Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányok ti elfogadnátok azt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok ti elfogadnátok azt, hogy csak 4 órában dolgozok?

Figyelt kérdés

Megváltozott munkaképességű vagyok, hosszú lenne leírni miért. Viszont jól megélek és félre is tudok tenni. Nem tudom ez mennyire problémás, embertelennek tartom azt, hogy valaki 12 órázik. Diákként dolgoztam 8-9 órákat nagyon nem szerettem őket, egy alkalommal az ebédlőben elkezdtem sírni, annyira nem bírtam. Inkább arra kéne törekedni, hogy csökkenjen a munkaidő, 6 óra legyen a max, jobban megfizessék az embereket, gazdagabbakat jobban megadóztatni, nagyobb szabadságra törekedni. Csakhát sajnos elég birka nép a magyar.

Tehát úgy érzem jól jártam ezzel a leszázalékolással és van egy békés nyugodt adminisztratív munkám.

Társkeresésre visszatérve volt egy két csaj akinek ezt leírtam és nem válaszoltak majd. Nem tudom miért jó előítéletesnek lenni, mikor azt se tudják min mentem keresztül.

Egyébként találtam egy munkához kapcsolódó cikket, mindenkinek ajánlom.

[link]

2018. aug. 18. 07:36
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

Rossz olvasni a válaszokat! Az, hogy 160 ezer mire elég, az annak a függvénye, hogy kinek milyen lehetőségei vannak ennek a kiegészítésére, a kiadás mérséklésére és ehhez milyen igények párosulnak.

Én is napi 4 órában dolgozom, igaz 300 körül keresek és mellette imádok kertészkedni amivel nagyrészt önellátó vagyok élelmiszerben. Mellé iszonyú kicsik az igényeim, így marad egy csomó félretett pénzem mert saját házam is van, igaz kicsike, de erre volt igényem.

Ha ő most 160ból él és mellé kicsik az igényei, akkor igenis élhet jól. Lehet másnak az kevés lenne, de ha neki elég, akkor miért kell kicikizni?

Inkább ti vagytok nevetségesek a rabszolgaságotokkal és azzal, hogy ennek a rendszernek a részei vagytok. Aztán csodálkoztok, hogy boldogtalanok vagytok. :) Nem lehet úgy boldogan élni, hogy nem ismered amiben élsz.

A lepontozoknak: Platón barlangja

Puszi!

2018. aug. 18. 14:38
 32/42 anonim ***** válasza:
Mert nem megváltozott munkaképességűhöz hasonlítjátok, azért.
2018. aug. 18. 14:39
 33/42 anonim ***** válasza:

Egyébként nagyobb gond lehet a lányoknál, hogy Aspergeres vagy. Persze akiknek ez gond, azok annyit is érnek, Einstein is Aspergeres volt, csak szegénykéim nem tudják, vagy fontosabb számukra az, hogy kirakat, tökéletesen megjelenésű és viselkedésű társasági pasikájuk legyen, mintsem egy különc, aki mellesleg zseni. Nem mondom, hogy te is az vagy, te jó alapot szolgálhat ez a tény, hogy fejleszd magad és kompenzáld a hiányosságaid, furcsaságaid.

Ha nincs hobbid, akkor keress azt is, sokat dobhat a lelki egyensúlyodon.

2018. aug. 18. 14:43
 34/42 anonim ***** válasza:
Vannak jól kinéző ÉS okos pasik, bizony.
2018. aug. 18. 15:21
 35/42 A kérdező kommentje:

Mindig megmosolyodok az olyan válaszokon akik azt írják, hogy milyen kevés a 150-160 ezer. Itt most komolyan mindenki legalább havi fél millát keres? Ha Ausztriában élnénk akkor tényleg nevetséges lenne a 160, de Magyarországon basszus ennyi az átlag nettó. Még azok is ekörül keresnek akik egyetemen végeztek. Egyik ismerősöm genetikán végzett és csak 130-140 körül keres nettóba. Ébredjetek már fel! Lehet némelyikőtöknek sikerült 300-400 ezer forintos munkát találni, de ebben az országban szerencse és protekció kérdése ez. Protekció nélkül max csak biztonsági őr, eladó, raktári munkás lehetsz, ritkább esetben irodai munkás. Nálunk közelben van egy kis szervezet, ami sokat segített nekem munkát találni, mivel mikor egyedül próbálkoztam vagy nem jeleztek vissza vagy nem jutottam át az állásinterjún. A legtöbb állásinterjú is úgy működik, hogy már előre kiválasztják, hogy ki fog ott dolgozni.

Tényleg nem olyan sok az a 160 örülnék, ha legalább 200-at megkeresnék, de a mostani munkámnál nem tudok jobbat, pedig megjártam a poklot poklát és nem csak diákmelóban. Akik annyira keveslik a havi 160-at és nagyra vannak a saját munkájukkal akkor törekedjenek arra, hogy megsegítik a másikat, törekedjenek arra, hogy tisztességesebb bérek legyenek itt és nagyobb egyenlőség.

Ha lenne párom sokkal többet eljárnék, mert nem szeretek sokat itthon lenni, ha van program mondjuk a barátom által akkor nagyon szívesen megyek. Sok minden van a bakancs listámon csak megszeretném találni a páromat, hogy együtt eltudjunk menni ide-oda. Vagy aki azt írta, hogy a munka után nem csinálok semmit arra értette, hogy nem halmozom eléggé a pénzt? Neki üzenném, hogy nem dolgozhatok 4 óránál többet. Ez van!

Valaki írta, hogy nem szereti az álmodozókat. A világot mindig azok vitték előre, akik gondolkoznak és nem a széles tömeg. Azért vagyok anitkapitalista, mert nem szeretem ezt a munkaközpontú gondolkozást, elidegenedést, az üres célkitűzéseket, amivel az a bajom, hogy mindenki ugyanazt a célt tűzi ki. Viszont erről van egy kis rövid vers amit nagyon szeretek Weöres Sándortól.

Weöres Sándor: A célról

Mit bánom én, hogy érdemes,

vagy céltalan a dolgom?

patak vagyok: kérdjem-e, hogy

habomat hova hordom?

Harcolok: nem tudom, kiért

és nem tudom ki ellen.

Nem kell ismernem célomat,

mert célom ismer engem.

2018. aug. 18. 17:24
 36/42 anonim ***** válasza:

Na ez a másik, ez a "semmit nem csinálok, míg nincs nőm/pasim".

De nem válaszoltál, hogy akkor a nődnek semmi dolga otthon és vacsival várod, ugye? Vagy azt sem csinálhatod?

2018. aug. 18. 17:46
 37/42 A kérdező kommentje:

#36 Nem mondtam olyat, hogy nem csinálok semmit, de nyilván több lehetőségünk lesz együtt. Mivel mostanság nincs nagyon kivel elmenni így nem nagyon járok el.

Párkapcsolatot nem úgy fogom fel, mint egy munkahelyet, hogy neki meg nekem ez a dolgom. Nyílván fogok főzni, takarítani ezeket most is csinálom.

2018. aug. 18. 21:21
 38/42 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem kellene összemosnod a Te (kényszer)helyzetedet egy egészséges, munkabíró emberével.

Amit leszűrtem a kérdésedből:beteg vagy, leszázalékoltak, emellett dolgozol, vélhetőleg rehabos vagy, ezért munkaidő korláttal, rokkantsági ellátásnál a keresetkorláttal vélhetőleg nem kereshetnél ennyit.

Nem írtad (legalábbis nem olvastam),hogy az ellátásod+ a 4 órás béred 160.000,-Ft együtt, vagy külön a béred csak ennyi és még kapod hozzá az egyéb ellátást.

Én is megváltozott munkaképességű vagyok, és bevallom, még ha nem is lenne több a fizetésem mint a szintén 4 órás munkaviszonnyal jelenleg az ellátásom, akkor is inkább dolgoznék 8 órában. Már csak azért is mert lenne lehetőségem 8 órában dolgozni, amit most sajnos nem tehetek meg. És vélhetőleg Te sem.

Írod,hogy jól jártál a leszázalékolással?Én nem hiszem. Pontosan tudom,hogy aki manapság benn maradt a rendszerben mint megváltozott munkaképességű az valóban az.

Ameddig lehetett 8 órában dolgoztam + tanultam. Nem is akartam a leszázalékolást, de egy műtétet követően nem volt más választásom.

Amíg egyedül élsz nem kevés a havi nettó 160.000,-Ft., de ha családod lesz, a feleséged GYES-en és Neked kell nagyrészt eltartani a családot, esetleg egy nagyobb lakásra gyűjteni hidd el, nem olyan nagyon sok az...

De ahogy írták előttem is: az ismerkedésnél inkább a betegségednek van nagyobb szerepe mint a napi 4 órás munkának. És persze ennek a hozzáállásnak, amiről Te írsz.

2018. aug. 20. 19:10
 39/42 A kérdező kommentje:

#38 Szerencsére a betegségem nem látszik rajtam, de ha szóba hozom és valaki negatív hülyeségre fog gondolni annak annyi esze van. Attól, hogy van egy kis betegségem még intelligensebb tartom magam sok embernél és erre nem vagyok büszke, nem azért mondom, hogy dicsértessem magam, csak annyi buta ember van, hogy emiatt nincs nagyon kedvem ismerkedni.

Ha valaki nem keres valami sokat akkor miért azt a valakit kell hibáztatni és miért nem küzdötök egy jobb és igazságosabb rendszerért? Azért is tartom ostobának a legtöbb embert, mert amikor egy jólléti rendszert festek le akkor már is lenaívoznak, utopistáznak és kioktatóan beszélnek velem, mikor észak nyugat európában és főleg skandináviában ez már ki van épülve csak annyira tájékozatlanok, hogy inkább a rendszer áldozatait hibáztatják ahelyett, hogy a rendszert kritizálnák. Vajon Dániában miért kicsi a korrupció, vagy Finnországban miért világszintű az oktatás? Lekéne váltani a kormányt a teljes ellenzékkel együtt, kell egy újbalos kormányzás ide és küzdeni kell egy jobb élhetőbb, széles középosztály országért és a kapzsiságot nem jutalmazni kell, hanem büntetni.

Egy olyan gyes rendszert is kikéne alakítani, ahol kap annyi támogatást, mindkét szülő, hogy ameddig pici a gyerek addig nyugodtan otthon tudjanak lenni vele. A kapitalizmust meg kell puhítani itthon is, úgy ahogy északon teszik.

Miért nekem kéne nagyrészt eltartanom a családot? Az nem szexizmus, ha egy csaj kijelenti, hogy a férfinak kell kezdeményezni és neki kell fizetnie az első randit? Amit írtál az éppolyan szexizmust, mintha azt mondanám, hogy a nőknek a konyhában a helye és kötelessége jól főzni. Nemi egyenlőségért is próbálok küzdeni.

2018. aug. 21. 14:17
 40/42 anonim ***** válasza:
Ember, egy no biztosan nem foh eltartani teged. a gyereket persze, de teged biztosan nem... Alomvilagban elsz. Ha nem tetszik a rendszer, menni kell masik orszagba.
2018. okt. 12. 13:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!