Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha ti munkanélkülitek lennétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha ti munkanélkülitek lennétek minden házimunkát ti végeznétek?

Figyelt kérdés

Együtt élünk a párommal, nemrég munkanélküli lettem.

Nem mondom, hogy ő tart el, hisz kapom a munkanélküli segélyt + vannak megtakarításaim és közös megtakarításaink is, tehát van mit berakni a közös kiadások fedezésére, bár kevesebbet mint eddig. Ő elvárja, hogy mivel egész nap itthon vagyok, ezért a házimunkát 100%-ban én végezzem, annyi a segítségem hogy hétvégén besegít.

De mivel nem kell eltartani engem, ezért igazságtalannak érzem azt, hogy minden rámhárul. Most ha otthonról dolgoznék, akkor is nekem kéne mindent csinálni? Akkor is mondhatná azt, hogy egész nap itthon vagyok és ráérek...

2017. dec. 11. 08:37
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
54%
Ebben az esetben így tartanám igazságosnak. Max. akkor nem, ha én épp beteg vagyok.
2017. dec. 11. 10:04
 12/43 A kérdező kommentje:

Szóval az a normális ha becsicskulok.

Értem.

2017. dec. 11. 10:09
 13/43 anonim ***** válasza:
77%
12# Na ez a hozzáállás szánalmas. De a te szavaiddal élve csicskuljon be ő??
2017. dec. 11. 10:14
 14/43 anonim ***** válasza:
68%
Te csicskulásnak érzed, más tök normális dolognak. Nekem pofám nem lenne ahhoz, hogy otthon b...am a rezet és semmi értelmeset ne csináljak, ha már egyszer otthon vagyok. Kiv., ha közben tanfolyamot végzek vagy vállalkozást viszek.
2017. dec. 11. 10:23
 15/43 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ez nonszensz.

Ha nyernél a lottón, sem kellene neked csinálnod mindent, mert milliárdos vagy.

Szerintem semmi köze a másiknak ahhoz, mennyire megterhelő összeszedned a kiadások felét. Akár örökségből van pénzed, akár lakáskiadásból, akár befeketetésből, akár olyan dologból, amiért nem kell beleszakadnod a munkába, nem tartozik rá, mennyire kemény munkát végzel.

Ennyi erővel az irodista végezzen minden melót, mert a fizikai munkásnak sokkal megterhelőbb elmosogatnia. Pf.

Átérzem a helyzeted, mert naggyon jó befektetést sikerült összehoznom. Lényegében "semmit" sem csináltam érte, csak hitelt vettem fel, vettem belőle valamit, majd eladtam, kifizettem a hitelt, vettem valami mást, és borzasztó sok pénzem maradt. Folyamatosan kapom, hogy miért nem végzem el az összes házimunkát, ha úgy sem csinálok semmit.

Én fizetem mindennek a felét, a szabadidőmmel én rendelkezek. Jól is néznénk ki, ha én takarítanék más után, mert a "munkám" egyszeri alkalom volt és tízmilliókat kerestem vele.

Amíg felesbe megy a pénz, a házimunka közös.

A szabadidőddel te rendelekezel. Nem maradnék olyannal, aki ELVÁRNÁ, hogy a szabadidőmben helyette is takarítsak.

Szívességből és kedvességből megteheted néha, de csak akkor, ha látod, hogy hálás érte.

Egyszerűen irigy, azt akarja, hogy szívj te is. Be akarja osztani az idődet, csak azért, mert féltèkeny, hogy neked több van

Amíg el tudod magad tartani, csak több a szabadidőd, ne áldozd be takarításra. Inkább úgy hivatkozz magadra, hogy egy kis szünetet tartasz 2 munkahely között, a munkanélküliség függő helyzetet sugall, de te anyagilag független vagy.

2017. dec. 11. 10:25
 16/43 anonim ***** válasza:
40%

Én jelenleg munkanélküli vagyok és igen, nekem az a normális ha megcsinálom a házimunkát. Reggel felkelek, bevásárolok, van időm rendesen megfőzni a kaját, nem kapkodva. Aztán elmosogatok, rendet rakok stb. Végre van időm ablakot pucolni és egy csomó olyan dolgot megcsinálni, amire munka mellett sem időm, sem energiám nem volt.

Szerintem a te felfogásoddal van a baj, hiába nem "ingyen" laksz ott és hiába nem kell eltartani, tele vagy szabadidővel és elég nagy szemétség elvárni, hogy a párod is álljon be munka után...

29N

2017. dec. 11. 10:42
 17/43 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy mit csinálsz otthon, hogy ennyire nem akarsz "becsicskulni" és nincs időd? Tespedsz a tv előtt és zabálod a chipset vagy egész nap a facebookot nyomod?
2017. dec. 11. 10:44
 18/43 anonim ***** válasza:
77%

Mikor a párom volt munkanélküli, akkor ő csinálta a házimunka nagyrészét férfi létére.És nem panaszkodott, felérte ésszel. Nem is kellett megbeszélni. Most ő több időt dolgozik, később ér haza. Így a legtöbbet én csinálom, mivel kb. 3-4 órával hamarabb otthon vagyok.

Nem értem miért kell azt mondani hogy csicskulás...

2017. dec. 11. 10:55
 19/43 anonim ***** válasza:
68%

Akkor menjél dolgozni és probléma megoldva.

Vagy a párod kidob, nem kell csicskulni, de nehogy te egész nap otthon ülsz, ő melózik, hazaér és még csináljon meg mindent :D elég vicces

2017. dec. 11. 11:06
 20/43 anonim ***** válasza:
0%

Mert ki mondja meg, mivel kellene eltöltenie a szabadidejét?

Én imádok filmet nézni, eljárok étterembe, vásárolni, moziba, olvasok, beülök egy fodrászatba, vagy esetleg ügyintézek és a hobbimmal foglalkozok.

Ez az én SZABADIDŐM, azért mert nekem több van, mert jól csináltam a dolgaimat, ahogy és a kérdező is megteheti, hogy nem ül napi 8 órát a fenekén egy táblázat előtt munka címen, még senkinek nincs joga számonkérni.

Undorító hozzáállás itt mindenki részéről, és irigységből fakad.

Ha az egyiknek napi 8 órát kell szívnia, a másik meg 4 órában "keres" annyit, a 8 órában dolgozó simán elszámoltatná irigységből.

Attól, hogy az egyiknek több ideje van a saját kötelességeit ellátni, még nem kell a másikét is magáravállalnia.

Nyugodtan fordítsd magadra a saját idődet kérdező, és tojd le, mit mondanak itt. Már megdolgoztál a pénzedért, hisz a saját megtakarításod, azt csinálsz vele, amit akarsz. Nem vagytok közös kasszán, nem más tart el. Amíg magadat tartod el, senkinek semmi köze hozzá, hány óra munkával teszed ezt.

Én rávilágítanék a pasinál, hogy úgy költöm a pénzem, ahogy akarom, amíg magamat tartom el, ne akarja beosztani a szabadidőmet, és rámtukmálni a feladatát, mert nem tartozom neki semmivel, hogy cserébe átvállaljam a takarításadagját.

Attól, hogy neked könnyebb, neki nem lesz az. Pont a közös kassza hiánya miatt. Majd ha közösködni akar, akkor a házimunka és a kassza is annak számít. Amíg külön vagytok, semmi közöd az ő feléhez se pénzben, se szabadidőben, se takarításban.

Egyébként milyen pár az, aki ahelyett, hogy támogatna, nehogy feléld a megtakarításod, még több házimunkát várna el tőled? Komolyan hagyja, hogy feléld a spórolt pénzed és szépen lenullázd magad, és még a saját házimunkáját is elvégeztetné veled?

Pénzt nem adna, hogy neked könnyebb legyen, de a takarításadagját elvégeztetné veled, hogy neki könnyebb legyen..

Aki ezt nem látja, az hülye.

Közös célokért közösen kell küzdeni, nem csak neked. Ha kisegít anyagilag, te kisegíted a házimunkában. Ez így működik jobbhelyen.

Persze azt nem mondtam, hogy soha ne lepd meg valamivel, de csak akkor, ha hálás érte, és érzi, hogy most érte tettél valamit.

2017. dec. 11. 11:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!