Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A nem fővárosiak mit gondolnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nem fővárosiak mit gondolnak a fővárosiakról?

Figyelt kérdés

Tudom, azt hogy budapestiek. :D

De biztos van valami különbség, vagy valamilyen sztereotípia legalább.

2016. nov. 11. 20:45
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Nekem is a tömegközlekedés jut először eszembe. Mintha állatkertben lennék. Az utcán rohannak, nekem jönnek, de semmi bocsánat, sőt észre se veszik hogy ott voltam. (éltem már más fővárosban is, de ott közel sem volt olyen a helyzet mint Budapesten)

A párkapcsolattal/ismerkedéssel vegyes tapasztalataim vannak. Bár én sosem éltem pesten, csak látogatóba szoktam menni.

Kisvárosban nőttem fel, de nem hinném hogy itt nyitottabbak az emberek. Vagyis az ismerősökkel szemben azok, pl ha a városban találkoznak valakivel, vagy a buszon akkor beszélgetnek. Vagy egy szórakozóhelyen mindenki ismer mindenkit így teljesen más a hangulata. De idegen emberekkel elég lenézőek tudnak lenni ők is. És sok mindenkinek pont azért esik nehezére új embereket megismerni, nyitottnak lenni, mert egy kisvárosban megvan a saját kis közössége, ahová már beszokott, ahol mindenkit ismernek, és ha új helyre kerülnek, főleg pestre, akkor nehezükre esik az ismerkedés, mert úgymond nincs meg az a szerepük egy társaságban mint ami otthon

2016. nov. 12. 14:35
 22/29 anonim ***** válasza:

Ugyanazt, amit bármilyen más nagyvárosi népségről. Magányosak, elszigetelődőek és türelmetlenek.

De ez nem igazán sztereotípia, inkább megfigyelés. Nagyobb tömegeknél gyakrabban megjelenik a társas magány érzése, amihez sokszor társul a folytonos sietség. Az embert mindig sokan körülveszik, de ritkán épít velük tartalmas kapcsolatokat, mert nincs ideje annyi embert megismerni. Ezért csak felszínes "köszönőviszonyokat" alakít ki, alig ismeri a szomszédait, a kollégáinak is gyakran csak a nevét tudja. Emiatt elszigetelve érzi magát, bezárkózik, elkezd nem törődni másokkal, ha az utcán elesik egy idős bácsi, elfordítja a fejét és tovább siet, sőt, gyakran észre se veszi egyáltalán.

Pár éve költözött fel az egyik legjobb barátnőm is (meg még vagy 20-an a gimiből), és hihetetlen, de otthon, mikor óránként járt a buszunk, csak beültünk egy kávézóba, ha úgy nézett ki, hogy lekéssük, most meg eszeveszetten rohan a metróra, mikor 3 perc múlva jön a következő. Már a sokadik lakásában lakik, a szomszédját még csak egyszer látta. Itthon az utcában mindenkit ismerünk, évente 1x-2x szalonnasütést is tartunk, és a buszunk most is csak félóránként jár, de ez senkit nem zavar.

Hallani olyan sztereotípiákat, hogy a pestiek bunkók és gazdagok, előbbi gondolom az általam leírtakban gyökeredzik, utóbbi meg a magasabb fizetések miatt alakult ki.

2016. nov. 12. 22:54
 23/29 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem, hogy azt én is észrevettem, hogy sok pesti azt képzeli, hogy Budapest a világ közepe, fórumokon, adok-veszek csoportokban, hasonló helyeken mindenki természetesnek veszi, hogy a másik is pesti. Sőt, egyszer kerestem egy pizzériát, és csak az utcanév volt kiírva a honlapjukon, város nem, mert hát nyilván hol máshol lenne, mint Budapesten, annyira egyértelmű, hogy már kiírni se kell. :D Ez azért idegesítő bennük.
2016. nov. 12. 22:58
 24/29 anonim ***** válasza:

Előző:

Kétlem, hogy kerület vagy irányítószám ne lett volna kiírva.

2016. nov. 13. 00:31
 25/29 anonim ***** válasza:
A budapestiek jelentős része vidékről került ide, úgy hogy magatokat is sértegetitek :)
2016. nov. 13. 00:35
 26/29 anonim ***** válasza:

"Vidéken pedig tök jó nyugi van, kedvesek egymással az emberek, senki nem akar többnek látszani mint aki."

Vidéken van a legnagyobb rongyrázás...

2016. nov. 13. 01:10
 27/29 anonim ***** válasza:
24-es: Pedig képzeld, nem volt. Csak utca és házszám. És nem hinném, hogy bárkit is sértegettem volna a véleményemmel.
2016. nov. 13. 04:18
 28/29 anonim ***** válasza:

hogy sokfélébbek, mivel többen vannak.

nekem is van egy olyan érzésem, hogy sokan azért vannak nagyra magukkal, mert ott élnek.

de talán ez részben amiatt van, mert áldozatokat hoztak, elköltöztek máshonnan, és így kompenzálnak.

2016. nov. 13. 04:30
 29/29 A kérdező kommentje:
2016. nov. 14. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!