Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha eltünnének a nemi sztereotí...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha eltünnének a nemi sztereotípiák akkor szerintetek se lenne a nemek közti herce hurca?

Figyelt kérdés

A nőktől azt látom, hogy szidják a férfiakat, mert úgy tekintenek rájuk, mint egy dugható tárgyra a férfiak azért szidják a nőket, mert anyagiasak.

Mai napig él az a sztereotípia, hogy a férfinak kell sikeresebbnek lennie, több pénzt hazahozni és versengőbbnek lennie. A nőknek meg muszáj jól kinézniük, állandóan sminkelniük kell magukat és a házimunkát, gyerekkel való együtt levést inkább ő végezze. Hogyha ennyire károsak a nemi sztereotípiák akkor nem kéne teljesen felszámolni azokat?

Már tisztán látni lehet, hogy a nemi szerepek társadalmi konstrukciók. Mert, ha nem lennének konstrukciók akkor nem cáfolnám meg a nemi szerepek hitelességét, nem lett volna feminizmus és nem született volna meg a társadalmi nem fogalma, ha ennyire természetes lenne.

Férfiként elég visszataszítónak találom azt amikor egy nő a férfiak előtt elmegy és jönnek az ilyen "hú, de megb@$znám" "de jó segge, melle van" féle tárgyiasító szövegek. Ugyanennyire idegesítenek azok a nők is akik csak érdekből tudják szeretni a másikat(ami ráadásul hamis szeretet), hogyha van elég pénze, van e diplomája, kocsija stb.

Erre jönnek az áltudományos szociáldarwinista üres frázisok, akik ezzel magyarázzák ki az anyagiasságot és a tárgyiasítást. Ezeket elítélni kéne és nem megideologizálni.

Nem tudom hogy vagytok vele, de én magát a csajozást se szeretem. Ha ismerkedek valakivel ugyanúgy ismerkedek, mint másokkal. A csajozást komolytalan játszmázásnak tartom, ahol egy férfi állatnak kéne lennem és megkell hódítanom a másikat azzal, hogy magamat színesítem. Őszintén kellenek ezek a játszmázások? A férfinak kell kezdeményezni és első randin fizetnie kijelentést, ugyanúgy szexizmusnak tartom, mint a nőknek a konyhában a helye szöveget.

2019. jan. 16. 22:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

Soha nem fog eltűnni, de ez ma már átrendeződött.

Ma már a férfi is maradhat otthon a gyerekkel 3 évig, míg a nő visszamegy dolgozni.

A már sok férfi besegít a főzésbe a nőknek.

Ugyanakkor fizikálisan MINDIG a férfi lesz erősebb és mivel biológiailag ez így van, ezen nem lehet változtatni.

A nők mindig a gyengébbik nem lesz.

A munka területén is azért még mindig megkülönböztetik a férfiakat és a nőket, különbséget tesznek.

Az, hogy egy pasi alpári módon dicsér meg egy nőt, az az adott férfit minősíti és nem a férfi társadalmat.

A férfiakba biológiailag bele van kódolva a szaporodás, ezt nem tudod kiirtani belőlük, úgy ahogy azt se, hogy nagyon sok férfi szereti a focit, a nők meg nem értik meg sose, hogy mi a jó abban.

Mindig is voltak és lesznek is érdekkapcsolatok, ez hozzátartozik az élethez.

Egy férfi nem tud többes keresni a nőtől, ha a nő képzettebb és jól fizető állása van.

Egy nőnek NEM KELL sminkelnie, ezt csak a divat találta ki. Minden kornak meg van a maga szépségideálja, amit a legtöbb nő követ is.

Egy nő nem rabszolga, a házimunkát KÖZÖSEN a párjával együtt végzi. Ha meg rabszolga, akkor megérdemli, ha nem lép ki az adott kapcsolatból és nem áll a sarkára.

Már nem a régmúltban élünk.

Azért vannak íratlan szabályok, amiket jó, ha az ember betart, különben elveszíti emberi mivoltát.

2019. jan. 16. 22:24
 2/12 anonim ***** válasza:
76%

Teljesen egyetértek veled. Örülnek neki ha eltűnnének ezek. Nagyon utalom ha pl egy randin helyettem akarnak fizetni mert nő vagyok, szeretem fizetni a saját részem. Azt utalom hogy ilyeneket mondanak: mivel nő vagy szeretned kell a konyhában lenni , érzékenynek, gondoskodónak kell lenni stb

Tegnap pont azért vesztem össze az epitomunkasokkal mert kezdtek az “udvarlasi demegbasnálak” szöveget. Aztán elkudtem oket máshova persze én lettem a cemende. Nagyon örülnek ha eltűnnének ezek.

N24

2019. jan. 16. 22:44
 3/12 anonim ***** válasza:
12%
Nemi sztereotípia ide vagy oda, az emberek baxni akarnak és máson nyerészkedni és ezért nagyon aljasak tudnak lenni.
2019. jan. 16. 23:08
 4/12 anonim ***** válasza:
39%
Nemi szerepek sosem voltak társadalmi konstrukciók, ezt csak a marxisták találták ki. És amióta előhozakodtak ezzel az eszement ideológiával, azóta nem találják a helyüket igazán se a nők, se a férfiak a mai világban. A nemi szerepek biológiai konstrukciók, melyek sok százmillió év alatt íródtak bele az ember őseinek genetikai kódjába, melynek elsődleges célja a faj- és önfenntartás, és ez a funkciója a neo-marxizmus 20. század második felében bekövetkező előretöréséig egész jól működött még a fejlett világban is, a fehér ember szaporodott és alapvetően meg tudta védeni saját magát a rá leselkedő idegen népek által jelentett veszélyektől. Sajnos azonban a szociológia áltudományának, a második és harmadik hullámos feminizmusnak, valamint az olyan idiótáknak, mint pl. Simone de Beauvoir-nak és követőinek hatására megindult a bomlás a társadalomban, és azóta egyre kevésbé van fogalma a legtöbb embernek, hogy valójában férfiként vagy nőként kellene viselkednie, hogy előrejusson az életben. A biológiai/genetikai kódunk alapján a férfi a hódító, a vadász és a védelmező, a nő pedig a behódoló, a gondoskodó és az utódnevelő. Ezt nem a társadalom találta ki, hanem a természet "józan paraszti esze" alakította így ki. Amióta azonban ez az elv a fejlett világban teljesen fel van rúgva, azóta nincs fogalma egyik nemnek sem arról, hogy valójában hogyan kellene viselkednie, és ez rengeteg embert, nőt és férfit frusztrál. És ennek az egyenes következménye az is, hogy a fehér ember lélekszáma mindenütt csökken, és képtelen már megvédenie saját magát és élőhelyét. Természeti népeket kábé nem érdekli sem a marxizmus, sem semmilyen egyéb ideológia, csak a természetes ösztönük. Szaporodnak is mint a nyulak, azt áramlanak ide Európába meg az USA-ba számolatlanul...
2019. jan. 16. 23:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis,amíg a nők el voltak nyomva és másodrendű állampolgárokként kezelve, minden jó volt, mi? Apádnak a faxát, azt.
2019. jan. 17. 06:28
 6/12 anonim ***** válasza:
70%

[link]

Tehát szerinted ezt a két embert a természet ugyanarra hozta létre, ugyanazt a feladatot tudják ellátni, semmi különbség, csupán nemi sztereotípiák léteznek. Hát jó.

2019. jan. 17. 07:00
 7/12 anonim ***** válasza:
61%

#5:

A 4. Nem ír hülyeséget, írom ezt úgy, hogy naponta kapom a femináci jelzőt.

És ma is pont ez a nemi különbség van jelen, pont ezért szívás nőnek lenni.

Munkahelyen egy fiatal, csinos nő mindegy, hogy mit tett le az asztalra, milyen a végzettsége, milyenek a képességei. Ha előléptetik, akkor mi az első? Neki könnyű, csak széttette a lábát. Te sose futottál ebbe bele?

Veszel egy kocsit részletre, te fizeted. Mi az első? Apuci kocsija, amit a pi.csád alá toltak, vagy biztos széttetted a lábad.

Lehet 3 nyelvvizsgád, 2 diplomád, saját céged, ha férfi lennél, mindenki földig hajol és mászik előtted. De egy csinos nő az biztos, hogy kizárólag a puncit tartja oda, vagy térdel. Fun fact, hogy a nők szerint is.

De vehetjük azt az egyszerű tényt is, hogy a nő megy szülni, aztán ő van otthon legalább 6 hétig. És csupán ez a kiesés, és a tény, hogy kisgyereke van, már elegendő ahhoz, hogy élete végéig 10%-al kevesebb bért kap ugyanazért. Itt meg ugye 3 évig "lógatja a lábát", bölcsi nincs, ovi 7-kor nyit, 3-kor zár, de takarodjon dolgozni.

Férfiaktól egyszer meg nem kérdik, hogy mikor tervez gyereket, pedig ugyanúgy otthon maradhat vele 3 évig.

A nemi sztereotípiák léteznek, és a mai napig hatnak. És egész odáig lesz szívás, amíg ezt eltagadni és eltüntetni akarjuk. Ahelyett, hogy értéknek tekintenénk, és kihasználnánk.

És miért nem? Mert kell a rabszolga, munkaerőhiány van. Össze is omlana a rendszer, ha a férfi keresne annyit, amiből el tudja tartani a családot, és a nők nem húznák az igát gyárakban meg pénztárban.

2019. jan. 17. 07:18
 8/12 A kérdező kommentje:
#7 Nos én ezek miatt kezdtem szimpatizálni a marxizmussal és ezért vagyok a bérmunkarendszer ellen. Ha nem lenne bérmunka akkor nem lenne az a herce hurca, hogy ki maradjon otthon és ki dolgozzon, hanem mindketten otthon maradnának a gyerekkel és ez lenne a legtermészetesebb. A bérmunka az emberi természettől legtávolabb álló rendszer és szeretném azt, ha nem csak a túlóratörvény ellen tüntetnének, hanem a kapitalizmus ellen is és nem csak itt hanem világ szerte. Kapitalista rendszer nem csak a piacot hozta létre, de teljesen átformálja az embereket és ez hozta létre a nemi szerepeket és generálja a nemi sztereotípiákat.
2019. jan. 17. 08:57
 9/12 anonim ***** válasza:
14%

Nyugi, vannak olyan nemi sztereotípiák amiket nem akarnak eltüntetni!

Pl. a nők harcolnak az egyenlőségért, de azért a férfi hívja őket randira, az fizessen randin, aki elhívta a másikat (vagyis a férfi), és hogy fizetni tudjon, keressen is többet. Figyeld meg, mindjárt jönek megmagyarázni hogy miért is jó, ha ezek a sztereotípiák megmaradnak.

2019. jan. 17. 09:16
 10/12 anonim ***** válasza:
49%
Akármennyire is azon van ez a liberalista erkölcstelen szenny nyugat, hogy eltűnjenek az ilyen szerepek, sosem fognak. Mivel nem véletlenül lettünk kétfélére teremtve. Csak azért, mert te a saját nemedben egy sikertelen lúzer vagy, még nem az egész rendszernek kéne megváltoznia, hanem saját magadnak. Vagy ha te nem szeretsz férfiként viselkedni, akkor legyél transznemű.
2019. jan. 17. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!