Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolják ezt?
Sziasztok!
Elöre bocsátom, nem vagyok harmincas, de nö. Folyton azt írják a fórumok, hogy ha egy nö 30 felett egyedül van, akkr baj van vele. De miért? Én speciel nem szeretnék férjhez menni, sem gyereket szülni. Egyrészt, mert nem szeretem a gyerekeket pici korom óta, még babázni sem szerettem, másrészt ahogy most a kapcsolatokat látom, nem akarok ebbe a dologba beszállni. Ha lesz olyan, akibe beleszeretek, akkpr lesz. Ha nem, akkor sem történik semmi, van még sok más az életben. De ezért miért kellene magyarázkodnom, miszerint nem nem kellek, csak nem akarok bármi áron pasit?
Nagyon egyszerű: ha kiderülne, hogy az ember boldog és teljes életet élhet 30-asan, gyerek nélkül, akkor kiderülne, hogy annak idején, amikor gondolkodás nélkül belerohantak a gyerekvállalásba (mert mindenki más is azt csinálja), akár másképp is dönthettek volna és lehet, hogy teljesen másképp, akár sokkal tartalmasabban, boldogabban is telhetett volna az életük azóta.
Ezzel nem azt mondom, hogy jobb gyerek nélkül, nem erről van szó. Hanem azt mondom, hogy ha mutatsz egy érvényes alternatívát egy rendkívüli módon beágyazott mintára, azt azok, akik az adott mintát megfontolás nélkül elfogadták, úgy fogják felfogni, hogy az életük alapjait támadod meg a viselkedéseddel. Ezért megindul a megbélyegzés, kirekesztés, szánakozás, de elsősorban csak azért, mert valahol mélyen rettegnek attól, hogy kiderülhet, hogy elcseszték az életüket. Még egyszer: nem azért, mert rossz gyereket felnevelni, hanem mert nem ők maguk hozták meg a döntést, hanem csak sodrádtak a normáknak és elvárásoknak megfelelően.
Ha 30 év felett minden nő foglalt lenne, akkor a férfiak többsége totál egyedül maradna....
Ez egy hatalmas baromság amit egy kretén kitalált régen és a sok ostoba ember tovább adta...
Én totál így gondolkodom, csak férfiban. Engem nem érdekel, hogy ki mit ír, gondol alappal/alaptalanul, hogy miért nincs nekem vagy X, Y-nak párja. Ha nagyon felhúznak, akkor elmondom a véleményemet, miszerint csak nézzék meg a mai kapcsolatok nagy részét, mennyire "tartósak": állandóan megy a felek közt a cirkusz, amit leginkább a gyerek szív meg, akkor meg minek. Na ekkor kissé visszakapcsolnak, mert rájönnek, hogy a saját környezetükben sem annyira rózsaszín a világ.
Sokan azért foglalkoznak más (pl.:) ilyen jellegű gondjával, mert a sajátjukkal legalább addig sem kell foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!