Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/nők, ti végeznétek kemény fizikai munkát az egyenlőség jegyében a barátotok/férjetek kedvéért?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert ugye a "rendes pasi" besegít a nőnek a házimunkában, de gondolom, megsértődnétek, ha a faszi mondaná azt, hogy segítsetek már cipekedni, fát vágni, ásózni stb. Vagy tévednék? Őszintén kíváncsi lennék a nép véleményére. :)2015. ápr. 1. 21:00
11/14 anonim válasza:
Azért ilyen helyeken, mint pl. nálunk, ahol van nagy kert, veteményes, állatok, meg fával tüzelünk, meg mindig van mit csinálni a ház körül nyilván másabb, mint mondjuk Pesten egy panelban, ahol tényleg annyi csak a házimunka, hogy összeütni valami vacsorát, kicsit összetakarítani, meg berakni a ruhákat a mosógépbe.
Ott igazából tényleg ezeket a munkákat osztják meg, itt meg azért segíteni kell egymásnak több mindenben, mert nem egy emberes munka sem a kerti munka, sem az állatok. Szóval vagy nem kezd semmit az ember a portájával, vagy csinálja és ezzel már itt sokszor a fiatalabb generáció is tisztában van.
Szóval attól is függ hol él, hogy nevelkedett az ember.
12/14 A kérdező kommentje:
#11: Sajnos sok falusi vagy kisvárosi lány is képtelen még a női dolgokat is elvégezni, és ez egyszerűen félelmetes. Nem arról van szó, hogy robotoltatnám a nőket, de ne az legyen már, hogy csak egyoldalúak az elvárások, és egyébként én is besegítek a "női" munkákba, ezt-azt meg tudok főzni, előkészítek dolgokat, takarítani annyira nem szeretek, de kivasalom magamnak a holmijaimat, és tudom, hogy egy nőnek is milyen teher mindezt munka mellett csinálni, csak az olyan fajta "egyenlőséggel" nem értek egyet, amit korábban írtam.
2015. ápr. 1. 21:31
13/14 anonim válasza:
Egyrészt, a férfinak nem kell "besegítenie" a házimunkába, mivel az ugyanúgy az ő dolga is, mivel ott lakik, eszik, koszol. Vegye ki a saját részét, ne csak besegítsen. Másrészt, ma már nem nagyon tudok mondani kimondottan női vagy férfi munkát. Egy átlag pár lakásban él. Kerti munka nincs, fát vágni nem kell. Ha mégis, én ugyanúgy meg tudom csinálni, falun nőttem fel, értek hozzá. Műszaki ember vagyok, pillanatok alatt megjavítom a kocsit vagy a gépet. Itt inkább az a kérdés, ki ér rá jobban. Én például 8-ra járok dolgozni, vőlegényem 7-re, ő így már 3kor otthon van, addig van ideje megfőzni, kiteregetni mire hazaérek. Ha hazaértem, elmosogatok, beszedem a ruhákat. Kész. Elosztjuk. És így van ez jól. 23/N
14/14 anonim válasza:
Nem igazán tudom elképzelni a szituációt (panel, itt max a bevásárló szatyrot meg az ikeás bútort kell cipelni), de amúgy persze, miért ne. Sőt, talán még szívesebben vágnék fát, mint főznék, valahogy könnyebbnek tűnik. Oké, fizikailag nyilván jóval megerőltetőbb, de kevésbé lehet elszúrni. Meg amúgy is utálok főzni, inkább felások egy kertet hatszor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!