Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nem fővárosiak mit gondolnak a fővárosiakról?
Tudom, azt hogy budapestiek. :D
De biztos van valami különbség, vagy valamilyen sztereotípia legalább.
Egy sztereotípiám van róluk, de ez inkább tapasztalat: nekem Bp. a szomszéd falu, bármikor felugrok, fél óra vonattal.
A pesti barátaim úgy készülnek egy-egy vidéki látogatásra, mintha útlevél, vízum és oltás kéne. Talán évente kétszer kitalálnak.
Ja, még egy: úgy ott hagynak bárhol, mintha nekem kötelező lenne ismerni egész Bp-et. Mondjuk nekem ez nem gond.
Ők egy 3 utcából álló faluban eltévednek a vasút felé, ha nem kíséri őket senki.
Ezen kívül pont olyanok, mint a többi 8 millió magyar, aki máshol lakik. :)
Szerintem a fővárosi nép elég közömbös, türelmetlen és idegenkedő.
Előfordult már, hogy az utcán fekvő embert kerülgették és egyikük se ment volna oda, hogy esetleg van-e valami baja.
Elintézik egy legyintéssel, hogy biztos részeg.
Na meg az a tülekedés, amit művelnek...
Én vidékről jártam be a fővárosba, de nem tolakodtam úgy a metró után, mint ők, hogy feljussanak. Minek? Pár perc és jön a másik.
A kedvencem még mindig az, amikor letapossák a sarkamat, de elnézést vagy bocsánatot fel nem böfögnének.
Számomra túlságosan felszínesek és sznobok külsőre a fővárosiak. Azt hiszik, hogy ők az atyaúristen. Egyesek olyan b..nkón viselkednek, hogy az már fájdalmas. Sietnek minden hova, hisz órákba telik eljutni A-ból B-be. Egyesek frusztráltak.
Az emberek panaszkodnak, hogy nincs pénz, ahhoz képest a plázák állandóan tele vannak, több tízezer forintért árulnak a boltok sz..r cikkeket , egyesek azt hiszik, hogy a márka = minőség, pedig ugyanolyan sz..r poliészterből készül a legtöbb márkás cucc is, mint azok, amiket a New Yorker-ben és a többi tömegcikkes boltban lehet kapni. (Itthon ugyanezeket a kínaiban megkapom pár ezer forintért.)
Plusz nem hiszem, hogy egy sport cipő megér 40-50 ezer forintot, még ha Adidas, akkor se!
A pestiek h..lyének nézik egymást.
Mindenhol vannak agresszív és egyéb rossz tulajdonságokkal megáldott személyek, azonban a fővárosban ez jobban kiütközik, mert többen vannak.
Én speciel nem láttam még vidékieket lenéző pestit, pestieket lenéző vidékit viszont annál többet.
Ezt csak úgy itt hagyom.
Bunkó paraszt a nagy többség.
A járdán közlekedni nem tudnak, se a bevásárló központban, előzékenység 0... Ha nem lenne lámpa a belvárosban 2 percig ott mindenki mindenkinek nekimenne.
A járdán ha 2 ember között mentek el a pesti még jobban kihúzza magát csak hogy levállaljon.
Haladni meg persze csak a járda/út közepén tudnak lehetőleg jó lassan kikerülhetetlenül.
Bunkó lenéző tekintete van a nagy részének.
Nem egy szimpatikus nép.
"Én speciel nem láttam még vidékieket lenéző pestit, pestieket lenéző vidékit viszont annál többet."
Pedig hidd el van, nem is egy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!