Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Beházasodnál egy ilyen családba?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Beházasodnál egy ilyen családba?

Figyelt kérdés

A mentális beteg lányukat intézetbe adták,pedig otthon is lehetne ápolni, és adottak is a lehetőségek, nem túl idős (50-es éveik végén) járó szülők, 2 tehetős testvér. Valahogy olyan kegyetlennek érzem.

A bátyja a barátom és csak 5 hónapja vagyunk együtt.

2018. jan. 19. 17:52
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Az öröklődésnek kicsi a valószínűsége.Szülők,nagyszülők,nagybácsik/nénik,testvérek között nincs más beteg csak ő,nem aggódom emiatt.Én erkölcsileg kérdőjeleztem meg az intézetbe adást.

30 éves, 2-3 éve van már ott.

2018. jan. 25. 12:15
 32/36 anonim ***** válasza:
75%

Látszik, hogy nem gondoztál még felnőtt embert. Nem véletlenül megy tönkre tőle gyakorlatilag mindenki. Ha szerinted annyira erkölcstelen, vedd gondozásodba a lányt. Maximum két hét és sírva vinnéd vissza.

Fogalmad sincs róla mekkora lelki és fizikai terhet jelent. Ítélkezel anélkül, hogy megpróbálnád elképzelni egyáltalán a helyzetüket. Ezek után a pasid helyében ÉN nem vennék el, mert annyi empátia nem szorult beléd, mint egy kávéskanálba...

2018. jan. 25. 12:59
 33/36 A kérdező kommentje:
Ha pl. Úgy ismerem meg a párom hogy éppő gondozza vagy most venné magához mindenben segítenék neki. Egy érző emberről beszélünk nem egy háziállatról vagy egy tárgyról.
2018. jan. 25. 13:06
 34/36 anonim ***** válasza:
78%

Nos. Elmondok neked egy történetet.

Az én mamám rákos lett, én főiskolán voltam. Anyam ápolta, én hétvégente tudtam segíteni, mivel koleszos voltam.

Anyunak nem volt szíve beadni sehová (nem anyagi okokból), hanem ő gondoskodott róla. Pár hét, hónap alatt teljesen felőrölte a dolog. Utána gyógyszerekkel kezelte magát évekig (mái napig nem heverte ki).

Nekem is az a kép van előttem ahogy pakolom be a kádba a lefogyott nagymamám, aki meg sem ismer.

Mentalisan, szervileg beteg ember, szinte egyre megy. Kicsinálja hosszú távon a családot.

Ne ítélkezz, nem voltál hasonló helyzetben.

Hozzáteszem, én nem beszélném le utólag anyumat az otthoni ápolásról, de ha tudom hogy évekig tartott volna... Nem tudom...

Törjön bárki pálcát a fejem felett, de ha a családtagom épségéről van szó: inkább egyikük meneküljön meg, minthogy 2t veszítsek.

30F

2018. jan. 25. 13:43
 35/36 anonim ***** válasza:
Bizony.Addig ne mondogasd hogy bezzeg te nem adnád be amíg nem voltál ilyen helyzetben.
2018. jan. 26. 06:34
 36/36 anonim ***** válasza:
60%

Te egy nagyon naiv kislány vagy. Fogalmad sincs milyen egy fizikailag vagy mentálisan sérült embert gondozni.

Nincs jogod pálcát törni a szülők felett, nem tudod min mentek keresztül mire meghozták ezt a döntést.

Egyrészt arra is gondolni kell, hogy ők 1x már nem lesznek mi lesz vele? Nincs senkinek sem joga elvárni más gyerekétől, hogy feláldozza az életét a mentálisan beteg testvéréért.

Tisztában vagy azzal mit kapnak akik otthon ápolják valamelyik szerettüket? Még alamizsnának sem lehet nevezni nem, hogy megélni belőle.. Könnyen jár a szád, hogy Te segítenél ápolni.. Garantálom 1 hónapot sem bírnál.

Menj egyszer be egy ilyen intézetbe és beszélgess el kicsit az ott dolgozókkal. Másképp fogod látni a világot egyből. Nagyon hamar ki lehet égni

2019. dec. 12. 15:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!