Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ex öngyilkossággal fenyeget, mit kezdhetnék ezzel?
Háttérsztori:
Fél éve szétmentünk volt élettársammal. Amikor összejöttünk, neki volt egy félkész háza hitellel, miután összejöttünk, végig én fizettem a hiteltörlesztőket, a ház befejezésére is rengeteget költöttem, mert ő csak hébe-hóba dolgozott, és akkor is alig keresett valamit, amikor épp volt munkája, cserébe tulajdonrészt kaptam a házban.
Szakítottunk, ő maradt a házban, viszont osztozkodni nem akar rajta, mert konkrétan téveszméi vannak, kreált magának egy alternatív valóságot, hogy én abba a házba szinte semmit se adtam bele, és hogy én gonoszságból akarom csak "elvenni" a házát.
Én, megunva a fél éve tartó meddő vitát, ügyvédhez fordultam.
Erre most azzal fenyeget, hogy ő ezt nem bírja idegileg, és kinyírja magát.(a kapcsolatunk alatt is többször zsarolt öngyilkossággal). Emellett, mint mondtam, téveszméi vannak, konkrétan teljesen megbuggyant, nem lehet vele beszélni értelmesen. Egyébként bipoláris a nő.
Mindenesetre nem szeretném, ha az én lelkemen száradna, ha esetleg tényleg kinyírja magát, de mit tehetnék ilyenkor?
Komolyan gondolja, vagy csak megint zsarolni akar?
Egyáltalán foglalkozzak én ezzel, vagy sz-rjam le?
Vagy küldjem ki a mentőket, vagy mi?
Volt már valaki hasonló helyzetben?
Szerintem egyrészt zsarol is, mivel ugye régebben voltál olyan idióta balf.sz barom, hogy fizetted neki a törlesztőt, most megint arra pályázik hogy neki jó legyen, és te ne kapj semmit. Másrészt szerintem ő maga sem tudja hogy mit is akar.
Amúgy, szerintem tök felesleges pereskedni egy ilyen végtelenül ostoba nővel. A betegség nem mentség. Én is voltam szorongásos mély depressziós 4 évig, gyógyszerekkel, de soha senkivel nem voltam g.e.ci.
Még is mit akarsz pereskedni egy házon? Hogy a bútorok a tieid legyenek? Hogy lakhass a felében? Hogy vissza kapd a pénzed? Ezek mind elúsztak barátocskám..... nem kellett volna ilyen baromnak lenned, hogy fizeted.
Mindegy, a tanuló pénzt azt megfizetted rendesen (már ha tanultál ebből az esetből).
Én a helyedben letiltanám mindenhonnan, aztán hagynám a francba. Mást nem érdemel az ilyen idióta ember.
Nézd, a vonatkozó jogszabályok világosan előírják, hogy senki sem kötelezhető akarata ellenére bármilyen tulajdoni jogviszonyban maradásra, így a bíróság határozatban kötelezi majd, hogy vegye meg a tulajdonrészemet, vagy ha erre nem hajlandó/képes, akkor hatósági eladást rendelnek el az ingatlanra, szóval nem veszett oda semmi, nem vagyok hülye, hogy csak a két szép szeméért cserébe toltam a pénzt, hanem tulajdonrészért cserébe.
De nem ez a része érdekes, nem is erről szól a kérdés, ezt csak azért írtam le, hogy érthető legyen, hogy miért fenyegetőzik öngyilkossággal.
A legegyszerűbb az lenne, ha leszarod vagy a képébe is mondod, hogy akkor sok sikert hozzá, az ilyen többnyire fenyegetés csak.
De mivel bipoláris és erről papírja is van azért necces a dolog. Mivel ha csak le tudnád sz#arni nem rágódnál ezen talán jobb ha azért segítségt kérsz nehogy egy rossz pillanatában kinyirja magát és magad kezd hibáztatni.
[link] itt a közeli pszichoátertől tudsz segítséget kérni vagy hogy egyáltalán mit lehet vele kezdeni, el lehet e rendelni kényszer kezelést vagy hasonlo, mert legalabb biztositod magad, hogy megpróbáltad
Lássátok bele magatokat más helyzetébe! Aki öngyilkossággal fenyegetőzik az nagyon nagyon elkeseredett már. Biztos ,hogy segítségre van szüksége , nem szabad az ilyet "hagyni". Persze mondják itt sokan ,hogy rohadjanak meg az ilyenek de ők csak a saját szemszögükből nézik a dolgokat. És ha megteszi az bizony a Te lelkeden fog száradni , mert ilyen helyzetbe segíteni kell egy embertársadon nem némán továbbmenni és elfordulni vagy pláne kiforgatni a vagyonából úr isten....
Komoly tag lehetsz te is ha ezt fontolgatod. Valahogy segíts már neki ha már nincs senkije. Legalább próbáld meg terelgetni picit a jó irányba addigis hagyd a házát békén úgysem tudja miből visszafizetni most a pénzed. Vagy azt akarod hogy ráadásul az utcára kerüljön? Egy beteg nő?
23/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!