Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ennyire kettős a mérce,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ennyire kettős a mérce, ha férfi üt meg nőt, vagy fordítva?

Figyelt kérdés

Nem ütöttem meg nőt, nem is tervezem. Logikus magyarázatot kérek, és nem általánosítókat és gyűlölködőket.

Miért van az, hogy ha egy nő felpofozza a párját vagy erősebben megüti a párját egy kapcsolatban, akkor az természetes, vagy könnyen elfelejthető, viszont ha a férfi üti meg a nőt, akkor Bumm! mindennek vége, magyarázat nincs rá, mert erre nem lehet stb. ?

Engem a kapcsolataim során csomószor ütött meg a barátnőm, vagy pofozott fel. Mert Ő úgy ítélte, hogy pimasz voltam. Vagy egy olyan viccet mondtam be, ami elrontotta a romantikus pillanatot, és ez neki nem tetszett. stb.

Engem ez nem zavart, mert felül emelkedek egy ilyenen, HA úgy érzem megérdemlem. De van, amikor ok nélkül is képesek a nők kezet emelni egy férfira, ami elképesztő... ráadásul még hagyni is kell, és a társadalom mellé áll... Mikor nyílik ki a társadalom szeme, és nem az lesz a mondat, hogy: "Nőket nem ütünk meg." Hanem az lesz a mondat, hogy: "EMBEREKET nem ütünk meg." (Lelkes állat védők kíméljenek, mert nem foglaltam bele az állatokat. Egyszerre egy prioritást.)

Ha barátnőm megüt, mert neki nem tetszik valami, akkor még én vagyok a nyafogós, ha felháborodok, hogy mi ez...

De ha én felemelném a kezemet, akkor már jönne a hiszti, hogy: "Te meg akartál ütni?? Szakítok!" Még csak megtennem se kéne, már elkönyvelne erőszakoskodónak a sok nő... Félreértés ne essék: NEM ERŐSZAKOSKODNI AKAROK, hanem zavar a kettős mérce.

No várom az érveket, hogy mik az indokok a kettős mércére. (Egyenjogúság előnyben, én azt mondom.)

2016. dec. 23. 18:31
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Pc világ alatt inkább értik a personal computert, és nem a polkorrektséget... inkább írd ki hosszan, mert szerintem simán 50-60% nem érti, hogy mit akarsz írni.
2016. dec. 23. 20:49
 22/25 anonim ***** válasza:
74%
A kerdes kisse ostoba, a valasz ra pedig eleg egyertelmu, de mar sokan meg is valaszoltak. Ha teged egy tolebb erosebb ember vagna pofan es neked kb nem sok eselyed van ellene vedekezni, teged partolna, vedene a kozvelekedes, ezt elhiheted. Ennyi.
2016. dec. 23. 21:00
 23/25 Mi közöd Tőle ***** válasza:
63%

Nézd kérdező, ha téged ütögetnek a lányok, akkor ott baj van. Engem még soha egyetlen nő sem ütött meg. Pedig sok kapcsolatom volt már nőkkel.

Szerintem természetes, hogy férfiként nem ütjük a nőket. A nők pedig alapból nem ütik meg a férfiakat.

Tiltakozz az ellen inkább, hogy ne csak női előjog legyen a mosás, főzés, takarítás, bevásárlás, gyereknevelés... na ugye. :)

2016. dec. 24. 08:54
 24/25 anonim ***** válasza:

Én nőként mondom, hogy egyáltalán nem természetes, és elítélendő, egyedül önvédelem esetén tartom elfogadhatónak a a fizikai erőszakot mindkét nemnél. Egyébként remélem, az ilyen pofozgatós csajokat ejtetted, mert nem normális az ilyesmi.

Amúgy gyanítom, hogy abból ered ez a dolog, hogy egy átlagos férfi nagy valószínűséggel nagyobbat tud ütni, mint egy átlagos nő, egyenjogúság ide vagy oda, de számomra akkor is elfogadhatatlan ez az egész.

2016. dec. 24. 13:22
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
#24-gyel tökéletesen egyetértek. Az meg, hogy a társadalom egy részének - nem mindenkinek, sőt remélem egyre kevesebbeknek - az a vélemenye, hogy egy nő büntetlenül megüthet egy férfit, az az egyéni problémájuk.
2016. dec. 24. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!