Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire tartjátok "gáznak"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire tartjátok "gáznak" ha a párotok nem beszél idegen nyelveket?

Figyelt kérdés

Akár ismerkedésnél vagy már párkapcsolatban, ha ti beszéltek akármilyen másik nyelven, de a másik fél annyira nem.

Manapság "alapnak" számít ez szinte.

Ha a másik fél zavarban van emiatt vagy nektek kéne vele gyakorolni, esetleg külföldön leginkább csak ti beszélnétek, nem értene rögtön sok dalszöveget vagy idézetet, amit küldtök neki... Zavarna ez titeket? Mit gondoltok az ilyen helyzetekről?

2018. márc. 19. 13:01
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:

Alapjábavéve nem ítélem el, ha ilyen emberrel találkozok, de nem lenne praktikus ilyen emberrel kapcsolatba lennem.

A párommal angolul nézünk filmeket is, mert az eredeti szinkront szeretjük. Hasznosnak tartom abból a szempontból is, hogy angol olvasmányokra, vagy bármely média tartalmakra rákeresek interneten, nincs leszűkítve minden csak magyar nyelvűekre. Zenében is leggyakrabban angol előadók vonzanak. Egyetemen is sok tananyag a könyvtárban angol nyelven volt megtalálható.

Beszélgetés szempontjából viszont nekem nehézkes, mert nem szeretem az akcentusom, ezért szívesen rábízom arra, aki jobban beszéli, de ha muszáj, akkor némileg én is tudok társalogni.

2018. ápr. 27. 13:54
 42/62 anonim ***** válasza:

Nem tartom gáznak, ha nem beszél, azt inkább, ha élből elutasítja, és abszolút nem érdekli.

Pl a párom diszlexiás, nem tanult idegen nyelvet a suliban, nem érettségizett belőle. Ettől még amúgy bejárt az angolórákra, és hiába nem foglalkozott vele a tanár direkt, csomó minden ragadt rá, úgyhogy ért angolul, mikor külföldön valahol vagyunk, és idegenvezetés, tárlatvezetés van, akkor kell csak néhány szakmaibb kifejezést lefordítanom neki, és vett egy angolkönyvet, kettesben szoktunk angolozni, már egész jól tud beszélni is (mikor összejöttünk, a köszönésen kívül nem tudott megszólalni angolul).

Nyilván nem lesz sose nyelvszakos angoltudós, de egy középszintű nyelvvizsga a cél, és arra simán van esélye, mert AKARJA, és próbálkozik. Ez nálam ezerszer többet jelent, mintha randin közölte volna, hogy ja, már van 2 felsőfokú nyelvvizsgája. :D (Nekem van egy, de 0 erőfeszítéssel csináltam meg, mert az angol "ragad" rám magától, így nem is érzem nagy teljesítménynek, tényleg konkrétan 0 percet készültem tudatosan az angol vizsgáimra... pedig túl vagyok már néhányon :D amit a párom csinál, a szememben nagyobb dolog, még akkor is, ha csak egy érettségi szintig jut el.)

Azt nem igazán tudná bevenni a gyomrom, ha valaki csak úgy kijelentené, hogy ő ezzel foglalkozni se hajlandó, még véletlenül se akarja, hogy legalább egy "nagyjából értem mit mondasz / nagyjából értem mi van odaírva" szint ráragadjon... Számomra fura szántszándékkal elzárkózni bármiféle tudás elől.

2018. ápr. 27. 14:04
 43/62 anonim ***** válasza:
Ez se mervado a parvalasztasban.
2018. ápr. 27. 14:19
 44/62 anonim ***** válasza:
62%

Én kicsit sznobnak fogok hatni, de nekem fontos, hogy legalább angolul egy magabiztos szinten tudjon. Sokat jártam a világban, 3 nyelven beszélek folyékonyan és sok külföldi barátom van. Támogatnám a párom hogy fejlessze tudását, de ha nem látnék igyekezetet, nem tudnám összeegyeztetni hosszú távon az életünket.

29/N

2018. ápr. 27. 14:58
 45/62 anonim ***** válasza:
37%
Akinek ez számít az nem normális, érzelmi analfabéta. Ha ismerkedek valakivel hol érdekel az, hogy tudjon angolul beszélgetni, mikor ennél vannak sokkal fontosabb szempontok. Megdöbbenek némely válaszon akiknek ez fontos szempont. És, ha olyan emberbe szeretnek bele, aki nem tud idegennyelvet? Ezért a kis apróságért nem jönnének össze? Ilyen hülyeségekért lehet elhalasztani egy jó kapcsolatot.
2018. ápr. 27. 15:54
 46/62 anonim ***** válasza:
53%

Nem az idegen nyelv tudása a fontos. Nem szeretem azokat az embereket, akik direkt elzárkóznak valami megtanulása elől, és nem szeretnének fejlődni. Nem az zavar, hogy nem beszél x nyelven, mert meg lehet oldani az életet anélkül is, hanem a mögötte levő mentalitás zavar.

2018. ápr. 27. 15:59
 47/62 anonim ***** válasza:
0%
Miért lenne gáz? Ha például a párom angol anyanyelvű, és nem tud más idegen nyelvet, mert úgy érzi minek, ha a perfekt anyanyelvi angol tudásával tökéletesen boldogul.
2018. ápr. 27. 16:51
 48/62 anonim ***** válasza:

#45 “fontosabb szempontok”

Ez szubjektív, mindenkinek más fontos, amit te annak ítélsz, lehet hogy másnak nem az. A vélemény különbséget el lehet fogadni. Manapság tényleg annyira elterjedt dolog az angol, hogy ciki, ha valaki nem ismeri a nyelvet egyáltalán:)

Biztos vannak olyan dolgok, amiket te is cikinek ítélsz, mert annyira természetesnek számít az, hogy valaki tudja. Pl. A legtöbb helyen természetes az, hogy az ember tud autót vezetni és van könyve. Na most ha én jövök azzal, hogy ez nekem nem megy, akkor érthetőnek tartom, ha emiatt valaki kínosnak ítél és talán nehezen tudja elképzelni a jövőjét velem... vagy biciklizni nem tudok, akkor biciklizős emberke számára ez erős hátrány és negatívum:).

2018. ápr. 27. 17:46
 49/62 anonim ***** válasza:
#47 Ōöö? Mert angol nyelvvel szinte bármelyik országban boldogulni lehet, de magyar nyelvvel nem?
2018. ápr. 27. 17:48
 50/62 anonim ***** válasza:
100%
A franciát tudja az a fontos
2018. ápr. 27. 17:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!