Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt veletek is ilyen? Mi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt veletek is ilyen? Mi erre a megoldás?

Figyelt kérdés

A barátommal szoktam találkozni, hetente 2 napra, vagy volt hogy 3 napra. Boldog vagyok hogy van nekem, nem cserélném le másra. Mikor személyesen együtt vagyunk, akkor minden jó, nem igazán szoktunk veszekedni, nem nagyon vannak kételyeim, ha mégis van valami, akkor ott helyben rögtön meg tudjuk beszélni és elillan a probléma.

A személyes találkozón kívül e-mailezni szoktunk. Néha ez nem működik olyan jól. Most a személyes találkozót akartuk megbeszélni de lett egy vita, mert máshogy gondoltuk. Mondjuk ez apróság. Ez most egy eset... de volt már mikor e-mailben volt nézeteltérésünk egy családdal kapcsolatos dolog miatt. Elmondása szerint én félreértettem dolgokat.

Meg van hogy e-mailben elsiklik afelett amiket írok, válaszol valamit de például nem a kérdésemre válaszol vagy ír valamit ami szerinte megoldhatja a konfliktust de van hogy attól még nekem nem tiszta hogy érti-e mit mondok vagy csak odadob valamit.

A másik probléma hogy valahogy az e-mailben én nem bízok úgy, ha e-mailben ír valamit, az nekem kevésbé megbízható mint szóban. Meg ha szóban meg tudjuk rögtön beszélni, akkor oké de e-mailben csak tovább idegesít. Nekem számít hogy személyesen látom az arcát, hogy hogy néz, hogy milyen az érintése és hasonlók.

Személyesen mindig hamarabb megértjük egymást és kibékülünk.

Pedig tudom hogy amúgy nem lenne velem ha nem akarna meg érezteti hogy szeret, persze hibái neki is lehetnek meg amúgy is kicsit az a zárkózottabb, magának való fajta de attól én még szeretem és érezteti hogy ő is engem.

Meg ez néha egy ördögi kör, mert igazából mégha ír is nekem valamit é

2018. aug. 5. 13:23
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:

A vége lemaradt: szóval ha ír valamit, van hogy attól én még ugyanúgy kattogok a témán vagy ilyesmi mert a e-mail az nem olyan mint megbeszélni személyesen. Viszont ha van valami ami bánt vagy ilyesmi, akkor nem akarok napokat meg heteket várni hogy megbeszéljük személyesen mert félek hogy addig fogom emészteni magam.

Szóval normális ez hogy e-mailben sokkal többet veszekszünk? Személyesen szinte sosincs semmi baj!

2018. aug. 5. 13:25
 2/23 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy hosszú lett de akkor csak az olvassa aki hajlandó időt szánni rá és akar írni pár sort.
2018. aug. 5. 13:31
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Látom, hogy nem fejezted be teljesen a kérdést, de nagyjából látom a problémát.

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy miért emaileztek? Miért nem beszéltek inkább Messengeren, esetleg Skype-on? Az majdnem olyan, mintha élőben beszélgetnétek egymással, és azt mondod, hogy élőben működik a dolog, meg tudjátok beszélni a problémáitokat.

Nekem ez a tanácsom, hagyjátok az emailezést, és válasszatok egy közvetlenebb beszélgetési formát a neten.

4/23 anonim ***** válasza:

Ez nem jelent semmit. Idő kell ahhoz, hogy két ember "érezze" egymást, hogy pl egy mondat mikor ment át, vagy mikor nem figyel pl...

Van a másik eset, amikor virtuálisan van felépítve a kapcsolat, és élőben meg lefagynak... ahhoz képest ez szerencsésebb..

5/23 anonim ***** válasza:

Az e-mail nem adja vissza az érzelmeket. Ezen kívül lehet, hogy egyszerűen nem szeret e-mailt írni, fárasztja, untatja a levélírás- és olvasás. Én se szívesen olvasnék regényeket a párom lelkivilágáról. Ha személyesen elmondja, akkor jöhet, úgy is fáraszt kicsit, de legalább látom az arcát közben, tudok reagálni, kérni, hogy kevésbe terjengősen mondja, át tudom ölelni közben, hogy nekem is legyen benne valami jó. De hogy nekem egyedül kelljen átrágnom magam a regényein, azt én se bírnám.

Lehet, hogy jobb lenne csetelni, sőt még jobb lenne skype-on videótelefonálni, ahol látjátok egymást közben. Próbáljátok ki.

2018. aug. 5. 13:32
 6/23 anonim ***** válasza:

Nem beszéltünk össze, de ugyanarra gondoltunk. Itt az emaillel mint kapcsolattartási formával van a gond szerintem is.

2018. aug. 5. 13:33
 7/23 anonim ***** válasza:
Akkor ne emailezzetek és probléma megoldva. Beszéljetek telefonon helyette, vagy cseteljetek.
2018. aug. 5. 13:36
 8/23 anonim ***** válasza:
Van ez így.
2018. aug. 5. 13:43
 9/23 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! És köszönöm hogy nem szóltatok le amiért hosszasan magyaráztam. Egy éve vagyok együtt a barátommal, ha ez számít.

Korábban chateltünk de egy idő után az sem jött be, meg igazából én azt sem tartom jobb megoldásnak mert alapvetően az is csak sorokból áll, ott sem látom az arcát, ha esetleg éppen a mi beszélgetésünk van megnyitva, lehet írnak neki közben mások is. Akkor azt sem akarom hogy közben arra figyeljen mert akkor meg lehet azt nem fogja fel kellőképp amit én írok. Meg valakiknél az is gondot okoz hogy például fent van chaten de nem válaszol, vagy másnak ír a párjának meg nem. Én annyira nem is szeretem a facebookot. Naponta egyszer nézem meg pár percre vagy napokig fel se nézek. Ő se egy nagyon facebookos.

A skype-ra gondoltam még esetleg. Persze az e-mailnek az az előnye hogy ha nincs egy ideig a gépnél vagy nem tud rögtön írni, akkor ott az üzenet és látja, az nincs úgy időhöz kötve. A skype-n meg ha hívom akkor vagy fel tudja venni pont, vagy nem, vagy ott vagyok mikor hív, vagy nem. Persze meg lehet beszélni hogy egy bizonyos időpontban skypeolunk. Vagy például ha éppen van nála valaki akkor nem biztos hogy annyira skypeolna, ha valami vendége van 1-2 napra vagy szülei vannak nála de mondjuk pár mondatot beszélni pár perc...

Megjegyezte nekem amúgy többször, hogy mindig e-mailben vannak ilyen témák, meg akkor veszekszünk, személyesen meg már minden rendben meg én is mint aki megváltozik, olyan vagyok. Mondtam neki hogy hát ezért...

2018. aug. 5. 13:45
 10/23 A kérdező kommentje:

A telefonra szerintem sajnálná a pénzt, sms-t írni is csak akkor szoktunk ha muszáj.

A skype-on elgondolkozok mert lehet még az a legnormálisabb.

2018. aug. 5. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!