Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom vajon miért nem tudja elfogadni, hogy nem akarok vele közös kasszán lenni?
Megpróbáltam beszélni vele erről, de csak folyton azt hajtja, hogy ha mi egy pár vagyunk, akkor mindenünk közös. A kapott fizetés, a lakás, a megtakarítás, a kiadások is.
Nem tudok vele mit kezdeni, megmondtam neki, hogy ha csak ezen tud rugózni, pontosabban az én fizetésemen, akkor jobb ha hanyagoljuk egymást. Egyébként ő a férfi és ő keres kevesebbet, arra is gondoltam, hogy sérti az egóját, hogy nem egy Spar pénztáros vagyok, de ezt tudta előre is.
Hosszabb távon "vájkálunk" egymás anyagi helyzetében egy párkapcsolatban. Ezért párkapcsolat, és nem lakótárs extrákkal. Amikor megállapodik az ember, és lesz gyerek, aztán a 150 ezres gyedből vagy 30 ezres gyesből kell megoldani mindent felesben, miközben a másik 250-300-at keres, akkor értelmet nyer a vagyonközösség és a közös kassza. De még csak gyerek sem kell, elég összeköltözni, és látni hogy mennyire asszimetrikus a rezsi, a bútorozás, a kaja, mert az egyik többet fürdik, a másik többet eszik, stb. Követhetetlen és "igazságtalan".
Természetesen mindenki szíve-joga olyan vagyoni megosztással élni, amilyennel csak akar, de ehhez partnert kell találni. Tisztázzátok az elején, és ne húzzátok egymás idejét, ha úgysem megy, mert láthatóan te már rég eldöntötted, hogy ez így gáz. Hagyd ott, hadd találjon valaki mást, akivel közös nevezőn vannak.
Nekem nem lenne pofám a másik fizetését csak úgy beosztogatni, de olyan párkapcsolatban sem élnék, ahol mindent rigolyásan felezgetünk...
Na nemár.
Szóval azt mondod, hogyha te ilyen 300 körül keresnél, akkor inkább elmennél belőle a pároddal horvátországba néha, amíg ő delfinekkel úszik a bahamákon, japánba kirándul a cseresznyefaünnepre vagy épp tenger alatti étteremben ebédel izlandon? vagy mittudomén koalákat simogat ausztráliában?
Mindezt 3-5 év kapcsolat után is normálisnak tartanád?
És ha ő nem akarna a te vacak középkategóriás lakásodban lakni, hanem ragaszkodna ahhoz, hogy egy hiperszuper Belvárosi 150 nmes lakásban lakjatok ketten?
Neked persze csak a rezsi felét kell fizetned, és máris rámegy a fizetésed harmada. Vagy akkor sosem költöztök össze? És ha ő 50ezres finedining étteremben akar enni, akkor te sosem mész vele, mert nem akarod kiadni ezt az összeget?
Te látod rosszul az anyagiakat.
Nem, kérdező. Az a természetes, hogy HA közös kasszán vannak, akkor közösek a célok (pl lakás vásárlás vagy felújítás) vagy épp az egyik tanul, addig a másik támogatja (igen, rizikós, de így szokott működni) és hol az egyiknek van szüksége új cipőre, hol a másiknak egy kabátra. Ha nyaralni mennek, együtt mennek a közös pénzből és nem az egyik a Bahamákon nyaral a másik Tihanyban a nagymamánál. Ha az egyik elveszíti az állását a másik mellette áll. És minden oda-vissza működik. Ez teljes bizalom kérdése, és csak jól működő kapcsolatban érdemes meglépni.
De mint írtuk, a közös kassza nem kötelező, viszont ez esetben jobb ha hasonló anyagi helyzetben vagytok, mert úgy nem lehet élni, hogy az egyiknek bőven van,a másik nélkülöz. Amúgy ha úgy érzed, hogy a te pénzedet akarja költeni, minek vagy még mindig vele? Keress olyat akinél ezt nem érzed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!