Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez az újabb szokás a pasiknal?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez az újabb szokás a pasiknal?

Figyelt kérdés

Mostanában többször olvasom itt hogy ha pl ők elhivnak egy lányt kávézni, kajálni, moziba vagy bárhova elvarjak hogy a lány fizesse a maga részét. De miért? Mi ez a soherseg? Akkor minek a lányt elhivni ha nem fizetik neki ki? (

Itt most ne a pénzéhes, anyagias nőkről legyen szó, az egy másik téma. )

2018. márc. 6. 21:51
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld, én meg olvastam itt olyan kérdèst, ahol a hölgy háborgott, hogy mi az, hogy őt meg akarják hívni egy italra, vagy ajándékot akarnak neki venni. Ő ezt megalázónak érzi. Mert ő meg tudja venni magának, amire szüksége van. Erre varrjál gombot. Azt gondolom, hogy a női egyenjogúság új illemszabályokat hoz, de még nincs kiforrva az új szokásrendszer. Talán 2-3 emberöltő és letisztul, hogyan is kellene ezt csinálni, hogy senki se sértődjön meg. Addig marad az egyensúlyozás a hagyományos illemszabályok és az emancipáció között. Most őszintén: illik egy nőnek elhívnia a férfit (első) randira? Elméletileg igen, hiszen egyenjogúság van. Gyakorlatilag nem szokàs. Ha a nő hívta el a férfit, akkor evidens, hogy a nő fizet mindent? Elméletileg igen, mert egyenjogúság van, gyakorlatilag viszont szokatlan, furcsa. Az a lényeg, hogy a randipartnerek passzoljanak. Tulajdonképpen ez egy jó szűrő. Ha nem egyeznek a nézetek a "ki fizessen a randin?" kérdésben, akkor ott komoly értèkrendbeli különbségek vannak.
2018. márc. 6. 23:27
 42/62 anonim ***** válasza:
66%
"Mi ez a soherseg?" Ezt kérem ugy nevezik, hogy sz-rrágás!
2018. márc. 6. 23:27
 43/62 anonim ***** válasza:
15%
A férfinak ugyanannyi joga van elvárni valamit, mint a nőnek. :)
2018. márc. 7. 00:46
 44/62 anonim ***** válasza:
64%
A magyar pasik egyresze rettento soher.
2018. márc. 7. 00:56
 45/62 anonim ***** válasza:
30%

Az a sóher, amelyik ha megkívánod a dánszalámit, a kezedbe nyomja a párizsit, mert ugyanaz, de ha te rákérdezel, hogy a ginisz helyett miért nem Borsodi bivalyt vesz, akkor nekiáll hőbörögni.

Csak ne lepődjetek meg, ha a szia mizu helyett az lesz a rutinkérdés, hogy szia hol tartasz az emancipációban. :D

31/f

2018. márc. 7. 01:04
 46/62 anonim ***** válasza:
84%

Bele ne dögöljetek 500 forintba, komolyan... Nő létemre tök természetes meghívni akár egy barátomat is valamire, vagy adni a barátaimnak, szeretteimnek, vagy BÁRKINEK, akire kíváncsi vagyok random dolgokat. Ez nem arról szól, hogy a nő ingyenélő meg csóró meg tudom is én, hanem arról, hogy jó benyomást akarok tenni és kedveskedek neki azzal, hogy meghívom. Bár sok "pasika" még a beszélgetésselis úgy van, hogy ő ír a nőre, azzal, hogy meséljen valamit. Srácok, ha ti kezditek a játékot, játsszátok végig rendesen.

1: A nő dolga, hogy fizessen maga helyett, vagy akarjon fizetni, vagy "visszahívjon" a későbbiekben titeket valamire, vagy legközelebb már a saját részét állja. A nő dolga, hogy olcsót válasszon, ha te hívod meg. De ami a nő dolga, az a nő becsületessége és lelkiismerete és qrvára semmi közötök hozzá. Ha nem tetszik, válasszatok mást.

2. A férfi dolga, hogy ha elhívta a lányt, meg is hívja. A férfi dolga eldönteni, hogy mennyire megy puccos helyre, a férfi dolga, hogy milyen nőt visz a randira és hányat. A nőnek qrvára semmi beleszólása abba, hogy a férfinek mi a dolga.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy...

1. Mindenki leszarja, ha neked az a 6. randid, amit te fizetsz. Senki sem kérte, hogy hívj meg előttem még 5 lotyót, vagy menj randira agyatlanul bárkivel.

2. Ha nem tetszik amit a másik művel, akár férfi vagy, akár nő, nem muszáj folytatni. Sajnos a férfiak ennek ellenére szokták, a többség kibszott nagy mártír tud lenni.

3. Akkor fizess valamit, ha nem valamiért teszed, nem a pînáért, hanem mert jófej vagy. Akkor legalább nem vered magad földhöz akkor sem, ha nem lesz belőle viszonzás.

4. Lehet sóherkedni, de úgy gondolom, 1000 forint alatt egy átlagos embernél ez nem pénz kérdése, hanem udvariasság kérdése. Ha nekem igényem van arra, hogy valakivel találkozzak, kényelmes helyen legyünk, ami neki is kényelmes, és élvezzük egymás társaságát, akkor azért meg is fogok tenni mindent. Ha kell, fizetek helyette, mert én vele akarok lenni és ott akarok lenni. Ha valaki nem fontos ennyire, vagy távolról sem éri meg ennyire -szaros 500 forintra- mi az anyámnak hívod randira? Ugye, hogy így már más a súlya a randinak? Ugye, hogy így már nem akarsz minden random lotyót leszólítani? Na, tessék.

Azt a nőt kell randira hívni, aki megérdemli. Ezért nem kell vadidegenekkel randizni. Ha pedig ez olyan nehéz, szívetek joga, de nem kell csodálkozni, h valaki inkább azt választja, aki ebből nem csinál ügyet.

2018. márc. 7. 04:44
 47/62 anonim ***** válasza:
88%

Meg fogsz lepődni:

Meghívtam egy lányt, és egyszerűen nem hagyta hogy én álljam a számlát. Nem tudtam hova tenni a dolgot. Szerinte épp elég hogy elvittem, nem akarja hogy én fizessek mindent.

Pedig én nem sóherkedtam volna. Pont nem érdekelt mi mennyibe kerül, mert örültem hogy eljött. Erre nem hagyta...

2018. márc. 7. 05:44
 48/62 anonim ***** válasza:
87%

Az oldal meghasonlottságát mutatja, hogy a feminácikat gyűlölitek azért, hogy nektek kell meghívni valakit, közben pont a feminácik azok, akik megsértődnek azon, hogy gyenge nőként kezelik őket, mert ki tudják fizetni a saját kávéjukat. Ébredjetek már el, a nő eltartása, a nő hercegnőként kezelése a régi rendszerből jön, a régi rendszer hívei nagyon szívesen sütnek főznek otthon, de az biztos, hogy randin fizetni nem fognak.

Ahogyan a barátaimmal is felváltva hívogtajuk meg egymást, úgy a partneremmel is. A házimunkát nem azért osztjuk meg, mert femináci vagyok, hanem mert mindketten ugyanannyit dolgozunk és ő is ott lakik. És ha nem hív meg elsőre, valószínűleg nem lesz második randi, mert ebből látszik, hogy nem érdeklem annyira. Ettől még nem vagyok golddigger, pl első randira sosem megyek úgy, hogy együnk valamit, csak kávé, üdítő.

És nem érdekel, ha neki a tizedik randija vagyok egy hónapban. Ha én nő létemre csak azzal megyek randizni,aki valamiért megfogott, és évente van annyi randim, mint egy pasinak egy hónapban, akkor neki is legyen már tartása, nem?

A legutóbbi randimon a férfi meghívott egy kávéra és olyan jót beszélgettünk, hogy gondolkodás nélkül mondtam, hogy igyunk még egyet, meghívom. Elfogadta és nem tartom ezért sóhernek. Ilyen is van.

2018. márc. 7. 06:19
 49/62 anonim ***** válasza:
100%

46: +1.

Az is probléma, hogy nem kene boldog-boldogtalanf randira hívni.

A minap irtam ki egy kerdest, tarskeresos randizassal kapcsolatban es a valaszok szerint tuti nem érdeklem a pasit, ha ket hét utan meg nem hívott randira. Szerintem meg tok normális a hozzáállása, nem kell mindenkit elhivni rögtön akivel levelezni kezdesz, elhiszem azt, hogy az drága lenne, hisz az mondjuk hetente 2000 forint (ha heti egyszer randizol). Beszélgettem egy másik sraccal is, o mar a második uzenetvaltasban elhivott randizni. Na ezt kell elkerülni. Ha az ember tarskereson ismerkedik nem kell mindenkit azonnal randira hívni aki válaszol az uzenetekre.

Nyilván ez most a tarskeresorol szólt, de élőben sem mas a helyzet, ha mondjuk barati társaságból hivsz el valakit, logikus hogy meghivod, hisz le akarod nyugozni a partnert, kedves vagy vele es illemtudo. Mert igenis ez szerintem illem. Legalábbis az elso randinal. En személy szerint elso randin elfogadnám a kávé arat, a másodikra pedig mar en hívnám meg, utana pedig mar lehet dönteni, hogy felesbe fizetünk vagy felváltva hívjuk meg egymást. Havi-kéthavi kávézás meghivastol senki nem fog csődbe menni.

2018. márc. 7. 07:38
 50/62 anonim ***** válasza:
88%

Ez a "nem fizetem a TE kávéd, mert az előző 4 randiból nem lett semmi" pont ugyanaz, mintha én meg azért kotorászok a pasim telefonjában és féltékenykedek, mert ugyan ő soha nem adott okot, de az előző 4 pasim megcsalt.

Mi köze van a lánynak az első randin a TE előző 4 sikertelen randidhoz? Semmi.

Én se azzal indítok, hogy keverek egy ordas nagy pofont, mert múlt héten első randin taperolt a Jóska, akkor te is biztos ilyen tapló vagy. Ha ez lenne az előítéletem, eleve el se indulok otthonról.

Nem olyan csajokat kell randira hívni, akikből kinézed, hogy csak potyázni akar, de te egyáltalán nem érdekled. Ennyire egyszerű.

2018. márc. 7. 07:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!