Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ennyire kettős a mérce,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ennyire kettős a mérce, ha férfi üt meg nőt, vagy fordítva?

Figyelt kérdés

Nem ütöttem meg nőt, nem is tervezem. Logikus magyarázatot kérek, és nem általánosítókat és gyűlölködőket.

Miért van az, hogy ha egy nő felpofozza a párját vagy erősebben megüti a párját egy kapcsolatban, akkor az természetes, vagy könnyen elfelejthető, viszont ha a férfi üti meg a nőt, akkor Bumm! mindennek vége, magyarázat nincs rá, mert erre nem lehet stb. ?

Engem a kapcsolataim során csomószor ütött meg a barátnőm, vagy pofozott fel. Mert Ő úgy ítélte, hogy pimasz voltam. Vagy egy olyan viccet mondtam be, ami elrontotta a romantikus pillanatot, és ez neki nem tetszett. stb.

Engem ez nem zavart, mert felül emelkedek egy ilyenen, HA úgy érzem megérdemlem. De van, amikor ok nélkül is képesek a nők kezet emelni egy férfira, ami elképesztő... ráadásul még hagyni is kell, és a társadalom mellé áll... Mikor nyílik ki a társadalom szeme, és nem az lesz a mondat, hogy: "Nőket nem ütünk meg." Hanem az lesz a mondat, hogy: "EMBEREKET nem ütünk meg." (Lelkes állat védők kíméljenek, mert nem foglaltam bele az állatokat. Egyszerre egy prioritást.)

Ha barátnőm megüt, mert neki nem tetszik valami, akkor még én vagyok a nyafogós, ha felháborodok, hogy mi ez...

De ha én felemelném a kezemet, akkor már jönne a hiszti, hogy: "Te meg akartál ütni?? Szakítok!" Még csak megtennem se kéne, már elkönyvelne erőszakoskodónak a sok nő... Félreértés ne essék: NEM ERŐSZAKOSKODNI AKAROK, hanem zavar a kettős mérce.

No várom az érveket, hogy mik az indokok a kettős mércére. (Egyenjogúság előnyben, én azt mondom.)

2016. dec. 23. 18:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is amellett pártolok, hogy embert nem ütünk meg, nagyon ritka esetben érdemli meg valaki.

Szerintem azért lehet ez így, mert ha egy átlagos nő üt meg egy férfit, az nem nagyon fáj, viszont ha egy átlagos férfi üt meg egy nőt, akkor nagyobb rá az esély, hogy igen.

2016. dec. 23. 19:09
 12/25 anonim ***** válasza:
47%
Igen, lovagiasság és a tévhit, hogy a nők gyengébbek.
2016. dec. 23. 19:11
 13/25 anonim ***** válasza:
Most képzeld el, hogy vmit csinálsz, és azt mondják, a büntetésed egy orrbaverés, és választhatsz, hogy átlagférfitől vagy átlagnőtől kapod. Szerintem mindenki a nőt választaná.
2016. dec. 23. 19:16
 14/25 A kérdező kommentje:

#13 Igen így van. ÉS MIÉRT? Mert az általánosítás azt mondja ki, hogy a nők gyengébbek. De akkor ezt miért nem fogadják el?

Áh... fura ez a világ, és sok az ellentmondás.

A hátrányok nem tetszenek, de az előnyök azok bezzeg kellenek. Gyönge vagyok, és nem hordom fel a cuccaim a harmadikra, majd a pasim megcsinálja. Én megüthetem, mert én nő vagyok... De rám senki ne mondja, hogy gyenge vagyok és ellentmondásos. Öhm... Lehet, hogy valami bajom van a nőkkel? Most visszahúzódom és gondolkodom kicsit... :)

Amúgy normális vagyok, de gondolom ez nem jön át az írásaimból... meg az, hogy itt bizonygatom, hogy normális vagyok, az se túl meggyőző :D

Mint az ember, aki ordibálni kezd random az utcán, hogy "NEM VAGYOK BOLOND!!! NEM VAGYOK BOLOND!!!" :D

No igen... :D

Amúgy boldog karácsonyt :)

2016. dec. 23. 19:33
 15/25 anonim ***** válasza:
46%
Szeretném leszögezni, hogy én sem pártolom az erőszakot, mindenesetre a kérdésed elgondolkodtató. Az én válaszom erre az lenne, hogy bizonyos szempontból a társadalom még mindig többet néz el egy nőnek, mint egy férfinak (pl. ha egy lány csendes, visszahúzódó, akkor jaj, milyen kis aranyos, és egyáltalán nem nőietlen, ha egy férfi ilyen, akkor milyen alamuszi, töketlen, férfiatlan stb.). Illetve szerepet játszhat még az egyenrangúság sokszor nyakatekert értelmezése, ez is olyan kicsit, mint a királykisasszony, aki hozott is ajándékot, meg nem is. Pl. ha nem engedsz előre egy nőt az ajtóban, akkor tapló paraszt vagy, mert nem tiszteled a nőt. Ha férfiként nem te kezdeményezel, akkor gyáva és töketlen vagy, meg ez különben is "a férfiak dolga". De ha férfiként nem segítesz a házimunkában, akkor megint tapló paraszt vagy, holott egyenrangúság van, és nincsenek nemi szerepek (viszont ha kezdeményezni kell, és az állítólag "a férfiak feladata", akkor viszont mégiscsak vannak nemi szerepek, nemde?). Miközben egyik alkalommal azzal jönnek, hogy a férfi és a nő között a szülésre való képességet leszámítva nincs semmi különbség, és nincsen olyan, hogy gyengébbik nem, pl. egy verekedés esetén már az van, hogy a gyengébbet bántalmazta az erősebb, és pl. törvényben is védeni kell a gyengébbet (azaz a nőt). Ezzel nem akartam bántani senkit, és még egyszer mondom, nem pártolom az erőszakot, csak én is kissé furcsának találom, hogy miközben az egyik oldalról jön az, hogy egyenrangúság van, nincsen gyengébbik nem, mindkét nem képes szinte mindent megtenni, amit a másik, és elavult dolog a nemi szerep, aközben a másik oldalról meg az jön, hogy illik előreengedni a nőt, illik tisztelni, a férfinak kell kezdeményeznie, mert férfi és ez férfi kötelesség stb.
2016. dec. 23. 20:00
 16/25 anonim ***** válasza:
8%

Optimális eset szerintem is az, hogy nem üt meg senki, senkit. De nem optimális világban élünk. (Ha éjszaka betörnének hozzám, lelkiismeret nélkül ütném a betörőt. Nem érdekel, hogy jogos e vagy sem.)

Szakításnál, ha félrelép a srác és a csaj felpofozza a srácot, akkor az több ember szerint van rendben, mint fordított esetben. Az meg egy óriási vicc, hogy azért van rendben, mert általában a férfi erősebb. A nőnek megtiltotta valaki, hogy kondizzon? Nem. Akkor?

Az az undorító helyzet állt elő, hogy rengeteg nő szeretné a nagy egyenlőség pozitív részét, de a negatívat nem. Ha kijelented nyilvános helyen, hogy a nők gyengébbek, szétkarmolják az arcod. Ha ilyen témánál kerül szóba, akkor ők érvelnek lelkesen ugyanezzel.

2016. dec. 23. 20:22
 17/25 Szergej55 ***** válasza:
A témába akár jöhetne a lelki terror gondolata, ami a veréssel szemben korántsem férfi jellemző, mégis legalább annyit tud ártani.
2016. dec. 23. 20:22
 18/25 A kérdező kommentje:

"A hátrányok nem tetszenek, de az előnyök azok bezzeg kellenek."

Ezekre akartam ezzel a mondatommal utalni.

Kell a szavazati jog, és minden egyenlőségi jog. Kell az, hogy előre engedjenek, hogy vigyék a táskáim helyettem, hogy királykisasszony legyek, mert NŐ vagyok.

DE akkor nem vagyok NŐ, amikor egy férfi szeretné, hogy főzni tudjak, ha a karrierem a fontosabb és nem akarok szülni, ha gyöngének tartanak, mert nő vagyok... AKKOR bezzeg nincsenek nemi szerepek. Az a véleményem, hogy ez az egész "ekkor nő vagyok, akkor meg csak ember" dolog hasonlít egy kamasznak a felnőtt és gyerek között lavírozó taktikai módszereire...

Amikor egy 16 éves kamasz még nem dolgozik nyáron (pedig tudna), de mondjuk zsebpénzt azt kap.

Amikor pénteken elmegy piálni a haverokkal, akkor már "elég nagy", de amikor dolgozni kéne a nyáron egy hónapot az anyja szerint, mert már elég nagy, akkor még gyerek.

Szóval... A nők ezen tartománya kamasz játszadozásnak tűnik, AMI ... Gyerekes és undorító dolog, ha felnőttekről van szó...

2016. dec. 23. 20:33
 19/25 anonim ***** válasza:
52%

A nők fizikailag gyengébbek. Senki nem mondhatja, hogy nem, mert ez tény.

Nyilván vannak kivételek, de nem mindenki She Hulk. Meg ott van az a félreértés, hogy gyengébbik nem. Ami nem csak fizikai gyengeségre utal.

(Én pl soha nem értettem, régi időkben játszódó filmekben miért ájulnak el a nők a vértől, mikor mindig is menstruáltak.)

2016. dec. 23. 20:35
 20/25 anonim ***** válasza:
51%

Szergej55 feltevése érdekes! Ha a lelki terror és a bántalmazott férfiak kerülnek szóba, akkor sok nő sajnálkozik látványosan. Ismertem pár bántalmazott férfit. Azok, akik neten előszeretettel sajnálkoztak, azok élőben előadták, hogy az illető töketlen, megérdemelte és hasonló szintű szövegek... Mert egy férfi csak akkor férfi, ha erős és határozott.

Kérdező, ez a gyerekes példa jó. Tényleg ilyen szintet produkálnak sokan.

#19: Ezt a gyengébbik nem szöveget próbáld elmondani egy egyetemi eseményen... Szétszednek szexizmusért és megmondják, hogy ez nincs így. A pc világban a tények másodlagosak.

2016. dec. 23. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!