Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavarna, ha a párotok kb.27...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavarna, ha a párotok kb.27 éves koráig tanulna?

Figyelt kérdés

El tudnád-e fogadni, hogy pl. a párodnak még akkor is a tanulmányai lennének az elsődlegesek? Ez nem azt jelenti, hogy veled egyáltalán nem is foglalkozik vagy nem szeret stb., de mivel nem csak a papír miatt csinálja, hanem ténylegesen érdekli is, emiatt komolyan veszi és bejár az órákra, sokat tanul. Az egyetem miatt nem olyan rugalmas, így pl. nem ér rá bármikor vagy egy nagyobb távolságra való költözés nem megoldható. Nem kellene eltartanotok, de nem is lenne túlságosan eleresztve anyagilag és nem a nagy nyaralások, új kocsi, lakásvásárlás stb., lenne a legfontosabb számára. Ez elfogadható vagy ennyi idősen már azt várnátok el, hogy egy "kész" nővel/férfival éljetek együtt, aki már túl van ezeken, karriert épít és lehet vele biztosan tervezni pl. közös élet, lakás, házasság, gyerekek?

Kérlek, képzeljétek bele magatokat a helyzetbe és az alapján mondjatok véleményt! Eddig is ilyen szemlélettel (pl. tanulás az első) éltünk együtt és nem volt semmi probléma, de nem tudom, hogy az később változik-e. Tudom, hogy tanulni sosem késő, lifelong learning stb., de azért mégsem ez a "szokványos" és lehet, hogy valakit zavarna valamiért. Én pedig most erre vagyok kíváncsi, hogy ki hogyan viselné.

2018. júl. 14. 13:21
1 2 3
 1/22 próbálokkedveslenni ***** válasza:
52%

"Nem kellene eltartanotok, de nem is lenne túlságosan eleresztve anyagilag"

Ugye nem csak az ösztöndíjból él havonta? Tehát dolgozik is már az egyetem mellett.

2018. júl. 14. 13:33
 2/22 A kérdező kommentje:
A szülők finanszíroznák a költségeit pl. lakhatás, tandíj (hiszen ennyi évet nem lehet államin tanulni), de mellette dolgozna is, mert kell a szakmai tapasztalat.
2018. júl. 14. 14:00
 3/22 próbálokkedveslenni ***** válasza:
68%
Mit tanul?
2018. júl. 14. 14:07
 4/22 A kérdező kommentje:
Az is számít? (csak kérdezem) Két alap- és egy mesterképzés, mindegyik nyelvszak.
2018. júl. 14. 14:10
 5/22 próbálokkedveslenni ***** válasza:
56%

Számít. Tehát lóf_szt sem ér majd a diplomája :) Aki a nyelvtudásával keres pénzt (és nem középiskolában tanítás a célja), az nem a diplomájával teszi ezt.

Azok beszélik a nyelvet anyanyelvi szinten és elmennek tolmácsnak-fordítónak-nyelviskolát nyitnak...

Semmit nem számít, hogy halmozza a 'nyelvszakos' diplomákat.

Tehát mivel a szememben 'dióda' az illető, ezért nem jönnék össze vele.

Egy orvos - jogász - hasonló szakokon sok évig tanulót megértenék btw.

2018. júl. 14. 14:14
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
A párom is 24 került ki egyetemről, én legalább 24 leszek, de lehet még doktorit is csinálok. Szóval a páromat nem zavarja, fordított esetben engem sem zavarna. Bár azért én alkalmi munkákat vállalok a szakmámban, így van egy kis saját pénzem.
2018. júl. 14. 14:19
 7/22 A kérdező kommentje:
Én meg olyannal nem jönnék össze, aki szerint egy diploma ***-t se ér és idiótának tartja azt, aki tanul. Ez ilyen. Nekem megéri, mert ez érdekel és ezt szeretem, illetve max. előnyöm származik abból, hogy diplomám is van, hátrányom nem gondolnám.
2018. júl. 14. 14:28
 8/22 anonim ***** válasza:
24%
Nekem ennyi idősen egy felnőtt férfire van szükségem, aki eltartja magát, és akivel nem sokára közös lakást vehetek, nem pedig egy egyetemistára... Sajnálom. Persze a tanulás az első, de nem 27 évesen... Akkor se késő, de normális munka mellett, nem úgy, hogy a szülei tartják el.. És ne ez legyen az élete..
2018. júl. 14. 14:33
 9/22 próbálokkedveslenni ***** válasza:
7%

Na látod, most igazoltad, hogy a diplomád semmit sem ér, mert a magyar szöveget sem értetted meg.

Nem a nyelv szakos diplomával van a baj, hanem azzal, hogy fölöslegesen halmozod.

Egy anglisztika Bsc is pontosan ugyanannyira elég ha ezzel akarsz dolgozni, mintha lenne mellette 6 másik nyelvből is Bsc-d. Kivétel ismét, ha közoktatásban akarsz tanítani, mert oda kell az Msc pl.

Elárulom neked bubus, hogy Programtervező Informatikus Bsc diplomám van. Ugyanez igaz ott is, hogy full fölösleges Msc-t végezni belőle annak, aki nem akarja tanítani. Sőt igazából a Bsc diploma sem fontos, hanem az, hogy tudjon az illető programozni és angolul.

2018. júl. 14. 14:36
 10/22 A kérdező kommentje:

Elárulom neked "Bubus", hogy te nem is magára a kérdésre válaszoltál. Azt leírtad, hogy ez így nem ér semmit és nem érted meg, hogy valaki ennyit tanul ilyen szakokon, de arról egy szót sem írtál, hogy téged zavarna-e az, hogy a párod ennyi idős koráig tanul és emiatt néhány dologban különbözik az életviteleket. Ez volt a kérdés és nem az, hogy megérted-e, tanulnál-e ennyi évig, megéri-e ennyi évet tanulni stb. Ha ez érdekelt volna és erre szerettem volna válaszokat kapni, akkor nem így tettem volna fel a kérdést.

Nekem megéri ennyi évet tanulni, mert nekem ez fontos. Igen, elmehettem volna dolgozni úgy is, hogy nyolc általánosom és néhány nyelvvizsgám van vagy szimplán úgy, hogy beszélek nyelveket. Ugyanakkor van lehetőségem arra, hogy tanuljak és szeretek is tanulni, így úgy gondolom, hogy ezt megéri kihasználni. Én úgy gondolom, hogy van is különbség aközött, hogy valaki nyelvszakot végzett, tanult szaknyelvet, nyelvészetet és utána még fordító, tolmács képzést is végzett és aközött, hogy valakinek van egy nyelvvizsgája. Lehetséges, hogy előnyöm nem származik belőle, hogy több diplomám van, de hátrányom sem.

2018. júl. 14. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!