Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm, akivel 2 éve együtt élek, nem főz rám, nem mos rám, nem vasal rám. Azt mondja, hogy nekem is van két kezem, oldjam meg. Normális?
A barátnőm itthonról dolgozik, általában délután 4 órától egész késő estig. 10-ig alszik, kb egész nap ráérne.
A saját ruháinak külön szennyese is van a kezdetek óta, azokat mindig kimossa. Ha kérdezem tőle, hogy az enyéimet miért nem rakta be a gépbe, azt mondja, hogy "van két kezed, ha nem tetszik, költözz vissza az anyukádhoz"
Ha szóvá teszem, hogy az én ruháimat ki sem vasalta, de az övéin egy gyűrődés sincs, akkor is azt mondja, hogy csináljam meg magamnak. Sokszor mondja emellé, hogy attól, hogy nő, és otthon dolgozik, nem jelenti azt, hogy háztartásbeli.
A főzés akaszt ki a leginkább. Havonta 1x-2x ragad csak fakanalat, pedig minden nap várnám, hogy munka után meleg étellel fogadjon. Van a közelben egy nagyon olcsó menüs étterem és sokszor ott ebédel inkább. Ha mondom neki, hogy egy nőnek főzni kell a barátjára/férjére megsértődik, és akkor is azt mondja, hogy "menj az édesanyádhoz, aki naponta megfőz háromszor is, de én nem vagyok se a szolgád, se a szakácsnőd, vagy keress olyan lányt, akinek örömet okoz, hogy kinyalja a s*ggedet"
Máson nincs konfliktus egyébként.
19esnek van igaza.
Fizess bejaronot.
Klasszikus szerepek meg mar reg nincsenek, miota a nok is dolgoznak.
Ennyit errol.
Megérett a világ a pusztulásra! Ilyen alakoknak nőjük?
Mint egy hisztis gyerek. Menj vissza anyukához. Írom ezt férfiként. Adj fel egy hirdetést, hogy ingyen cselédet keresel. Fizettségképp néha megengeded hogy leszopjon.
Régen, amikor többnyire az volt, hogy a férfiak dolgoznak, a nők pedig nem, akkor valóban nekik az volt a dolguk, hogy elvégezzék a házimunkát, főzzenek, foglalkozzanak a gyerekekkel stb. Ma viszont a nők is ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak, tehát ezt ma már nem lehet elvárni és nem lehet azt mondani, hogy a nő dolga.
Jelenleg nincs baràtom és még nem éltem együtt senkivel, de úgy gondolom, hogy ha beindítom a mosást, akkor persze nem csak a saját ruháimat rakom be, hanem a páromét is (ez kicsit furcsa tényleg, hogy a barátnőd csak a sajátját rakja be), ha éppen több ruhát vasalok, akkor a páromét is kivasalom vagy kiteregetem és ha nekiállok főzni, akkor kettőnknek főzök, DE tőlem ne várja el, hogy neki ne kelljen semmit se csinálnia, mert “ez a nő dolga”. Nem. Ő is szálljon be a házimunkába, néha ő is teregessen ki, mosogasson el stb.
Mondjuk a főzés az én esetemben kicsit más (lesz), mert utálok főzni és nem is nagyon tudok az egyszerűbb kajákon kívül, tehát napi szinten biztos nem fogok főzni és nem fogok a konyhába állni egész nap, akkor sem, ha összeköltözöm majd valakivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!