Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan érezhetném magam egyenlőnek a kapcsolatomban?
26 éves vagyok, a barátom 32 és 3 éve vagyunk együtt, 1 éve együtt is élünk, de nem múlik el az az érzés, hogy nem érzem azt, hogy egy szinten lennék vele.
Ő közel 3-szor annyit keres mint én és az ő lakásában lakunk, amiben az ő bútorai vannak. Én csak beköltöztem, vittem a ruháimat és ezt-azt.
Tehát hiába vagyunk ott együtt, az az ő lakása, az ő bútorai, én 1 év után is kicsit vendégnek érzem magam.
Ha programokról, nyaralásról van szó, hagyom, hadd tervezzen, hiszen az ő fizetéséhez igazítunk mindent, és ilyenkor is csak hálát érzek, hogy olyan dolgokban lehet részem, amit magamtól nem tudnék magamnak megengedni.
Persze van, hogy én fizetek, koncertjegyet veszek, elviszem vacsorára, finomságokkal kedveskedek neki, és az utazásokkor is sok mindent fizetek, de valójában ezekre nincs szükség, mert az se zavarná, ha mindent ő fizetne.
Mondtam már ezt neki, és azt mondja, ne zavarjon ez, én máshogy járulok hozzá a dolgokhoz, a pénz csak egy tényező a sokból.
De én folyton olyasmit érzek, hogy "hálával tartozom neki" meg "ne problémázzak semmin", "nekem nem lehet panaszom, beleszólásom a dolgokba, hiszen ő fizet mindenért és majd ha nekem lesz ennyi pénzem, akkor szólhatok én is". Csak hát ez nem okés gondolkodás, de mégsem tudom nem így érezni.
Ti hogyan érzitek ezt?
Te hogy a fenébe keresel 26 éves tanárként 200-at amikor én negyven éves tanárként 180-at viszek haza?
Amúgy a válasz: mindig legyen megtakarításod, és 200-ból ragaszkodj ahhoz, hogy minden számlát felesben fizessetek, és lőn egyenlőség.
Próbálom mgmagyarázni a számlák fogalmát.
Számla:
amelyet áru értékesítésekor vagy szolgáltatás teljesítésekor állítanak ki.
tehát.. SZámla amikor vesz egy autót, ugye közösen használják.
Számlát kap mikor befizet egy nyaralásra,
Számlát kap amikor jön az ingatlanadó (ha van, ahol én lakom évi 160at küldenek)
Számlát kap amikor elmennek vacsorázni.
SZámlát kap amikor tankol
Számlát kap amikor az autóra gumit vesz, vagy szervizbe viszi.
Ezek mind számlák mind költségek. MIND.
Mostani utolsó hozzászólásod végén hozzáteszed hogy a lakás számláit.
Hoppá..
Tehát van
X (rezsi)+Y (egyéb költségek) költsége az együttélésüknek, ha ebből kifizeti az X felét !! akkor feleztek ?
Próbálom számokkal mutatni.
6+6 ft a költség, tehát 12 forint. Ha valaki a 6nak a felét kifizeti, tehát 3 forintot akkor az a 12 fele ?
Mesélj már, mit tanítasz ?? Rajz vagy testnevelés ? :)
Ez a kérdező fő problémája, hogy NEM tudja a felét vállalni, nem tudja a nyaralás felét se fizetni, te meg javaslod a felezést mindenbe..
Én nem a nyaralást hanem az otthoni számlákat mondtam, te nagyon okos. Mert ott írta, hogy vendégnek érzi magát. A nyaralás teljesen más. Ott kerek perec meg kell mondani, hogy ő 5 nap Balaton felét tudja állni, ha a srác külföldre akar menni vele, fizesse. Meg is mondta, hogy neki nem probléma. Hihetetlen, hogy még mindig a felének a felén kattogsz, logikáról és józan észről nem hallottál még, vagy csak a szövegértés okoz nehézséget.
Ami az autót illeti: a srác vezeti, vegye meg magának. Ha válnak az autó a srácé és kész. Nem kell mindennek közösnek lennie, a hajszárítót sem felesben vesszük, mégis ketten használjuk.
Idézek:
"Amúgy a válasz: mindig legyen megtakarításod, és 200-ból ragaszkodj ahhoz, hogy minden számlát felesben fizessetek, és lőn egyenlőség."
tehát itt a "MINDEN SZÁMLÁT" a lényeges, kerestem egy értelmező szótáras weboldalt ahhoz hogy még TE is megértsd :)
MINDEN:
(min-d-en, régiesen: men-d-en) mn. és fn. tt. minden-t; tb. ~ek, harm. szr. ~e. Bizonyos nemü sokasághoz tartozó egyének vagy egységek öszvesen véve, egyet sem zárva ki.
A számlának leírtam a jelentését, gondolom nem kell ismételni.
Remélem tanárként az iskolában ha butaságot ejtesz ki a szádon, és ezt a nebulók észreveszik nem kezded el őket sértegetni.
És ÉN kérek elnézést, az értelmező szótár írók nevében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!