Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti támogatjátok a párotokat ha?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti támogatjátok a párotokat ha?

Figyelt kérdés
..bele akar vágni vlmibe de Te úgy érzed nem lesz benne sikeres meg nem neki való lenne amibe belevágna. Ezt arra alapozod hogy az addigi cselekedetei és hozzáállása alapján sok dolgot te másképp csináltál volna munkához köthető a dolog.
2019. okt. 15. 14:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha "finanszírozható", akkor miért is ne.

Ha a párom például akarna egy másik diplomát, gond nélkül támogatnám akkor is, ha belebukna. Ha vállalkozást akarna indítani, abban is támogatnám, mert egyrészt könnyen talál állást a végzettségével, másrészt nem vagyunk annyira igába fogva, hogy egyikünk keresetének teljes vagy részleges kiesése ideiglenesen gondot okozzon. Legfeljebb megmondanám neki, hogy amíg nincs semmi apróbb eredmény, ami a jó irányba mutat, illetve amíg bírja mellette a saját munkáját, addig ne akarja elhagyni a járt utat... Ha hitelt akarna felvenni (nem lakáshitel), az már más kérdés... Annak az ember élete végéig ihatja a levét, ha nem vigyáz. Ha pályaváltáson gondolkodik, abban is támogatnám úgy, hogy amíg nem biztos valamennyire az egyik lehetőség, addig legyen ott a korábbi kapaszkodónak.

Pedig az én párom is baromira másképp csinál dolgokat ahhoz képest ahogy én tenném. Én nem félek attól, hogy csak egy megoldás van valamire és az az enyém. Nem hülye, különben nem lennék vele. Kíváncsian várnám, mit hoz ki a helyzetből. :)

2019. okt. 15. 15:06
 2/9 Rockarc ***** válasza:
37%

Ezek az igazi, a parkapcsolatot probara tevo, nehez kerdesek. En leirom, hogy en hogy gondolkozom, es probalom is magam tartani hozza, de bevallom nekem sem mindig sikerul. Analogiaval probalom megfogalmazni.

A parkapcsolatban megszunik az "EN" meg "TE", onnantol a "MI" van. Amikor mesz az erdoben az uton es ket fele agazik. Korbenezel, de nem latsz jelzest, hogy merre kell tovabbmenni. Az eszed egyik fele azt sugja, hogy balra kene menned, mert ugy erzed, hogy az a tuti, a masik meg azt mondja, hogy jobbra menj, mert az elobb balra mentel es ez lesz a jobb. Elobb utobb valahogy dontesz. Ha jol dontottel, minden oke. Ha rosszul, akkor megszivod. De ettol nem vagy merges a masik feledre, hiszen az csak egy gondolat volt, amit kesobb elvetettel.

Ugyanigy kene mukodnie egy parkapcsolatnak is, csak a ket felnek itt a ket szemely felel meg. Az egyik fel otlete lesz kovetve, de rossz dontes eseten mindketten szivnak, hiszen kozos lesz a kudarc. Eddig a kozos tudat. De ugye van a szemelyes ego is, amitol minden nehez lesz. Ide csatlakozik be az, hogy te tudod, hogy nem alkalmas ra, akkor nem lenne szabad engedned. Meg akkor is, ha igazad van, ez akkor is valamilyen szinten onzoseg.

Kis dolgoknal nem szamit, engedd el nyugodtan. Szaladjon neki a falnak, majd okul belole, megusszatok komoly serules nelkul. Akkor van baj, ha nagy dolgoknal is "esz" nelkul dont. Az egoja elorebb kerul, mint a kozos tudat, ahol a masik fel figyelmezteti, hogy nem jo dontest hoz. Ez pedig komoly baj, mert alaassa a kapcsolatot. De csak kudarc eseten.

Nem tudsz mit tenni, te elvegezted a feladatod a kapcsolaton belul, kozelted vele, hogy milyen problemakat latsz. Ha belevag es elbukik, akkor onnantol jon a skizofren szakasz. Te ki akarsz szakadni, mert nem birod elviselni, o pedig amugy is padlon van mar. Ezert fontos a tarskereses folyaman, hogy az ertekrend nagyon passzoljon, hogy sose meruljon fel ilyen es ehhez hasonlo helyzet. Ha nem bizol benne, az is a kapcsolat veget jelenti. Ha megadod neki a bizalmat es eljatssza, akkor az is. Ha akarod a kapcsolatot, akkor engedd es bizz benne, hogy jol fog elsulni. Minden mas esetben sulyos csapas lesz ratok. Ezt akar tudatosithatod benne, hogy teged is elveszithet, ha elb@@ssza.

43F

2019. okt. 15. 15:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy valamit másképp csinál nem azt jelenti, hogy az ő verziója rossz. Ha nem bukott hatalmasat semmivel akkor semmit nem csinált rosszul, egyszerűen csak máshogy. A sikerhez nem csak egy út vezet. Az is maximálisan érthető, ha egy kis lényegtelen dologba vagy munkába nem tud és nem is akar nagy energiát fektetni. Ez nem azt jelenti, hogy egy nagyobb, fontosabb dologba nem fog. Tehát például ha érdektelen az éhbért fizető, egyszerű 8 órás munkájában attól még nem biztos, hogy ha indít egy vállalkozást vagy komolyabb munkát keres akkor abba sem fektet majd energiát.

Én eleve nem lennék együtt olyan emberrel akiről úgy gondolom, hogy nem tud bármit elérni vagy olyan a mentalitása, hogy belebukjon a dologba és szerintem sok dolgot rosszul csinál. Ha így állsz a párodhoz akkor szerintem te nem nagyon látsz benne értéket és kérdéses, hogy mennyire szereted. Ha úgy gondolod, hogy elég hülye ahhoz, hogy hatalmasat bukjon valamivel és olyasmit csináljon ami nagyon hátrányosan érint titeket akkor minek vagy vele?

2019. okt. 15. 15:24
 4/9 A kérdező kommentje:
2es hozzászóló az utolsó mondatod nekem zsarolásnak tűnik..
2019. okt. 15. 16:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen, mièrt ne tamogatnam? Az, hogy sokmindent maskèpp csináltam volna, nem jelenti azt, hogy az ő verziója rossz volt, vagy akár rosszabb, mint az enyèm.
2019. okt. 15. 16:47
 6/9 Rockarc ***** válasza:
46%

Elismerem, reszben az is. Ha o egyedul akar donteni egy igen nagy fajsulyu dologban, akkor ott a masik oldalrol is komoly tetje van a dolognak, mert visszahullik rad, ratok a rossz dontesenek a kovetkezmenye.

En egyaltalan nem latom, hogy ez egy kozos dontes lenne, vagy olyasmi, amit el tudsz fogadni. Ha ennek ellenere megteszi, mar az is egy sulyos parkapcsolati valsagot eredmenyez. Ha pedig meg be sem jon, amit kitalalt es valami sulyos adossag, vagy egyeb titeket kozosen terhelo dolog lesz belole, szerintem az a veg.

En egyebkent azert szoktam ennyire kihegyezetten fogalmazni, mert sokan nem veszik komolyan a dolgokat. Nem ismerik fel, hogy milyen sulyos a helyzet. Vagy joval kisebb problemanak latja, amit a masik nem hoz a tudomasara. Sok nezetelteres abbol adodik, hogy a noi fel celozgat valamire, amibol vagy leesik a ferfinak, hogy mi a helyzet, vagy nem. Utana meg pislognak egymasra, hogy miert nem mondtad, hogy neked ez olyan fontos. Te meg mondod, hogy hat mondtam, hogy nem lesz jo vege.

Legyen direkt a kommunikacio, hogy ne legyen felreertes belole. Te is igy gondolod, hogyha befurdik, akkor otthagyod, nem? Miert nem figyelmezteted, mielott fejest ugrik a kutba? Lehet ennyivel mentheto lenne a dolog. Csak az elol kell kendovel takargatni a velemenyed, aki nem eleg eros az igazsaghoz. En az oszinteseget preferalom.

43F

2019. okt. 15. 16:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Próbáljuk átbeszélni a dolgot, de akármit hozok fel példának h most hogy csinálja és h kéne ha megvalósítja amin gondolkodik egyből azt mondja h persze mindenben ő a hibás meg semmit nem tud jól csinálni
2019. okt. 15. 16:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mèg egyszer elmondom, az, hogy máskèpp csinálja, mint te tennèd, az mèg nem jelenti azt, hogy az egy rossz megoldás! Ezt már más is írta, mi nem világos ebben?

Te csak akkor vagy hajlandó támogatni, hogyha úgy ugrál ahogy te fütyülsz?

Ha lenne bármi èszèrved, hogy az úgy mièrt nem jó, vagy mièrt jobb amit te mondasz, akkor lehet hallgatna is rád.

2019. okt. 15. 18:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen fajsúlyú a dolog. Munkához köthető, szóval ha mondjuk munkahelyet akar váltani, vagy valami mást csinálni, mint eddig, az azèrt nem olyan nagy súlyú, hogy zsarolgatni kelljen. Ha nem megy, mèg mindig visszatèrhet a règi "profiljához".

Jó, ha mondjuk ha vállalkozást akarna indítani, amihez milliókat kellene befektetni, ráadásul közös pènzből, az már valóban komolyabb átbeszèlèst igènyel, ott már nagy a tèt.

Szóval nem ártana több infó, így nem igazán lehet èrdemben válaszolni.

2019. okt. 16. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!