Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/nők ilyen esetben mennyi ideig tartanátok ki a barátotok mellett?
Tételezzük fel, hogy összejönnétek egy olyan férfival akiről tudjátok, hogy vesebeteg. Ennek ellenére elfogatnátok. Mondjuk, hogy már nem olyan friss a kapcsolat de nem is olyan régi hogy már kezdene ellaposodni. Épp abban az időszakban vagytok mikor már nagyon megszerettétek a fiút. Aztán egyszer csak nagyon beteg lenne. Egymás után jönnének a gondok. Kezdődne azzal, hogy többször is összeesne vérvétel után ami még soha nem fordult elő vele azelőtt. Majd kiderülne, hogy rettenetesen vérszegény mert valahonnan vérzik. Gyomortükrözés után kiderülne, hogy gyomornyálka hártya repedése van és elfekélyesedett. Majd nem sokkal később kórházba kerülne romló veseállapotok miatt. Biopsziát csinálnak amiből kiderül, hogy előrehaladott vesekárosodása van. Miután hazajön a kórházból kiderülne, hogy valami miatt elkezdett vizesedni amit a kórházban nem vettek észre annak ellenére, hogy írni kell a bevitt és ürített folyadékot. Körülbelül 8 liter víz lenne benne. Ezek után olyan sokat kellene vízhajtózni napokig, hogy alig bírná a szíve. Folyton gyenge lenne és nagyon szédülne. Ezek után kb 2 hónapig nem lenne gond. Ugyan vizesedne de vízhajtóval rendben mennének a dolgok. Majd egyszer csak váratlanul fekvő pozícióban váratlanul el kezdene fulladni és ágynak esne. 3 hétig rettenetesen beteg és egyre rosszabbul van. Majd ismét kórházba kerül gyakorlatilag életveszélyes állapotban. Ott kiderül, hogy gyakorlatilag teljesen leállt a veséje ezért művesére kerül. 2 hétig kórházban lenne. Majd hazajön de 2 hét után ismét visszakerül mert baktérium került a szervezetébe ami nagyon tönkretette a vérképét ezért antibiotikum és vér kell. De az orvosok nagyon elrontanak mindent. Kezdve azzal, hogy egy gyenge hányás miatt olyan erős gyógyszert adnának neki amitől elveszti az eszméletét. Majd megtükrözik a gyomrát de közben véletlenül felsértenék a garatot ami után ömleni kezd belőle a vér amit alig tudnak elállítani. Ki kel tamponozni az egész garatot. Majd úgy döntenek, hogy a mentális egészségégének megőrzése miatt 5 napig (amíg a tampont ki nem szedik) mesterségesen altatják és lélegeztető gépre van kötve. Több mint 1 hetet kell az intenzíven töltenie. Illetve 3 hétig van a kórházban. De ezután sincs vége. Miután hazamegy a kórházból azt veszi észre, hogy valami miatt nem tud vizelni. Ez az állapot 1 hétig tart majd lassan megindul de csak cseppekben. Majd néhány nap után arra egyik reggel arra ébred, hogy alvad vér van a pizsama nadrágjában. Ezután ugyan tud vizelni de csak cseppekben jön és fáj is. Illetve akkor is fája ha merevedése van. Majd egyszer csak ismét elakad a vizelete. Megpróbálják megkatéterezni de nem tudják mivel valami miatt 5 centi után elakad. Ezért a hasfalon keresztül kénytelenek katétert betenni ami miatt fürdeni sem tud segítség nélkül ugyanis nem ülhet bele a vízbe nehogy elfertőződjön a sebe és a katétert sem tudja hova tenni. Természetesen a szex szóba sem jöhet. Még nem tudni mi a gond de elképzelhető, hogy húgycső műtétet kell csinálni. Ez az állapot már hónapok óta tart. Ugyanis júniusban történt mindez és azóta is gondok vannak a pénisszel.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen helyzetben végig kitartanátok a párotok mellett vagy akármennyire is szeretnétek őt egy idő után nem bírnátok tovább és inkább ott hagynátok őt?
Mindenki hazug, aki nem támasztja alá az elképzeléseidet, vagy mi? Csak jobban tudom már, hogy járkáltam-e hónapokon át a pszichiátriára, vittem-e haza több ízben valakit, aki lehúzott egy üveg vodkát nyugtatóra, és megtanultam-e kezelni a kiszámíthatatlan hangulatingadozásait, amelyekbe gyakran beletartozott, hogy a fejemhez vágott egy csomó bántó szarságot jogtalanul. (Azért használok múlt időt, mert már jobban van.)
#1 voltam.
Kérdező, először is nagyon sajnálom, hogy ezen mind át kellett/kell menned. :(
Nekem apám volt így mint te, katéterrel, rák miatt. Majd 10 éve kezdődött, aztán kigyógyult. Anyám végig vele maradt, esze ágába sem lett volna ott hagyni.
Ahogy te írod, ha nagyon megszerettem a fiút, kitartanék mellette, amíg csak bírok. A fulaldás és 1-2 dolog ijesztő számomra, és igen nyilván lelkileg rossz lenne, hogy így kell látnom a párom, de csak mert nem tudnék rajta segíteni. Képtlen lennék egy ilyen helyzetben/állapotban ott hagyni.
#12:
"Persze, a nők mind szociopata... blablablabla..."
Szaporodik a kamurizsa. És ííígeeen, rátapintottál a lényegre. Akármennyire is az úgymond GYK-s cinikus alteregód próbál ellentmondani a valóságnak, a tapasztaltaknak akkor sem fogsz tudni ellentmondani és akár kaktuszt is szarhatsz. És pont! És bekerül az egyes az ellenőrződbe! És pont! És nincs vita! Maximum annyit tehetsz, hogy kioktatod a korod-beli, huszonéves, pénz- és izomsóvár, suta, gyökér p#nákat. Ez nem rajtam múlik.
Nem kell elhinni amit ìrok...
Nem kell betegség elég a pénztelenség is (munkanélküliség) valahogy a munkanélküli pasi=lúzer a hölgyek szemében egy lúzer meg kell a .... De abból lehet gyorsan kiút ebből a betegségből nem egy hamar.
Lányok/nők. Egy lány nem fog kitartani egy nő esetleg de nem biztos az se.
Semmiféleképpen sem hagynám cserben, kitartanék mellette bármeddig.
Neked kitartást!
A párom testvére is hasonlókon ment keresztül, volt veseátültetés, minden, amit akarsz, végül ugyanúgy szenvedve halt meg. Kb 20 évig asszisztált hozzá.
Azt mondta, a legjobban attól van bűntudata, hogy megkönnyebbült, amikor meghalt, hogy vége a szenvedésnek. Ő ebbe beleroppant, mai napig nem heverte ki. Szerintem igazán soha nem is fogja.
Emiatt én lehet hagynám. Önzőség, gáz, vagy bármi. Az ő életén nem lehet segíteni, de az enyémnek nem kell feltétlenül véget érnie.
Fordítva se engedném, hogy ezt bárki végig nézze. Szerintem az önzőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!