Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy házasságban csak az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy házasságban csak az egyik fél dolgozik, a megtakarítás közös?

Figyelt kérdés

Tehát ha van egy házaspár, ahol a férj dolgozik, a feleség nem (vagy fordítva), és van X összeg megtakarításuk, az közös megtakarításnak minősül?

Vagy a férjnek van X, hiszen ő tette félre, a feleségnek meg semmi, mert ő nem adott bele?

2019. ápr. 9. 16:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodtan nullázátok le a kommenteimet, kicsit sem zavar. Nem kell ez a férfigyűlölő, ellenségképkereső hozzáállás. Tessék menni dolgozni, remélem nem büdös a munka. A háztartást meg vezetjük együtt:)
2019. ápr. 10. 08:13
 12/22 anonim ***** válasza:
95%

Hm. Feministaként az a véleményem, hogy mindenkinek hadd legyen a saját (családdal közös) döntése.

Ha egy nő karriert akar, és a párjának, családjának oké, akkor hadd csinálja.

Ha egy nő háziasszony és főállású anya szeretne lenni, és a párjának, családjának oké, akkor hadd csinálja.

Épp ez a lényeg, a LEHETŐSÉG, hogy ne a társadalom mondja már meg, mit kell csinálni.

Én dolgozó nő vagyok, ismerek htb nőt. Nem cserélnék vele szívesen, szerintem ezerszer nehezebb dolga van, mint nekem.

Azt nem értem, hogy ha egy pár dönt az egyik variáció mellett, hogy nekik az jobb, akkor az idegen kívülállóknak miért fáj? Rosszabb lesz az életetek attól, hogy valahol az országban egy tök ismeretlen nő nem dolgozik, vagy mi? Milyen hatással van az életetekre pontosan, hogy ennyire bele kell okoskodni? :D

A kérdésre válaszolva: közös.

2019. ápr. 10. 09:26
 13/22 anonim ***** válasza:
2%
Nem akar senki beleokoskodni, csak szeretnénk; ha nem az lenne sugallva a XXI. században, hogy az a normális, hogy a nő htb a férfi meg eltartja. Van ilyen is, - ahogy Te is írtad -; de ettől még nem ez a többség.
2019. ápr. 10. 10:12
 14/22 anonim ***** válasza:
81%

Nem a többség, de ettől még miért ne lenne normális? Sőt, kapaszkodj meg, olyan házaspárt is ismerek, ahol olyan 10 évig a nő tartotta el a htb férjét. Ez még ritkább, mégis normálisnak gondolom. Nekik megfelelt, akkor miért ne lenne normális?

2019. ápr. 10. 10:15
 15/22 anonim ***** válasza:
5%
Mondom akkor másképp, hogy végre megértsd: NEM EZ AZ ÁTLAGOS. Van olyan is, de sokkal kevesebb. Remélem világos voltam ezúttal.
2019. ápr. 10. 11:01
 16/22 anonim ***** válasza:
95%
És az megint csak miért zavaró, hogy nem átlagos?
2019. ápr. 10. 11:17
 17/22 anonim ***** válasza:
2%
Na jó; nem szeretem a gauss görbe alján kovnvergáló elmével rendelkező embereket; akik direkt nem akarják érteni és mindenáron belállnak a másikba. Viszlát.
2019. ápr. 10. 13:07
 18/22 anonim ***** válasza:
95%

Tehát nem tudod megindokolni. Akkor tényleg kár tovább fárasztani egymást, szimpla kötekedés volt, mondhattad volna előbb is.

Szép napot!

2019. ápr. 10. 13:15
 19/22 anonim ***** válasza:
83%

"csak ne állítsa be egyik feminista se természetesnek, hogy ez a világ rendje. "

Az otthonmaradas közös döntés. Gyakran kifejezetten a férj akarja.

Feminista messze nem állítja ezt be a világ rendjének, de ez a pár közös döntése. És a házasság alatt szerzett vagyon is közös.

2019. ápr. 10. 13:42
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Ez mind szép és jó lenne, ha arra kéne neki ez a megtakarítás amire való. De szinte soha nem ez a helyzet. Amikor valaki arra kíváncsi, hogy JÁR-e neki a párja pénze, ott soha nem arról van szó, hogy nehogy ki legyen semmizve. Valahogy mindig kiderül, hogy a saját baromságaira akarja szórni a párja pénzét. És nem, nem gyerek miatt van otthon.

Oké, persze, az otthonmaradás közös döntés, rendben. De aki nem dolgozik az ne akarjon a saját vágyaira több száz ezret elkölteni amiért sosem dolgozott. Akárki akármit mond ez etikátlan, és a párja kihasználása.

És nem, nem vagyok nőgyűlölő, jómagam is nő vagyok. De a pofám leszakad, amikor egyes nők úgy gondolják, hogy ők alanyi jogon bármire költhetnek a párjuk pénzéből, mert ez jár nekik. Nem, nem jár. Nem, a házimunkáért sem. Persze, fedezze a megélhetést akkor a párja, ne szenvedjen hiányt semmiből. De ne akarjon belenyúlni a párja megtakarításába a saját kis luxus baromságaira.

2019. ápr. 10. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!