Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan bírjam ki a szentestét az anyósjelölttel? Párom családja és ő is jön hozzánk vacsorára.
Miért, te az összes párodat családtagnak tekintetted?
Vagy akkor hogy határozod meg azt, ki a családod?
Azért ha már "anyósjelölt" a párja édesanyja, meg együtt élnek, az már nem csak holmi járogatás...
Felnőttkoromban 1 kapcsolatom volt/van, természetesen a családomnak tekintem a páromat. Vele élek, ő a legfőbb bizalmasom, ő a társam, vele közösen oldjuk meg a gondokat, vele örülünk együtt a jó dolgoknak, egy csapat vagyunk, közösek a pénzügyeink. Ha eljön az ideje, összeházasodunk, de nem akkor lesz csak a családom, hanem most is.
De pl nagymamám 30 évet élt le egy férfival házasság nélkül. Ők se voltak akkor család szerinted?
Nem a családod.
A család egy szociológiai és jogi fogalom.
Van olyan értelmezése, ami tágabb, jogilag nem rögzített tartós együttélési formákat is ide sorolja de túlzott szentimentalizmus az együtt élő párokat a család kategóriába sorolni. Lehetnek a szeretteim, az élettársam, a párom.
Az én fogalmaim szerint pedig még egy házastársi kapcsolat sem lehet család. Lehetsz nős, férjes, családod majd akkor lesz ha lesznek gyerekek.
Gyanítom fasírtban vagy a szüleiddel ezért akarod ezt a fogalmat ilyen tágan értelmezni.
Hogy definiálod a családot pontosan?
A családod az, akit annak tekintesz nem pedig egy jogi fogalom. Akitől a legtöbb szeretetet és támogatást kapod. Ez pedig egy jó párkapcsolatban a párod és nem a szüleid. Aki felnőtt ember létére sem képes elszakadni anyuka szoknyája alól, és mindig anyuka meg apuka az első, az nem tudom milyen jövőt akar a párjával.
Párommal mindketten jóban vagyunk a szüleinkkel, de ettől mi ketten képezünk egy családot. Ha a szüleink támogatásán meg hozzáállásán múlt volna az életünk most nem ott tartanánk ahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!