vállal gyereket?
Nekem sok senior kollégám 40 felett és nincs gyerek vagy egy egy van.
Szerinted miért?
Pedig megtehetnék minden szempontból.
#13, azért, mert egzisztenciát építenek, és menekülnek a gyerekvállalás elől még akkor is, ha már van pénz, meg biztos háttér. A sok lemondás, másfajta felelősség, ezt nem akarja mindenki. Sokan nem bírják a gyerek megszületése után sem elengedni a régi életet, vagy átformálni, mert úgy vannak vele, hogy a gyerek érkezett hozzájuk, ő alkalmazkodjon. Ami valahol igaz, de nagyon sok esetben átesnek a ló túloldalára. Egyből fogadják a dadát, a karrierista nő visszamegy dolgozni pár hónap után, vagy teszik fel a repülőre a 2 hónapos csecsemőt, mert nem bírják ki utazás nélkül, vagy passzolják le a nagyszülőknek amint lehet, mert nehogy már lejjebb kelljen adni a világi életből.
Nagyon sokan menekülnek a családi élet elől még akkor is, amikor már ott van, és megvan minden, hogy működtetni tudják.
14-es így van,én is abba tartozom ezért soha nem lesz gyerekem mert én meg a párom nem fog alkalmazkodni hozzá,alkalmazkodjon a gyerek.
Durva de legalább ő sem akar.
De azt veszem èszre a sikeres stabil emberek vagy soha vagy nagyon későn vállal gyereket.
Szerintem ők teszik jól,mert tudatosak nem véletlenül sikeresek az életben na az ő gyerekük jó helyre fog születni.
Itt semmi ilyen lemondási kényszerről nincs szó.
A pénzt a gyerekre értettem mert szeretnénk a legjobbat neki, nem arra, hogy mi lesz a nyaralással mert úgy sem vagyunk ilyen típusú emberek.
Tudom, hogy sokaknak ez az elsődleges. Autó, lakhatás stb;
Nekünk nem. Emiatt is vagyunk együtt.
Az első randin is arról beszéltünk mennyire rossz nekünk ez a budapesti levegő, hogy mennyire nem tartozunk ide.
Képzeld vannak másként gondolkodók. Amúgy is tervbe volt a gyerek csak kivsit hirtelen jött, még agyilag nem dolgoztam fel teljesen.
Ezért tettem fel a kérdést is, mert hallgatok más élettapasztalatára.
De nekem a duma a karrierről nem kell, merg más az életszemléletem.
Nehéz lesz azt tudom.
Amúgy is a siker fogalma egy abszolút relatív dolog.
Én sok gyereket láttam gazdag családba, betonos anyagiak közé születni, majd felnővén elkallódni.
Igen aztán miből fogod legjobb suliba járatni a legjobb oktatàst kapja?
Miből lesz pénz nyelvtanulására már óvodás korában?
Miből járatod majd különórákra?
Meg tudsz neki mindent adni?
Tipikus majd megoldjuk vagy te is.
Nőjj fel,egy gyerek hatalmas felelősség tönkrevághatod az életét simán.
Gazdag gyerek elkallódik lehet van ilyen is.
De inkább van az,hogy a nem megfelelő egzisztencia végett a gyerek nem kapja meg a megfelelő oktatást,pl magánsulik a legjobbak ott tanulnak is,államiba iratni egy gyereket öngyilkosság.
Ebbe nem gondolnak bele az átlag ember sajnos.
Lakhatás is alap,neked nem fontos?
Érdekes borzalmas gyerek meg felelőtlen vagy.
Aztán hova szülitek a gyereket?
Szülők nyakára?
Majd te leszel az meg a párod akik mennek a segílyért a kormányhivatalba meg oldja meg a kormány segítsen mindenki.
Nőjjél fel mert te is gyerek vagy.
Gyereknek gyerek remek lesz, stabil életerős sikeres felnőttet fogtok belőle nevelni.
JA NEM.
15-ös. Egy háború után mi volt? Hatalmas jólét mi? Az van, hogy a mai ember irtózatosan önző lett. Hát persze hogy sokkal kényelmesebb és szórakoztatóbb az élet gyerekek nélkül. Siker? Ez siker? Brutál eltorzultak a nyugati világ társadalmai, kizárólag csak a pénz bálványozzák. 100 év és majd a saját sírjainkon fognak lakomázni azok, akik tényleg sikeresek voltak. Na és most amit válaszolni akarsz, pontosan abban van benne a maximális önzőség. Azaz, kit érdekel a világ, csak NEKEM legyen jó. Igazi kutyaütő nyomoronc családok vannak már mindenhol, ahol a gyerek is ezt a szélhámos, semmirekellő gondolkodást viszi tovább. Mondjuk, honnan látott volna jó mintát.
Egyébként teljesen természetes a dolog. Ha egy társadalomban felüti a fejét a jólét, az a szaporodás hiányával ellensúlyozható. Ugyanis a jólét rengeteg erőforrást kíván meg, így ez csak az alacsony szaporodási rátával orvosolható. A szegény világban meg muszáj szaporodni, a túlélés miatt.
A jelenlegi nyugati világ halálra van ítélve. A fehér ember kisebbségben van a bolygón, bármilyen fura is. Ráadásul az 1.2-es szaporodási ráta áll szemben az 5-9-essel szemben. Innentől kezdve csak matematika. Aki meg abban bízik, hogy 20 évesen felteszi az életét a karrierre meg a szórakozásra, az meg már most kezdjen el azon gondolkozni, hogy 20 év múlva melyik földrészre fog menekülni. Csak szólok, még 10 évvel ezelőtt is sokkal élhetőbb és emberibb volt a világ mint ma. 10 év. Azóta meg minden egyre gyorsul. Sok szerencsét.
,,
15-ös. Egy háború után mi volt? Hatalmas jólét mi? Az van, hogy a mai ember irtózatosan önző lett. Hát persze hogy sokkal kényelmesebb és szórakoztatóbb az élet gyerekek nélkül. Siker? Ez siker? Brutál eltorzultak a nyugati világ társadalmai, kizárólag csak a pénz bálványozzák. 100 év és majd a saját sírjainkon fognak lakomázni azok, akik tényleg sikeresek voltak. Na és most amit válaszolni akarsz, pontosan abban van benne a maximális önzőség. Azaz, kit érdekel a világ, csak NEKEM legyen jó. Igazi kutyaütő nyomoronc családok vannak már mindenhol, ahol a gyerek is ezt a szélhámos, semmirekellő gondolkodást viszi tovább. Mondjuk, honnan látott volna jó mintát."
19-eske kit érdekel mit volt akkor a háborúban nem érdekel egyáltalán.
2. Kit érdekel mit lesz 100 év múlva.
3. Te felőlem szaporodj amennyit akarsz kutyát nem érdekli, biztos stabil sikeres életerős lesz.
Gondolom piacképes szakmàd van hozzá nyelvtudással.
Azok nyilatkoznak így mindegy majd megoldjuk legyen gyerek.
Bizonyos délen barnultaknál is ez megy.
Hát pedig én jó mintát láttam,mert normàlis okos emberek neveltek fel,akik letettel az asztalra valamit.
Egy ilyen gyerek megfelelő tudatos gondolkodàst viszi tovább.
Ő élni fogia az életet nem csak megélni,életre való lesz.
A kérdező gyereke nagyobb eséllyel mehet makd a sorra mert a szülők ilyen mintát adnak neki át sok esetben sajnos.
Igen lehet önzőek vagyunk de legalább mi élünk nem csak megélünk nem a kormánytól várunk bármit is hanem stabil alapokkal indultunk el és tudjuk mit akarunk.
Egy átlag magyar meg amerre a szél fújja hol ide hol oda.
Köszi én meg a párom igen habzsolni akarjuk az életet és önzőek vagyunknde legalább tiszta kép van a fejünkben ami sok emberről nem mondható el.
Tudod mit akarsz az a jó minta az meg,mert tisztán tudom merre akarok haladni.
Az átlag meg majd lesz valahogy és ezek vállalnak gyereket.
Igen az a siker,hogy olyan életet élsz amire te vágysz nem amit tol beléd a társadalom.
1. Kevin Trudeau - Te kívànságod a te parancsod
2. Earl Nightingale - A legfurcsább titok
Javaslom hallgasd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!