Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/nők, ti végeznétek kemény fizikai munkát az egyenlőség jegyében a barátotok/férjetek kedvéért?
Én nem a párom kedvéért csinálom. Hanem mert így gyorsabban készen leszünk és aztán tölthetjük együtt az időt, ami marad.
Most, meg hogy külföldön van, mindent én csinálok. Néha jó lenne, ha lenne mellettem egy férfi, de nem igazán a fizikai munkára kellene.
Nálunk egyenlőség van, mert így haladunk. Értsd.:
Én, mint nő: fát vágok, kertet nyírok, kereket cserélek, barkácsolok(amit tudok), össze szerelem a polcot vagy bármit, hisz van leírás, nem nagy cucc
Ő, mint férfi: főz mos, takarít, varr, mosogat, vasal, porszívózik
Ezek közül nálunk mindenki csinál mindent. Amit nem tudok(villanyt szerelni), azt meghagyom neki. Amit nem tud(mérő órák bemondása, vagyis tudja, de mindig én csinálom)azt meghagyja nekem. Minden mást az csinál, akinek épp van rá ideje.
A "férfi" munkát speciel én jobban is szeretem csinálni.
Egyébként mit gondolsz, hogy működik az élet itt vidéken, ha éppen nem ugyanabban a műszakban dolgozik egy pár, akkor ki hordja be a fát, ha a férfi épp nincs otthon, csak a nő? Vagy ki ássa fel a virágoskertet?
A favágáson kívül (mert olyan ügyes vagyok, hogy már kétszer is majdnem levágtam a lábam ujját) mindent ugyanúgy csinálok mint a férjem, már amit bírok erővel. Pl. együtt kapáljuk a veteményest, törjük a kukoricát, csináljuk a kerítést, meg mikor mit kell éppen.
Azért a nagyon nehéz fizikai munkák nagy részét a férjem vállalja és meg a házimunkából vállalok többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!