Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem érzitek azt, hogy teljesen fel kéne számolni a nemi sztereotípiákat nemi szerepeket, hogy ne legyen nyomás se a nőkön se a férfiakon? Erről nem kéne diskurzusokat elindítani?
Férfiként nekem nagyon tetszett ez a cikk:
"A nőkkel szembeni igazságtalan elvárásokat és bánásmódot csak úgy tudjuk megszüntetni, ha a férfiakkal szembeni igazságtalan elvárásokat és bánásmódot is megszüntetjük."
Engem nagyon zavar az férfiként, hogy a férfi tulajdonsághoz párosítják a határozottságot, magabiztosságot, ambíciót, versengést. Azt is lehet hallani, hogy egy férfi ne legyen érzékeny, mert az picsogás és ratyis, de a nőktől már ez elfogadott. A férfiakhoz párosítják a kezdeményezést, a nők hódítását.
Ezek a jegyek konstruáltak és nem természetesek kapitalista fogyasztói társadalom hozta ezeket magával. Nem azt mondom, hogy fel kéne cserélődni a szerepeknek, hanem nem kéne konstruált szerepeket szerint élni, inkább szabadon ahogy jól esik. Szerintem, ha a valódi nemi egyenlőségre lenne törekvés, akkor a párkapcsolatok is harmónikusabbak lennének, nem lenne senkin társadalmi nyomás, hogy férfiként ez a feladata a nőként meg amaz.
Nem lennének nemi gyűlülöletek mivel, ha mindkét nem egyenlő lenne, akkor megszünnének a kettős mércék is.
A cikk nagyon jól leírja azt, hogy mindkét nem nyomás alatt van és csak az egyenlőségre való törekvés szabadíthatja fel az embert az elnyomás alól. Erről szerintem diskurzusokat kéne indítani és nem puázni, ami csak a nőket tárgyiasítja és tovább növeli a nemek közti egyenlőtlenséget, de ilyen férfihang szerű oldalak is csak ártanak és a nők iránti gyűlöletet növelik.
"Minek éreztetni azt, hogy mondjuk elakarlak hódítani?"
Mondjuk, mert erre vágyom? Mert szeretem látni, hogy értékesnek tűnök a számára? Amúgy meg egy rohadt kávéról beszélünk, étterembe stb eleve nem megyünk első randin.
" Ha elindul egy jó beszélgetés akkor nyilvánvaló, hogy a férfi többet szeretne, mint egyszerű beszélgetés."
Miért lenne az? Egy intelligens emberrel jól el lehet beszélgetni anélkül, hogy többet akarnék, én legalábbis nőként így vagyok. De ha csak az intellektusát ismerem meg, abból barátság is lehet. A párkapcsolathoz benne kell legyen az a bizonyos plusz....
"A meghódítás az olyan, mint hogy én vagyok a férfi állat és ledominállak téged te szuka. Szomorú, hogy sok nőt ez nem zavar." Nem feltétlenül. Nem vagyok oda ha társaságban ledominálnak, de egy kávé meghívás, bókolás az nem ledominálás, ha nem látod a különbséget, akkor a hiba a te készülékedben van.
Miután a szexualitásban van egy csepp állatiasság, ösztönösség,nyilván izgatóan hat rám, ha érzem benne ezt, és azt hogy meg akar szerezni magának. Ha csak jól elbeszélgettünk, nem biztos hogy róla fogok álmodozni egy randi után. Érezzem rajta, hogy férfi, mert én nő vagyok, és akiből nem ezt váltom ki,az nem tűnik izgalmas opciónak.
hogy mit ír az index, az egy dolog. ők pénzért dolgoznak, nekik érdekeset/megosztót stb. kell írni.
szerintem nagyon sok nőnek tetszik az állatokkal, gyerekkel fotózkodó férfi, pláne, ha gyerek esetén oda van írva, hogy "unokahúgommal/unokaöcsémmel".
Most már látom, mire megy ki a játék, szóval nincs sikered a nőknél. Hát ez nem azon a macskás képen múlott, megnyugtathatlak. Igen, egy nőnek (ha heteroszexuális) éreznie kell, hogy a másik személy egy férfi, és őt mint nőt, férfiként akarja meghódítani. Én nem tudok csak intellektuális alapon vonzódni valakihez, kell egy plusz fizikai vonzalom, és mivel heteroszexuális vagyok, ezért a férfias jegyeket keresem: érezzem magam biztonságban vele, legyen határozott, tudja, hogy akar engem, ne teszetoszáskodjon, stb. stb. stb. Ezek nem olyan dolgok, amiket a társadalom erőltetett rám, hanem olyanok, amik engem, mint ösztönlényt vonzanak. Ettől a férfi még lehet gyengéd, mosolyoghat, és szeretheti az állatokat. Sőt, ez szinte kötelező, de ez az utóbbi pár dolog már sokkal inkább olyan elvárásom, amit a társadalom nevelt belém, és nem ösztönös. Mert ösztönösen valóban a férfias jegyekhez vonzódom.
Tegnap is fölszálltam a buszra, és ott volt egy fiatal, izmos, kicsit tetovált tesztoszteronbomba a sofőrülésen. Értelmiségi nő vagyok, utálom a tetkót, elviekben diplomás férfit képzelnék magamnak (az is van), de azt hittem abban a pillanatban, hogy ott olvadok el. Hát pont, hogy a társadalmi elvárásoknak mond ellent ez az egész.
Pedig úgy veszem észre, hogy sokan inkább a saját ösztönüket nyomják el és nem a tetszésre mennek, hanem inkább arra, hogy milyenek a férfias jegyek. Magyarázzátok már el mi az a határozott csak férfiaknak kell határozottnak lennie vagy határozottabbnak? Mi van akkor, ha valamiben nem határozott, azért vagy a párja, hogy segíts neki és ne a tökéletest vár el. Ez is olyan unalmas téma. Nem látom az egyéniséget mikor ezt a határozottságot szajkozzák. Nem csak full határozottak és full tesze toszák vannak azért nem ilyen egyszerű az élet.
Mostanában tényleg nincsenek sikereim, csak az olyanoknál akik nem tetszenek, de én nem szeretnék olyan lányt aki nem tetszik.
Amit írsz megcáfolom azzal, hogy neten ismerkedek és, ha találkozok vele és ott is megtetszik akkor nyilván tudtára adom, hogy tetszik nekem és kívánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!