Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavarna, ha a párotok kb.27...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavarna, ha a párotok kb.27 éves koráig tanulna?

Figyelt kérdés

El tudnád-e fogadni, hogy pl. a párodnak még akkor is a tanulmányai lennének az elsődlegesek? Ez nem azt jelenti, hogy veled egyáltalán nem is foglalkozik vagy nem szeret stb., de mivel nem csak a papír miatt csinálja, hanem ténylegesen érdekli is, emiatt komolyan veszi és bejár az órákra, sokat tanul. Az egyetem miatt nem olyan rugalmas, így pl. nem ér rá bármikor vagy egy nagyobb távolságra való költözés nem megoldható. Nem kellene eltartanotok, de nem is lenne túlságosan eleresztve anyagilag és nem a nagy nyaralások, új kocsi, lakásvásárlás stb., lenne a legfontosabb számára. Ez elfogadható vagy ennyi idősen már azt várnátok el, hogy egy "kész" nővel/férfival éljetek együtt, aki már túl van ezeken, karriert épít és lehet vele biztosan tervezni pl. közös élet, lakás, házasság, gyerekek?

Kérlek, képzeljétek bele magatokat a helyzetbe és az alapján mondjatok véleményt! Eddig is ilyen szemlélettel (pl. tanulás az első) éltünk együtt és nem volt semmi probléma, de nem tudom, hogy az később változik-e. Tudom, hogy tanulni sosem késő, lifelong learning stb., de azért mégsem ez a "szokványos" és lehet, hogy valakit zavarna valamiért. Én pedig most erre vagyok kíváncsi, hogy ki hogyan viselné.

2018. júl. 14. 13:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

#8 Ne ez legyen az élete, de azért még dolgozzon is mellette? Gartulálok :D

Legyen már több ideje, de azért ne a szülei tartsák el, dolgozzon. Nem érzed, hogy kicsit lehetetlen?

2018. júl. 14. 14:51
 12/22 próbálokkedveslenni ***** válasza:
17%

"de arról egy szót sem írtál, hogy téged zavarna-e az, hogy a párod ennyi idős koráig tanul"

Na de bubu, olvasni sem tudsz? A "ezért nem jönnék össze vele." mondat szépen benne van a válaszomban.

Ez szerinted nem elég kifejező arra, hogy zavarna-e a dolog? Vagy a logika nem megy?

Igen, zavarna, ezért nem jönnék össze vele.

2018. júl. 14. 15:12
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nos az alapkérdés, hogy zavarna-e, ha ennyi idősen is tanul, az a válaszom, hogy: nem. :D Az én párom is idén lesz 27 és most csinálja az Msc képzést, még egy éve van. Az alapszakkal kicsit megcsúszott. Ő már az alapszak alatt is dolgozott diákmunkát, mikor azt elvégezte, elment teljes állásba, és emellett ment mesterre, igaz, azt levelezőn csinálja. Igazából nem mondhatni, hogy "ez az élete", alapszakon sem ült ott minden órán, minden egyes nap, és a mestert is csak azért csinálja meg, mert magasabb beosztásra számíthat úgy a jövőben, de sok újat nem tanul a szakmájáról, inkább a gyakorlatban a munkahelyen fejlődött sokat. Én büszke vagyok rá, hogy önfenntartó, dolgozik és mellette tanul, mert azért hiába nem színötös tanuló, a vizsgákra csak fel kell készülni és az elég húzós. Alapvetően ez klassz dolog, de örülök annak, hogy emellett más dolgok is fontosak neki, más céljai is vannak (pl. lakásvásárlás) és tesz is értük. Az, hogy valaki ennyi idősen is csak a tanulásnak éljen, minimális bevételből, mert "a tanulás az élete", hát... Ha még mondjuk azért teszi, mert olyan a képzés, hogy ennyi ideig tart és muszáj elvégezze, mert nem igazán tud addig elhelyezkedni, még úgy oké. De csak úgy, mert ennyi minden érdekli, nem tudom, kicsit luxusnak tartom. Persze munka meg család, stb mellett sokkal nehezebb tanulni, de azért valamikor el kell kezdeni a saját életét építeni az embernek, nem lehet örökké csak a tanulás az első. Én nem várom el, hogy ennyi idősen "kész" legyen, stb. csak érthető, logikus módon próbálja meg felépíteni a saját karrierjét, életét. Szép dolog a diploma, meg tök jó, hogy ennyi dologból kiműveli magát, csak aztán ott fog állni 30+ évesen, hogy van 5 diplomám, de még egy percet nem dolgoztam egyikbe sem igazán, és az élet többi területén sehol nem tartok... 24/N
2018. júl. 14. 15:26
 14/22 A kérdező kommentje:
Ezt írtad: "Tehát mivel a szememben 'dióda' az illető, ezért nem jönnék össze vele." Azt követően írtad ezt, hogy én leírtam, hogy milyen szakokról van szó (ami szerintem egyébként sem volt releváns a kérdés szempontjából) és te kifejtetted, hogy "lóf_szt" se ér az a diploma, hülyeség ilyen diplomákat halmozni és emiatt idiótának tartod azt, aki így tesz. Ugyanakkor, ha jogon vagy orvosin tanulna, akkor még megértenéd. Arról nem írtál egy szót sem, hogy az zavarna-e, hogy a párod még tanul mikor te már rég dolgozol és a részedről adódna-e ebből bármilyen probléma, okozna-e bármilyen problémát az az egy-két eltérés az életviteletekben stb. Szimplán arra alapoztad a véleményedet, hogy szerinted az hülye, aki ennyi diplomát szerez ilyen területen. Értettem, hogy nem jönnél össze egy ilyen emberrel, mert ezt sikerült (nem éppen kulturált módon) kifejezned, de bocsáss meg, a válaszod nem volt túl hasznos a kérdés szempontjából.
2018. júl. 14. 15:30
 15/22 A kérdező kommentje:

Akik normálisan válaszoltak a kérdésre, azoknak köszönöm szépen!

Én is dolgoztam már az első alapképzés mellett is és most is olyan munkám van, ami szakmailag is hasznos és nagyon sok tapasztalatot jelent, nagyon szeretem. Ezt én mindig is fontosnak tartottam és az tényleg nagy hiba lenne, ha nulla gyakorlattal lépnék ki az egyetemről majdnem 30 évesen (de szerintem ez fiatalabb korban is így van). Ugyanakkor nappalin tanulok és a következő diplomámat is így tervezem megszerezni. A szüleim támogatnak, de ez nem azt jelenti, hogy nincsen semmim és majd csak akkor kezdek el gyűjtögetni, ha már lediplomáztam. Azt a pénzt, amit eddig megkerestem szinte mind félretettem és a jövőben is így fogok tenni, ebből azért már el lehet indulni valamerre. Viszont amíg tanulok, addig nem szeretnék belevágni nagyobb léptékű dolgokba, mint pl. ház, házasság, gyerek.

2018. júl. 14. 15:41
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem párom doktoriig ment. 32 éves korában végez. Nappalin csinálta meg a Bsc Msc-t. Nem zavart. Sosem szóltam bele a tanulmányába, nem replikáztam az anyagiak miatt.
2018. júl. 14. 15:43
 17/22 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem egyáltalán nem baj, sőt, tök jó, hogy képzed magad folyamatosan, ez alap kéne hogy legyen mindenkinek, ráadásul olyat csinálsz, amit szeretsz. Programtervező kolléga agymenését meg hagyd figyelmen kívül.
2018. júl. 14. 16:09
 18/22 anonim ***** válasza:
74%

Ha minden jól megy én is 27 leszek, mire befejezem az egyetemet. Persze mellette dolgozom, de nem vagyok eleresztve anyagilag. Akit ez zavarna vagy az, hogy még egyetemre járok, az valószínűleg nem a megfelelő ember számomra.

Gondolom te is magad miatt jársz egyetemre, be is akarod fejezni és ha valaki igazán szeret, akkor ebből nem csinál nagy ügyet, hiszen előbb-utóbb úgyis elvégzed az egyetemet, azt a pár évet meg ki lehet bírni. Egy jó párkapcsolatban a "nehezebb" időket is együtt vészeli át a két fél. :)

2018. júl. 14. 16:59
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Egyetemre jársz és gyakorira ilyen hülyeségeket irsz ki, gratula.XD
2018. júl. 14. 17:10
 20/22 anonim ***** válasza:
16%

Nem.

Ha mellette dolgozik, igen, de egyébként nem.

Elég sokat mond valakiről, ha majdnem 10 év alatt nem volt képes befejezni egy szakot az egyetemen - kivéve orvos.

2018. júl. 14. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!