Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavarna, ha a párotok kb.27 éves koráig tanulna?
El tudnád-e fogadni, hogy pl. a párodnak még akkor is a tanulmányai lennének az elsődlegesek? Ez nem azt jelenti, hogy veled egyáltalán nem is foglalkozik vagy nem szeret stb., de mivel nem csak a papír miatt csinálja, hanem ténylegesen érdekli is, emiatt komolyan veszi és bejár az órákra, sokat tanul. Az egyetem miatt nem olyan rugalmas, így pl. nem ér rá bármikor vagy egy nagyobb távolságra való költözés nem megoldható. Nem kellene eltartanotok, de nem is lenne túlságosan eleresztve anyagilag és nem a nagy nyaralások, új kocsi, lakásvásárlás stb., lenne a legfontosabb számára. Ez elfogadható vagy ennyi idősen már azt várnátok el, hogy egy "kész" nővel/férfival éljetek együtt, aki már túl van ezeken, karriert épít és lehet vele biztosan tervezni pl. közös élet, lakás, házasság, gyerekek?
Kérlek, képzeljétek bele magatokat a helyzetbe és az alapján mondjatok véleményt! Eddig is ilyen szemlélettel (pl. tanulás az első) éltünk együtt és nem volt semmi probléma, de nem tudom, hogy az később változik-e. Tudom, hogy tanulni sosem késő, lifelong learning stb., de azért mégsem ez a "szokványos" és lehet, hogy valakit zavarna valamiért. Én pedig most erre vagyok kíváncsi, hogy ki hogyan viselné.
#8 Ne ez legyen az élete, de azért még dolgozzon is mellette? Gartulálok :D
Legyen már több ideje, de azért ne a szülei tartsák el, dolgozzon. Nem érzed, hogy kicsit lehetetlen?
"de arról egy szót sem írtál, hogy téged zavarna-e az, hogy a párod ennyi idős koráig tanul"
Na de bubu, olvasni sem tudsz? A "ezért nem jönnék össze vele." mondat szépen benne van a válaszomban.
Ez szerinted nem elég kifejező arra, hogy zavarna-e a dolog? Vagy a logika nem megy?
Igen, zavarna, ezért nem jönnék össze vele.
Akik normálisan válaszoltak a kérdésre, azoknak köszönöm szépen!
Én is dolgoztam már az első alapképzés mellett is és most is olyan munkám van, ami szakmailag is hasznos és nagyon sok tapasztalatot jelent, nagyon szeretem. Ezt én mindig is fontosnak tartottam és az tényleg nagy hiba lenne, ha nulla gyakorlattal lépnék ki az egyetemről majdnem 30 évesen (de szerintem ez fiatalabb korban is így van). Ugyanakkor nappalin tanulok és a következő diplomámat is így tervezem megszerezni. A szüleim támogatnak, de ez nem azt jelenti, hogy nincsen semmim és majd csak akkor kezdek el gyűjtögetni, ha már lediplomáztam. Azt a pénzt, amit eddig megkerestem szinte mind félretettem és a jövőben is így fogok tenni, ebből azért már el lehet indulni valamerre. Viszont amíg tanulok, addig nem szeretnék belevágni nagyobb léptékű dolgokba, mint pl. ház, házasság, gyerek.
Ha minden jól megy én is 27 leszek, mire befejezem az egyetemet. Persze mellette dolgozom, de nem vagyok eleresztve anyagilag. Akit ez zavarna vagy az, hogy még egyetemre járok, az valószínűleg nem a megfelelő ember számomra.
Gondolom te is magad miatt jársz egyetemre, be is akarod fejezni és ha valaki igazán szeret, akkor ebből nem csinál nagy ügyet, hiszen előbb-utóbb úgyis elvégzed az egyetemet, azt a pár évet meg ki lehet bírni. Egy jó párkapcsolatban a "nehezebb" időket is együtt vészeli át a két fél. :)
Nem.
Ha mellette dolgozik, igen, de egyébként nem.
Elég sokat mond valakiről, ha majdnem 10 év alatt nem volt képes befejezni egy szakot az egyetemen - kivéve orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!