Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ennyire kettős a mérce, ha férfi üt meg nőt, vagy fordítva?
Nem ütöttem meg nőt, nem is tervezem. Logikus magyarázatot kérek, és nem általánosítókat és gyűlölködőket.
Miért van az, hogy ha egy nő felpofozza a párját vagy erősebben megüti a párját egy kapcsolatban, akkor az természetes, vagy könnyen elfelejthető, viszont ha a férfi üti meg a nőt, akkor Bumm! mindennek vége, magyarázat nincs rá, mert erre nem lehet stb. ?
Engem a kapcsolataim során csomószor ütött meg a barátnőm, vagy pofozott fel. Mert Ő úgy ítélte, hogy pimasz voltam. Vagy egy olyan viccet mondtam be, ami elrontotta a romantikus pillanatot, és ez neki nem tetszett. stb.
Engem ez nem zavart, mert felül emelkedek egy ilyenen, HA úgy érzem megérdemlem. De van, amikor ok nélkül is képesek a nők kezet emelni egy férfira, ami elképesztő... ráadásul még hagyni is kell, és a társadalom mellé áll... Mikor nyílik ki a társadalom szeme, és nem az lesz a mondat, hogy: "Nőket nem ütünk meg." Hanem az lesz a mondat, hogy: "EMBEREKET nem ütünk meg." (Lelkes állat védők kíméljenek, mert nem foglaltam bele az állatokat. Egyszerre egy prioritást.)
Ha barátnőm megüt, mert neki nem tetszik valami, akkor még én vagyok a nyafogós, ha felháborodok, hogy mi ez...
De ha én felemelném a kezemet, akkor már jönne a hiszti, hogy: "Te meg akartál ütni?? Szakítok!" Még csak megtennem se kéne, már elkönyvelne erőszakoskodónak a sok nő... Félreértés ne essék: NEM ERŐSZAKOSKODNI AKAROK, hanem zavar a kettős mérce.
No várom az érveket, hogy mik az indokok a kettős mércére. (Egyenjogúság előnyben, én azt mondom.)
Nézd kérdező, ha téged ütögetnek a lányok, akkor ott baj van. Engem még soha egyetlen nő sem ütött meg. Pedig sok kapcsolatom volt már nőkkel.
Szerintem természetes, hogy férfiként nem ütjük a nőket. A nők pedig alapból nem ütik meg a férfiakat.
Tiltakozz az ellen inkább, hogy ne csak női előjog legyen a mosás, főzés, takarítás, bevásárlás, gyereknevelés... na ugye. :)
Én nőként mondom, hogy egyáltalán nem természetes, és elítélendő, egyedül önvédelem esetén tartom elfogadhatónak a a fizikai erőszakot mindkét nemnél. Egyébként remélem, az ilyen pofozgatós csajokat ejtetted, mert nem normális az ilyesmi.
Amúgy gyanítom, hogy abból ered ez a dolog, hogy egy átlagos férfi nagy valószínűséggel nagyobbat tud ütni, mint egy átlagos nő, egyenjogúság ide vagy oda, de számomra akkor is elfogadhatatlan ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!