Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hölgyek, urak, mi a véleményet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hölgyek, urak, mi a véleményetek a kézcsókról mint üdvözlési formáról?

Figyelt kérdés
Én személy szerint sajnálom, hogy már kikopott. A puszi-puszit kissé közvetlennek tartom, kezet fogni fura, ha nem teszek semmit az is kellemetlen. Ti mit gondoltok erről ?

2017. jún. 17. 23:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Elsore fura lenne

De megtudnam szokni :-)

2017. jún. 18. 06:43
 22/29 anonim ***** válasza:
Hétköznapra szerintem túl elit.
2017. jún. 18. 08:39
 23/29 Lezu83 válasza:

""""Hazánkban és Lengyelországban ma is gyakori a kézcsók. Bár egy alacsony termetű lengyel üzletember azt panaszolta, hogy a magyar nők nagyon udvariatlanok vele szemben. Amikor kezet akar csókolni, elhúzzák a kezüket miközben orrba vágják őt. Ezúton kéri a magyar hölgyeket, hogy ne legyenek hozzá ilyen barátságtalanok. Annak ellenére, hogy a kézcsók elfogadása nem kötelező én mégis arra gondolok, ha egy férfi tiszteletét fejezi ki személyünk iránt a kézcsókkal, akkor ne utasítsuk el ezt a kedves gesztust.

A férfiaknak szóló figyelemfelhívás viszont, hogy a kézcsók ma jelkép. Egy francia etikett könyv szerint "a férfinak igazság szerint a nő keze fölé kell hajolnia anélkül, hogy megérintené az ajkával. " Tehát a kézcsók valójában nem is csók, csak hangnélküli leheletszerű jelzés. A kézcsók több a köszöntésnél, több tiszteletet fejez ki ezért illik kissé lehajolni. Hosszantartó kézcsók félreértést okozhat és ugyanúgy komikus, mintha valaki asztalon áthajolva akarna kezet csókolni.

További jó tanács: ha a férfi a társaságban lévő csinos Gizikének kezet csókol, akkor ugyanígy kell köszöntenie minden jelenlévő hölgyet, sőt még a nagymamát is, ha az jelen van a társaságban. Egy kivétel van! Ha az illető az édesanyját köszönti elsőként kézcsókkal, akkor nem kell a többi hölgynek kezet csókolnia.

A csattanós kézcsók nem ízléses. A nő soha ne kényszerítse ki a kézcsókot. Ne lendítse tehát a kezét a köszönő férfi ajka felé.

Nem minden helyzet alkalmas kézcsókra. Munkahelyen, munkatársak és munkatársnők között, szabadban és közlekedési járművön minden képen hagyjuk el és akkor is, ha kesztyűs a női kéz. Beburkolt kezet megcsókolni több mint illemhiba, - sületlenség!

Külföldön tájékozódjunk jó előre a kézcsókot illetően is.

Japánban egy nő halálra rémülne, ha valaki kezet csókolna neki."""""

Ezt nem én fogalmaztam meg de kb fedi a valóságot és segíthet neked is eldönteni mit is tegyél.

2017. jún. 18. 08:41
 24/29 anonim ***** válasza:

Ha ez lenne most az általános üdvözlési forma, tudomásul venném. Olyan ez, mint az arcra puszi. Azt se nagyon szeretem, azaz nem mindenkitől. De most ez az általános divat, hát ez van.

Nekem a kézfogás esne a legjobban egy olyantól, aki akkor mutatkozik be vagy már találkozunk, de nem túl közeli barátom vagy rokonom. Ilyenkor egymás szemébe tudunk nézni, szerintem az a legnyíltabb, legbarátságosabb üdvözlési forma.

2017. jún. 18. 09:07
 25/29 anonim ***** válasza:
42%
Ismerőstől röhejes, idegentől gusztustalan, ugyanis eddig bárkitől kaptam, az ténylegesen megcsókolta a kezem. Nálam nagy mínusz pont, ha valaki az első találkozónkon már köszönéskor "kierőszakolja", hogy hozzám érhessen, tehát odahajol az arcomhoz pusziért vagy magához húzza a kezem kézcsókra. Én minden esetben egy sziával tudom le az üdvözléseket, gyakran még barátok közt is. Az üzleti élet az egyetlen kivétel, ott elfogadom, hogy illik kezet fogni, de attól még kellemetlen.
2017. jún. 18. 11:59
 26/29 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon szép gesztus ,de sajnos a mai világunkba már nem igazán illik bele. Épp ezért furcsán is néznék ha valaki így üdvözölne.

De szerintem sokkal illedelmesebb csak manapság már inkább furcsa.

2017. jún. 18. 12:30
 27/29 anonim ***** válasza:

Ez azért elég összetett téma.

Alapvetően szerintem szép gesztus, szeretem nézni a filmeken, de manapság elég nehezen kivitelezhető... vagyis nem mindenhol venné ki magát jól. Pl. egy irodai környezetben, ahol ugyanazt a munkát végzem, mint a férfi munkatársam, furán esne, ha neki kezet fognának, de nekem meg kezet csókolnának, csak mert nőnemű vagyok.

Barátok, sima ismerősök között viszont el tudnám képzelni.

2017. jún. 19. 12:32
 28/29 anonim ***** válasza:

És azzal tisztáan vagy-e, hogy ilyenkor NEM csókolják meg a nő kezét?!

Nem érintik, csak majdnem.

2017. jún. 19. 15:20
 29/29 A kérdező kommentje:
Igen, tisztában vagyok vele. :)
2017. jún. 19. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!