Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez az újabb szokás a pasiknal?
Mostanában többször olvasom itt hogy ha pl ők elhivnak egy lányt kávézni, kajálni, moziba vagy bárhova elvarjak hogy a lány fizesse a maga részét. De miért? Mi ez a soherseg? Akkor minek a lányt elhivni ha nem fizetik neki ki? (
Itt most ne a pénzéhes, anyagias nőkről legyen szó, az egy másik téma. )
Gondolom ez a szokás azóta alakulhatott szép fokozatosan ki amióta nem CSAK és kizárólag a férfi kap fizetést, a nő pedig kereset hiján viszi a háztartást.
Ennek ellenére, ha én hívom el valahová akkor fizetem. Ám egy másik kérdésnél kifejtettem a másik oldalát is a dolognak.
Viszont nem pont inkább rátok nézve sóherség a másiktól elvárni minden anyagi fedezetet? Vagy már a saját kávédat sem tudod kifizetni anélkül, hogy szívnád érte a fogad?
Provokatív a kérdés (felteszem szándékosan lett így megfogalmazva), a véleményem a következő:
Sok férfi valóban "sóher", de a nők között is sok az aki természetesnek veszi, hogy az ő részét mindig a férfi állja, ami ugyanolyan rossz, mivel ez nem természetes dolog, hanem egy gesztus.
Amivel én például élek is, amennyiben nem él vissza vele a nő. Ha szándékosan túlköltekezik a rovásomra, akkor ott "saját rész fizetve" lesz, és nem zavar, ha többé nem találkozunk. Ha szolidan fogyaszt (közepes szinten) akkor állom én, de szeretem tudni, hogy nem vette természetesnek, mert az intő jel lehet a későbbiekre (talán a "mindig a férfi fizet mindenért" elvet vallja, amit én ellenzek, kapcsolatban a legtöbb terhet a felek meg kellene, hogy osszák körülbelül egyenlő mértékben. És itt nekem az az érzésem lenne, hogy a jövőben is elvárná, hogy mindig én fizessek mindent - viszont én nem ezért vagyok. Nem illünk össze ez esetben amúgy sem.)
Nem, a sóherság az, amikor a saját részedet a másikkal akarod kifizettetni.
Komolyan, egyesek már azt is ki fogják kérni maguknak, hogy a boltban fizetniük kell és nem ingyen kapnak mindent :D
Soha eszembe se jutott, hogy ha randira hívok egy lányt vagy akár csak egy ismerős lányt kávézni, hogy ő fizessen.
És ugyanez igaz az ismerettségi köreimre is.
Csak az itteni "rendes-kedves-csendes-jófiú" srácok akadnak ki a kérdésen. :D
Szerintem azóta jött ez szokásba, mióta a nők is keresnek és nem képesek egy egyértelmű igennel/csókkal, nemmel/nem egymást keressükkel jelezni szándékai komolyságát. A majd beszélünk, meglátjuk, majd hívlak már nem igazán működik. Igaz én olyan vagyok, aki fizet, de még tudom érteni azt, aki nem.
31/f
Épp úgy ahogy az itteni "liberális, egyenlősségpárti, kedves, rendes, nem anyagias" nők veszik teljesen természetesnek, sőt elvárandó dolognak.
"Én is annak a híve vagyok hogy később felezés van pl a nő hívja el a férfit második alkalommal."
Ha a második alkalommal is a férfi a meghívó fél ("mert az a férfi dolga"), akkor a nőnek ugyanannyi joga lesz azt mondani, hogy "de hát ő hívott meg, akkor nehogy már nekem kelljen fizetnem".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!