Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzik magukat felsőbbren...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért érzik magukat felsőbbrendűnek azok az emberek itt, akik semmiféle féltékenységet nem tanúsítanak a párjuk iránt?

Figyelt kérdés

És nyilván lenézik azt, aki igen. Miért kell erre ennyit fröcsögni? Sok ember nem is tehet róla, hogy az.. Valakiben alapból megvan a tulajdonság, hogy nem féltékeny, semmit nem kellett ezen dolgoznia, és emiatt feljogosítva érzi magát, hogy konkrétan leb•ssza az embert, aki defektes?

És ahelyett, hogy segítséget adnának a válaszukkal, ha úgyis annyira prok a párkapcsolatosdiban, annyit állapítanak meg, hogy ez szar és elítélendő dolog.

2018. szept. 26. 00:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én nem tapasztaltam olyat, amit itt írsz, ézért kérlek támaszd alá a kérdésbe bújtatott állításodat példákkal, linkek formájában.
2018. szept. 26. 07:41
 12/19 peca1000 ***** válasza:
49%

Felsőbbrendűnek kéne éreznem magam, mert nem vagyok egy betegesen féltèkeny valaki?

Mesélj még kérdező! :)

2018. szept. 26. 08:23
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ide dobtál egy általános dolgot, erre nem lehet konkrétan mit mondani.

A féltékenység alatt lehet valaki betegesen féltékeny, minden ellenkező neműre, ami nem lehet más, mint szánalmas. De ha például rajta kapod a párod, ahogy mással flörtöl vagy engedi hogy kikezdejenek vele mert benne van, és vagy ő kezd ki mással, az megint más.

Gyanítom te az első kategória vagy, aki nincs kellő önbizalommal és bizonytalan a másik felé alapból, ezért hajlamos ok nélkül is féltékenykedni. Máskülönben nem született volan meg -ebben a formában - a kérdés..

2018. szept. 26. 08:33
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, ha valaki féltékeny, hanem ha nem tudja kezelni. Én nem szoktam felsőbbrendűsködni, de szoktam ilyen kérdésekre válaszolni, azt tanácsolva, hogy az illető ne kezdjen el őrült módon féltékenykedni és ne telepedjen rá a párjára. Ez nem jelenti azt, hogy én sosem érzek féltékenységet (dehogynem szoktam!), de megbízom a páromban. Attól, hogy rátelepszel valakire, semmi nem lesz jobb. Ha akkora bunkó, hogy megcsal, akkor úgysem segít semmit, ha pedig hűséges, akkor végleg elijeszted, ha így viselkedsz. Szóval én ezt szoktam leírni. De ez nem lenézés, vagy ilyesmi, csak a saját tapasztalatom a témában.
2018. szept. 26. 09:14
 15/19 Bétó apó ***** válasza:
75%
Iszonyatos sz.r dolog lehet féltékenynek lenni. Én ugyan nem éltem át ilyet, mert nem vagyok féltékeny típus, de a sors hozott már össze betegesen féltékeny emberrel. Pokollá próbálta tenni az életem, amit természetesen nem hagytam, de mindeközben a sajátját ténylegesen pokollá tette. Pedig kapott volna segítséget, de ő nem kért belőle, mert ő mindent "jobban tudott" mint más (még a pszichológusnál is "okosabb" volt!), ő "tudta" az igazságot, és szerinte mindenki csak "meg akarta őt vezetni". Nos, az ember rettentő szánalmas szintre tud süllyedni a féltékenység által, amit természetesen ő legtöbbször nem is vesz észre saját magán. És sajnos csak ő tudja elindítani a gyógyulási folyamatot azzal, hogy ELHATÁROZZA, hogy ki akar mászni belőle (amíg ő maga nem jut el erre az elhatározásra, addig megette a fene, senki sem tud segíteni rajta...). Ehhez több segítség áll rendelkezésére, elmehet szakemberhez, de elkezdheti a szinte korlátlan mennyiségben rendelkezésre álló önképzős anyagok tanulmányozását, amit az internet ingyenesen bárki rendelkezésére bocsát e-könyvek, előadások stb. formájában. Én úgy gondolom, hogy nem szégyen, ha valakit elkap egy effajta "betegség" (habár nem is nagy dicsőség), én inkább azt tartom szánalmasnak, ha az illető nem próbál meg MINDENT megtenni azért, hogy kikecmeregjen belőle. Ilyen körülmények között talán érthető, hogy aki nem "beteg", mert sosem betegedett meg, vagy pedig időben elkezdte önképezni magát, hogy ne hatalmasodjon el rajta a kórság, az jogosan érezheti "felsőbbrendűnek" magát azzal szemben, aki inkább hagyja, hogy a féltékenység teljesen maga alá gyűrje az életét...
2018. szept. 26. 09:37
 16/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy nagyon kis szazaleka a valaszokonak, amikrol beszelsz. A tipikus "a ferjem maszturbalhat mindennap mas nore, fantazialhat a baratnomrol es flortolhet a szomszed asszonnyal, mert tudom, hogy neki csak en kellek" mentalitas, akik meg azt is elhinnek, hogy a ferjuk azert alszik hotel szobaban, mert tul faradt volt a feloras uthoz, hogy hazajojjon. Az ilyen tipusuak szeretik az eszt osztani.

De szerintem a normalis valaszolokkal a feltekeny tipus is egyetert. Peldaul nalam az szamit betegesnek, aminek nincs valosag alapja. Mondjuk feltekenykedsz valakire, de semmi jelet nem adta a ferjed, hogy erdekelne ot a noci.

2018. szept. 26. 11:18
 17/19 anonim ***** válasza:
16, te azokról beszélsz, akik egyáltalán nem szoktak féltékenyek lenni. Én peldául ilyen vagyok. Mégsem osztom az észt, veled ellentétben. "Normális válaszok", hogy oda ne rohanjak. Azt hiszed te is, hogy csak az a normális, amit te gondolsz.
2018. szept. 26. 11:30
 18/19 anonim ***** válasza:

Mert az normalis, mikor minden jel arra utal, hogy megcsalnak, de te nem vagy feltekeny, sot, lehet meg tudod is, de okes vagy vele. Hat nem normalis ez, pedig. Mint ahogy az sem, ha mindentol kiver a feltekenyseg.

Az se lesz normalis, ha valaki narcisztikus, irhatjak itt a narcik, hogy pedig ok ilyenek es mas ember ne mondja mar, hogy nem normalisak.

2018. szept. 26. 11:50
 19/19 anonim ***** válasza:

Nincs igazad. A monogámia a mi tarsadalmi rendünkbe tartozik, de nem azt jelenti, hogy ez az egyetlen és normális gondolkodásmód.

Jó hülye kell legyél, ha képes vagy a féltékenységet a nárcizmussal (ami egy súlyos személyiségzavar) összemosni.

2018. szept. 26. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!