Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszi azt a pasim, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszi azt a pasim, hogy nekünk más a helyzet? Miért kéne nekem olyasmit csinálnom, amit ő se csinál?

Figyelt kérdés
Van egy 8 hónapos kapcsolatom. A párommal tegnap szóba került az egészségügy téma, és mondtam, hogy én még nem voltam nőgyógyásznál, mert nem volt panaszom, és amúgy is rettegek az orvosoktól. Erre azt mondta, hogy szerinte illene eljárnom szűrésekre. (Illene, vagy nem illene, szerintem az én dolgom.) Aztán megemlítettem neki, hogy majd, ha ő elmegy mindenféle HPV szűrésekre, meg prosztata vizsgálatra, akkor én is elmegyek nőgyógyászhoz. Erre kb kitért a hitéből, hogy, hát, egy pasinak nem ugyanaz, mint nekünk nőknek... Én meg kinevettem, hogy már miért ne lenne ugyanaz?

2017. márc. 11. 12:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
51%
Pláne hogyha a párodhoz hasonló pasasokkal érintkezel.
2017. márc. 11. 13:31
 12/27 anonim ***** válasza:
90%

Azért rákszűrésre eljárhatnál, és magad miatt kéne.

Ez is igénytelenség, ha valaki ennyire nem foglalkozik az egészségével.

Amúgy meg ha a párod ennyi nővel volt gumi nélkül, akkor te is hogy engedheted magadba.Menjetek el mindketten tesztekre.

Hozzám egy ilyen pasi sose nyúlhatott volna, megérdemlitek egymást.

13/27 anonim ***** válasza:
91%
Logikus amit mondasz, kérdező, de mégis azt kell mondjam, hogy a saját testedért te vagy a felelős. Ha kiderül, hogy tőle elkaptál valamit,akkor az nem fog segíteni, hogy azt mondogatod: ez miatta van. Menj szűrésre, nem fáj.
 14/27 anonim ***** válasza:
93%

"...volt több, mint 20 szexpartnere, és persze a gumi nélküli szexet sem vette meg,..."

Kérdező, ha ilyen pasit fogtál ki, akkor önmagadért menj el legalább évente szűrésekre.

Ha fertőzött a pasid genitális herpesz vírussal, amit esetleg nem is látsz, mert csak hordozza, simán kaphatsz méhnyakrákot.

2017. márc. 11. 13:33
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha mar testileg eljutottatok oda, hogy osszetudjatok rakni a nemi szerveiteket, akkor agyilag is elkene, mert ez bizony nem csak annyi, hogy elvezitek egymast. Felre kene rakni a gyerekes viselkedest, mert az a ,, ha te nem, akkor en se,, felfogas nevetseges. Mindenki a sajat egeszseegert felel! Arra felugyelni nem fog mar neked soha senki!

Annyit teszel magadert amennyit ersz. Erdekes, en az elso menzeszem ora jarok evente egyszer szuresre, ha volt partnerem, ha nem. A rak nem valogat.

Azt mar te dondtod el, hogy figyelsz -e arra, nehogy keso legyen, vagy mikor mar megtortent a baj, kapkodsz a fejed utan.

No letedre ez eleg szanalmas viselkedes. Nem a paroddal, hanem magaddal szemben!

De gondolom bulikra, bizsukra, ruhara, sminkre szivesen adod ki a penzt. :)

2017. márc. 11. 13:49
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Függetlenül attól, hogy betegségek miatt mindkettőtöknek illene egy szűrés (és igen, azt mindkettőtöknek kéne), a nőgyógyászhoz évente egyszer igenis illik elmenni. Igazából 12-13 éves kor után illene mindenkinek, de kamaszlányokat ez ritkán érdekli, de felnőtt fejjel már egyenesen kötelező. A saját jól felfogott érdeked, hogy ezt megtedd. Őszintén, nemtől függetlenül nagyon ostobának tartom azokat az embereket, akik csakazértsem hajlandóak orvoshoz menni.

(Mellesleg az éves szűrővizsgálatok tudtommal az sztk-ban teljesen ingyenesek.)

2017. márc. 11. 13:51
 17/27 anonim ***** válasza:
57%

A nőknek fontosabb elmenni, mint a férfiaknak, ha hiszed, ha nem. Felfázni is gyakrabban szoktak a nők, nem véletlen.

Az, hogy te nem feküdtél le sok emberrel, nem véd meg. Pláne, hogy a párod igen. Olvass utána HPV vírusról. Mint biológus, annyit elmondok róla, hogy ez a férfiaknál nem okoz rákot, nálad viszont fog, ha nem ellenőrizteted magad évente csak azért, mert félsz. Az nem mentség, hogy pénzlehúzásnak érzed, mert van ingyenes nőgyógyász is, nem kell magánoevoshoz menned.

Viszont ez valóban igénytelenségre vall, hogy nem mész el.

A férfiaknak kevesebb kockázata van ilyen téren, nekik is lehet prosztata rákjuk pl., de mint minden rák, annak a kockázata is az évek múlásával növekszik, ezért kell 40 éves kor felett szűrésre járniuk. Neked is kialakulhat spontán rák (mert mint tudjuk minden sejt folyamatosan osztódik, azaz él és egy hiba elég, amit nem javít ki maga és máris elindul a kontakt gátlás megszűnése és csak növekszik, növekszik, nem kell hozzá semmi behatás, kialakul magától), viszont a nőknél fokozott a kockázat, hisz sok vírusnak van konyhanyelven kifejezve rákkeltő hatása, és ha tetszik, ha nem, ezért a nőknek gyakrabban el kell járnia szűrésre.

2017. márc. 11. 13:59
 18/27 anonim ***** válasza:
95%
Rákszűrésre a nőknek 18 éves kortól (illetve a szexuális élet megkezdésétől) ajánlott mennie, míg a férfiaknak a prosztara vizsgálatra 50 éves kortól. Nemi beteg szűrés nem ártana neki (hpv, egyebek).
2017. márc. 11. 14:20
 19/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm, teszek az egészségemért. Nem gondolom, hogy a szűrővizsgálat olyan, mint az egészséges étkezés, rendszeres sport és az elegendő pihenés. Aki azt mondja, hogy igénytelen vagyok, és nem teszek az egészségemért, annak bizony nincs igaza. Az meg, hogy a pasim azelőtt mit csinált, hogy összejöttünk, nem az én dolgom. Már másképp él. Aki akar változni, azt tud is.
2017. márc. 11. 14:31
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez szep es jo, csak abba gondolj bele, hogyha abbol a 20 lanybol csak akar ha 10-el volt gumi nelkul, es abbol a 10-bol akarcsak 5 viselkedik hozzad hasonloan ilyen felelossegteljesen, hogy messzirol keruli a nogyogyaszt, mert o "egeszsegesen eszik es mozog", mikozben esetleg csak 2-2 masik pasival fekudtek le szinten gumi nelkul, ami azert eleg alacsony szam meg becslesnek is, akkor abbol mennyi finomsagot lehet osszeszedni, amik csak evek mulva mutatkoznak meg (vagy nalad meg akkor sem, mert ugye a doki bacsi ijeszto es az ingyen SZTK csak a penzre hajt).... na, ezert igenytelenseg es felelotlenseg onmagad fele ahogyan gondolkodsz.
2017. márc. 11. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!